FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Facts from  Stone of Tears
Quiz about Facts from  Stone of Tears

Facts from "Stone of Tears" Trivia Quiz


Here are some questions from "Stone of Tears" by Terry Goodkind. Have fun!

A multiple-choice quiz by Tessspoon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
Tessspoon
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1746
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the dragon that Richard is friends with? Hint


Question 2 of 10
2. What is Kahlan's title? Hint


Question 3 of 10
3. Kahlan is killed by the beheading.


Question 4 of 10
4. How many times can a boy with the gift be offered the chance to accept the Rada'Han? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the gar Richard finds and befriends?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. What is the name of the Sister who travels with Richard to the Palace of the Prophets? Hint


Question 7 of 10
7. The Wizard's Second Rule is that people are stupid, and will believe what they want to believe.


Question 8 of 10
8. In the beginning, how does Zedd finally defeat the screeling? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the spirit who takes the power of the mark on Richard's chest? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the sword that Richard uses?

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 23: 10/10
Jan 25 2024 : Guest 89: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the dragon that Richard is friends with?

Answer: Scarlet

Scarlet is the red dragon. Kahlan is the woman who Richard loves. Scrag is a name I made up, and Rachel is the name of the little girl who Chase adopted.
2. What is Kahlan's title?

Answer: Mother Confessor

Kahlan is the Mother Confessor, and the last living Confessor.
3. Kahlan is killed by the beheading.

Answer: False

Kahlan was accused of treason and other crimes and sentenced to death, but was not killed. Zedd put a death spell on her to make it seem to the people that she had died. This way they could leave without being followed.
4. How many times can a boy with the gift be offered the chance to accept the Rada'Han?

Answer: Three times

A boy can be offered the chance three times. A boy rarely refuses the first chance because his parents will make him. Each time a chance is refused, the Sister that offered will kill herself. The third time the offer is refused, the boy will be killed by the Sister instead of letting him suffer until he dies.
5. What is the name of the gar Richard finds and befriends?

Answer: Gratch

Richard kills the gar's mother and can't make himself kill the baby gar. The gar follows him and he hunts for it and they become friends.
6. What is the name of the Sister who travels with Richard to the Palace of the Prophets?

Answer: Sister Verna

Sister Verna is the third sister to offer Richard the collar, and so is the one who guides him to the palace. Sisters Liliana, Armina, and Tovi are three of Richard's teachers.
7. The Wizard's Second Rule is that people are stupid, and will believe what they want to believe.

Answer: False

The rule that people will believe what they want to believe is the Wizard's First Rule. The Second Rule is that the greatest harm can result from the best intentions. One of the times Richard violated this rule is when he called the gathering and accidentally set loose his spirit father.
8. In the beginning, how does Zedd finally defeat the screeling?

Answer: He freezes it in water and has soldiers hack it apart

9. What is the name of the spirit who takes the power of the mark on Richard's chest?

Answer: Denna

Denna is the spirit who takes the power of the mark of the Keeper. This way she will be sent to him instead of Richard.
10. What is the name of the sword that Richard uses?

Answer: Sword of Truth

Richard is the Seeker, and the sword comes with the job. The sword has magic and helps Richard many times. Richard is able to turn the blade white, which happens when he forgives a person before he kills them.
Source: Author Tessspoon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us