FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about House of Rahl
Quiz about House of Rahl

House of Rahl Trivia Quiz


Mainly from "Wizard's First Rule" by Terry Goodkind.

A multiple-choice quiz by clanbrooha. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
clanbrooha
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,851
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3165
- -
Question 1 of 10
1. Where is Richard Cypher from? Hint


Question 2 of 10
2. What is the book Richard's father made him memorize? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the Mord-Sith who captured Richard? Hint


Question 4 of 10
4. Who had a secret in the first book, "Wizard's First Rule"? Hint


Question 5 of 10
5. What is Wizard's First Rule? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the witch woman in Agaden Reach? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the one Kahlan took with her power but turned out to be innocent? Hint


Question 8 of 10
8. What is the color of the Mother Confessor's dress?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. What is the pass through the Boundary that Chase took them to? Hint


Question 10 of 10
10. Who are the women who came for Richard in the Mud People's village? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Rizeeve: 10/10
Jan 25 2024 : Guest 89: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Richard Cypher from?

Answer: Westland

2. What is the book Richard's father made him memorize?

Answer: The Book of Counted Shadows

3. What is the name of the Mord-Sith who captured Richard?

Answer: Denna

Denna was the favorite of Master Rahl because of her ability to hold someone on the cusp of death without killing them.
4. Who had a secret in the first book, "Wizard's First Rule"?

Answer: All selections

5. What is Wizard's First Rule?

Answer: People are stupid

People are stupid because they believe things either because they want to believe it, or they are afraid that it is true.
6. Who is the witch woman in Agaden Reach?

Answer: Shota

7. Who is the one Kahlan took with her power but turned out to be innocent?

Answer: Brophy

8. What is the color of the Mother Confessor's dress?

Answer: White

9. What is the pass through the Boundary that Chase took them to?

Answer: King's Port

King's port was in Southhaven.
10. Who are the women who came for Richard in the Mud People's village?

Answer: The Sisters of the Light

Source: Author clanbrooha

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Soul of the Fire Average
2. Wizard Rules Average
3. Faith of the Fallen Average
4. Terry Goodkind's 'Sword of Truth' Average
5. Temple of the Winds Average
6. Stone of Tears Tough
7. Blood of the Fold Average
8. The Pillars of Creation Average
9. Phantom Average
10. Confessor Average
11. Temple of the Winds Average
12. Stone of Tears Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us