FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Temple of the Winds
Quiz about Temple of the Winds

10 Question Literature Quiz: Temple of the Winds | Authors


This is the fourth book in Terry Goodkind's series and my second favorite. Richard and Kahlan have to save the world from the forces of evil. AGAIN. (These poor people just don't get a break, do they?)

A multiple-choice quiz by H0lyAerith. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
H0lyAerith
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,933
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1756
- -
Question 1 of 10
1. Who said, "Delicious rooms, can I have them?" Hint


Question 2 of 10
2. What was the remedy that Richard suggested to General Kerson to cure the men's diarrhea? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name that Cara gave to the Mord-Sith who captured her?

Answer: (slithery)
Question 4 of 10
4. What did Richard mean when he said "me first" to his guards before visiting Drefan? Hint


Question 5 of 10
5. What did "Raug-Moss" mean in High D'Haran? Hint


Question 6 of 10
6. What piece of silver was required to put the sliph to sleep? Hint


Question 7 of 10
7. What was the word that Chandalen needed Kahlan to translate for him when he spoke to Cara? Hint


Question 8 of 10
8. What type of healing item was in the bottle with the two circles with the horizontal line through them? Hint


Question 9 of 10
9. What did Drefan say was a healer's best aid? Hint


Question 10 of 10
10. Darken Rahl demanded that Richard be afflicted with the plague as part of the payment for leaving the Temple of the Winds.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said, "Delicious rooms, can I have them?"

Answer: Cara

Cara was referring to the red room where Nadine was staying. She admired the red color because it reminded her of blood. (She is a Mord-Sith after all.)
2. What was the remedy that Richard suggested to General Kerson to cure the men's diarrhea?

Answer: garlic and blueberries

Richard grew up in Hartland and the people there knew much about herbs and plants used for healing. He told the General to feed the men garlic supplemented with blueberries. But there was not enough for all the troops so Richard went out to gather the bark of a certain tree to make a tea that would help.
3. What was the name that Cara gave to the Mord-Sith who captured her?

Answer: Snake

Cara said that the woman's smile reminded her of a snake and that's what she called her after that.
4. What did Richard mean when he said "me first" to his guards before visiting Drefan?

Answer: That they should kill Drefan if Richard was not the first one out the door.

It's a type of precaution to head off any potential danger. After Drefan and Richard talk, Richard said that he'd better go out first or else his guards will kill Drefan.
5. What did "Raug-Moss" mean in High D'Haran?

Answer: Divine Wind

Drefan was the Raug'Moss or leader of a select group of healers. The fact that his name had a connection with the Temple of the Winds was more than a little disconcerting for Richard.
6. What piece of silver was required to put the sliph to sleep?

Answer: The bracelets on Richard's wrists.

When Richard asked how he could call upon the sliph if he ever needed her again, she said that she will awaken when she's needed. He then asked her why he couldn't do that before and she tapped his wrist with the bracelet and said that he hadn't had the "silver" required.
7. What was the word that Chandalen needed Kahlan to translate for him when he spoke to Cara?

Answer: Exquisite

Both Cara and Chandalen were talking about the nature of scars and how they acquired them and she pointed to one of his and said that the pain must have been exquisite. Chandalen didn't know what the word meant and had to ask Kahlan.
8. What type of healing item was in the bottle with the two circles with the horizontal line through them?

Answer: canin pepper

It was one of the items in Nadine's medicine bag. Kahlan used it to temporarily blind Drefan while they were fighting in the sliph's tower.
9. What did Drefan say was a healer's best aid?

Answer: His words.

He talked to Kahlan about how helpless he felt about not being able to cure any of the people afflicted with the plague. He said that all he had to offer was what he considered a healer's best medicine, words.
10. Darken Rahl demanded that Richard be afflicted with the plague as part of the payment for leaving the Temple of the Winds.

Answer: True

The other demand was that Richard leave with the knowledge that he had come in with and none of the knowledge he had gained from the Temple. Only Darken Rahl would have asked that of Richard.
Source: Author H0lyAerith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us