FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wizards First Rule  Who Says What
Quiz about Wizards First Rule  Who Says What

"Wizard's First Rule" - Who Says What? Quiz


Have you really read "Wizard's First Rule" by Terry Goodkind? Kept an eye on what people are saying and how they say it? Take this quiz and see if you know who says what! WARNING: SPOILER ALERT!

A multiple-choice quiz by ELFlaura17. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
ELFlaura17
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,676
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
187
-
Question 1 of 10
1. Richard Cypher is trying to get a mysterious woman to safety, but her pursuers have caught up with them. Who tells Richard "Be on your way, boy"? Hint


Question 2 of 10
2. The Seeker has been named! Which two people were the first to pledge to him as follows: "I pledge my life in defense of the Seeker"? Hint


Question 3 of 10
3. Richard, Kahlan, and Zedd are now joined with their friend Chase, and they have finally started for the pass that would lead them to the Midlands, but who asks, "Zedd, is there anything a wizard can do about that cloud?" Hint


Question 4 of 10
4. Richard and Kahlan have reached Southaven, and have managed to find the inn. When Richard tells Kahlan to stay close to him because the men in the common room are dangerous, what does she answer? Hint


Question 5 of 10
5. A white rose petal has fallen to the floor in the crypt and Darken Rahl has sent one of his guards to kill one of the crypt staff. He then mentions how he looks after his people and finally asks a question of Demmin Nass. What is the question? Hint


Question 6 of 10
6. Darken Rahl is talking to Carl, the boy he had Demmin Nass bring to him, but he tells Carl a lie. What is this lie? Hint


Question 7 of 10
7. Richard and Kahlan have met with the Mud people. Which one of them names Richard as "Richard with the Temper"? Hint


Question 8 of 10
8. Rachel doesn't want to tell Wizard Giller how mean Princess Violet is to her, so what does she say instead? Hint


Question 9 of 10
9. Zedd is trying to convince Kahlan to tell him what Shota told Richard. What is the last thing he says to get Kahlan to tell him? Hint


Question 10 of 10
10. Kahlan, Zedd, and Chase have found who they believe to be Darken Rahl. What does Kahlan say before she takes him with her power? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 25 2024 : Guest 174: 2/10
Jan 25 2024 : Guest 89: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Richard Cypher is trying to get a mysterious woman to safety, but her pursuers have caught up with them. Who tells Richard "Be on your way, boy"?

Answer: The leader of their pursuers

Michael and Chase were not with Richard and the woman, and the woman wanted his help. She didn't want to be left alone and warned him not to be touching her at any time during the fight.
2. The Seeker has been named! Which two people were the first to pledge to him as follows: "I pledge my life in defense of the Seeker"?

Answer: Zedd and Kahlan

Michael never pledged to the Seeker, and Chase wasn't there when he was named, so he didn't pledge until the Seeker led Zedd and Kahlan to him in search of a way through the boundary.
3. Richard, Kahlan, and Zedd are now joined with their friend Chase, and they have finally started for the pass that would lead them to the Midlands, but who asks, "Zedd, is there anything a wizard can do about that cloud?"

Answer: Richard

The cloud had been following Richard since his father's death, placed there by Darken Rahl so that he could go for Richard at any time of his choosing. Zedd wants to wait to hide the cloud so that if Darken Rahl does come, he won't find Chase's family.
4. Richard and Kahlan have reached Southaven, and have managed to find the inn. When Richard tells Kahlan to stay close to him because the men in the common room are dangerous, what does she answer?

Answer: "I'm used to their kind"

Richard wants to protect Kahlan, and, when one of the men makes a rude comment toward her believing that she's a whore, Richard almost draws his sword. Kahlan, going along with what the man said, explains that it's her day off and saves Richard from having to use it on anyone.
5. A white rose petal has fallen to the floor in the crypt and Darken Rahl has sent one of his guards to kill one of the crypt staff. He then mentions how he looks after his people and finally asks a question of Demmin Nass. What is the question?

Answer: "Do you think I am being too harsh?"

Darken Rahl is a harsh master to serve under. If anything goes wrong while he is visiting his father's tomb, he will send one of his guards to give a quick death to one of the crypt staff.
6. Darken Rahl is talking to Carl, the boy he had Demmin Nass bring to him, but he tells Carl a lie. What is this lie?

Answer: "I would not lie to you, Carl."

Darken Rahl tells Carl several lies, and it is not the first lie he tells Carl, but it is still an important one while he tries to get the boy to trust him completely.
7. Richard and Kahlan have met with the Mud people. Which one of them names Richard as "Richard with the Temper"?

Answer: Savidlin

They met Savidlin in the Wilds. Among the Mud people, they show their respect for another's strength by slapping the other's face and saying "Strength to ---". Kahlan forgot to explain this to Richard, and when he shows his respect for Savidlin's strength, Savidlin nearly looses several teeth, and he names Richard as "Richard with the Temper".
8. Rachel doesn't want to tell Wizard Giller how mean Princess Violet is to her, so what does she say instead?

Answer: All of these

Rachel and the Princess had been playing in the queen's jewel room, and Rachel was left behind to clean up. Giller comes upon her putting the box back where it belongs, and Rachel is terrified. Giller decides to have her help him because she can go unnoticed where an adult would not.
9. Zedd is trying to convince Kahlan to tell him what Shota told Richard. What is the last thing he says to get Kahlan to tell him?

Answer: "Mother Confessor, this is not a request, this is an order"

Kahlan doesn't want to betray Richard's trust in her by telling Zedd what Shota said. As the Mother Confessor, she doesn't have to do what she's told, in any case. However, Zedd is also a Wizard of the First Order. In the end, only a direct order from him will get her to tell him.
10. Kahlan, Zedd, and Chase have found who they believe to be Darken Rahl. What does Kahlan say before she takes him with her power?

Answer: "This is for Richard"

While Kahlan would have loved to say any one of those things to him, she invoked the Con Dar only for Richard. She misses her sister, and she missed the other Confessors, and she is sad for everyone who was hurt or killed by Darken Rahl, but the one person who matters the most to her is, as she believes, gone.
Source: Author ELFlaura17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us