FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wizards First Rule
Quiz about Wizards First Rule

Wizard's First Rule Multiple Choice Quiz | 10 Questions


These questions will be taken from Terry Goodkind's first book in the "Sword of Truth" series: "Wizard's First Rule".

A multiple-choice quiz by chaughna. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
chaughna
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,210
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1062
- -
Question 1 of 10
1. "Trouble sires three children" - Richard remembers this when? Hint


Question 2 of 10
2. When was the first time Richard ever called Denna "Mistress" only? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Kahlan first take/kill with her power in front of Richard, resulting in an injury to herself? Hint


Question 4 of 10
4. What tasty bundle did Emma give Zedd just before they started their journey to Kings Port? Hint


Question 5 of 10
5. When did Richard first feel the unexpected power rise up in him while under the power of Denna? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the boy (and the boy's dog) that Darken Rahl used to travel to the underworld? Hint


Question 7 of 10
7. How many Wizards did it take to send Kahlan through the boundary at the beginning? Hint


Question 8 of 10
8. When Demmin Nass catches up with Kahlan, Zedd and Chase... Including Demmin, how many men have survived to take Kahlan back to Rahl? Hint


Question 9 of 10
9. When did Brophy first 'feel' the Mother Confessor and begin following her? Hint


Question 10 of 10
10. Which Mud Person does Richard show the most 'respect' for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Trouble sires three children" - Richard remembers this when?

Answer: After he sees the red thing in the sky but before he sees the woman in a dress

He says, after seeing the second sign, he doesn't want to see the third.
2. When was the first time Richard ever called Denna "Mistress" only?

Answer: After he left from Darken Rahl and had figured out how to turn the sword white

He swore that he would only call her Mistress Denna as a sign of disrespect.
3. Who did Kahlan first take/kill with her power in front of Richard, resulting in an injury to herself?

Answer: Toffalar of the Mud People

While Siddin was looking at the night stone, and the spirits were all around them.
4. What tasty bundle did Emma give Zedd just before they started their journey to Kings Port?

Answer: Fried chicken

He even decided to share a little while on the journey.
5. When did Richard first feel the unexpected power rise up in him while under the power of Denna?

Answer: Just before he shattered Princess Violet's jaw

She survives, but barely; pity.
6. What was the name of the boy (and the boy's dog) that Darken Rahl used to travel to the underworld?

Answer: Carl and Tinker

This was one of my least favorite chapters of the book.
7. How many Wizards did it take to send Kahlan through the boundary at the beginning?

Answer: 5

There were seven to begin with but the old one could not be found and one gave his services to a Queen.
8. When Demmin Nass catches up with Kahlan, Zedd and Chase... Including Demmin, how many men have survived to take Kahlan back to Rahl?

Answer: Demmin and 3 others

Rahl sent Demmin and two quads to bring Kahlan back. Chase killed all but three of the Quad members, and Demmin.
9. When did Brophy first 'feel' the Mother Confessor and begin following her?

Answer: When they were coming out of the Rang'Shada

Even though he was turned into a wolf to release him of her power the pull was still too strong to ignore.
10. Which Mud Person does Richard show the most 'respect' for?

Answer: Savidlin

Slapping someone is a sign of respect to show how much you value their strength.
Source: Author chaughna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us