FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Faith of the Fallen
Quiz about Faith of the Fallen

15 Questions about Faith of the Fallen | Literature


These questions will be taken from Terry Goodkind's sixth book in the "Sword of Truth" series: "Faith of the Fallen".

A multiple-choice quiz by chaughna. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
chaughna
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,082
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
720
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. What is the first name mentioned of the first Hartlander that Richard talks to, pleading to allow them to stay where they are so Kahlan can recover? Hint


Question 2 of 15
2. Who first delivered the report to Richard after they were attacked by Westlanders? Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of the Commander over Jagang's troups that Nicci had roasted on a spit? Hint


Question 4 of 15
4. When Nicci returned to Jagang's tents after roasting his Commander, which of these was not one of the three Sisters to 'greet' her? Hint


Question 5 of 15
5. What was Nicci's father's name? Hint


Question 6 of 15
6. How many years passed after Nicci's mother died until she first saw Richard? Hint


Question 7 of 15
7. What was the name of the Jagang's man who tortured the whereabouts of Richard out of one of the regular messengers? Hint


Question 8 of 15
8. What was the name of the Mord Sith being tortured that Nicci intercepted, learned what she could about Richard's past, then killed her? Hint


Question 9 of 15
9. What was the name of the Sister that showed Nicci how to use the Maternity Spell? Hint


Question 10 of 15
10. When Zedd found the Sister's and soldier's encampment, which sister brought him food while he was decribing the Albino Mosquito? Hint


Question 11 of 15
11. While Kahlan was recovering, where did Richard put her water to 'force' her out of bed? Hint


Question 12 of 15
12. What type of fish were mentioned as Richard catching for Kahlan to put in jars for her to watch? Hint


Question 13 of 15
13. What was Kahlan and Cara's universal name for all chipmunks? Hint


Question 14 of 15
14. What was the name of the first boy that 'broke' into Richard and Nicci's room who Richard offered to show how to fix the broken stairs? Hint


Question 15 of 15
15. What is Lardo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first name mentioned of the first Hartlander that Richard talks to, pleading to allow them to stay where they are so Kahlan can recover?

Answer: Albert

Cara killed Tommy when he was intent on killing Kahlan; Richard killed the other two dozen or so. Richard entrusted Cara with Kahlan's life and after she killed Tommy, she was so pleased with herself that she looked like a cat licking mouse off its whiskers.
2. Who first delivered the report to Richard after they were attacked by Westlanders?

Answer: Captain Meiffert

Cara was still on edge and when he showed up she took him down off his horse by 'tickling' his ribs with her agiel. Cara soon afterwards gave him the nickname 'Brass Buttons'.
3. What was the name of the Commander over Jagang's troups that Nicci had roasted on a spit?

Answer: Kardeef

The roasting alive didn't kill Kadar Kardeef, just severely burned him and disfigured him. The townspeople actually took pity on him and released him and doctored him back to health.
4. When Nicci returned to Jagang's tents after roasting his Commander, which of these was not one of the three Sisters to 'greet' her?

Answer: Sister Alessandra

Seeing as Nicci was a Sister of the Dark, she highly doubted their true concern for her wellbeing upon her return.
5. What was Nicci's father's name?

Answer: Howard

He ran an armory for many years and employed several hundred people and donated to just about anything his wife asked, no matter how much sense it didn't make. She only wore black after her mother died.
6. How many years passed after Nicci's mother died until she first saw Richard?

Answer: 123

Nicci saw the same look in Richard's eyes that she had seen in her father's eyes while he was alive.
7. What was the name of the Jagang's man who tortured the whereabouts of Richard out of one of the regular messengers?

Answer: Sergeant Wetzel

Nicci took the map, found out what the Sergeant had found out, then incinerated his brain.
8. What was the name of the Mord Sith being tortured that Nicci intercepted, learned what she could about Richard's past, then killed her?

Answer: Hania

Nicci told her she did't want her to reveal any secrets, just tell her what it was like as a captive of Denna.
9. What was the name of the Sister that showed Nicci how to use the Maternity Spell?

Answer: Sister Lidmila

Lidmila was a very frail and forgetful woman who often forgot she was no longer at the Palace of the Prophets and was used by Jagang to run small errands and to fetch people.
10. When Zedd found the Sister's and soldier's encampment, which sister brought him food while he was decribing the Albino Mosquito?

Answer: Sister Philippa

She brought him a plateful of eggs and ham to his delight, and everyone else's horror at his news. Adie said that the conversation would have to wait because it was poor competition to food.
11. While Kahlan was recovering, where did Richard put her water to 'force' her out of bed?

Answer: The windowsill

Richard and Cara sat outside her window watching to see if Kahlan would get up and try to get it herself. At first she was furious with them, then she understood and was thankful he would risk her anger to help her get better.
12. What type of fish were mentioned as Richard catching for Kahlan to put in jars for her to watch?

Answer: Black Dice Minnows

He told them not to name them, that they wouldn't live long. Cara named one anyway.
13. What was Kahlan and Cara's universal name for all chipmunks?

Answer: Chippy

Reggie was the chipmunk in Temple of the Winds that had a broken tail.
14. What was the name of the first boy that 'broke' into Richard and Nicci's room who Richard offered to show how to fix the broken stairs?

Answer: Kamil

Kamil and Nabbi turned out to be very good kids who admired Richard and tried to help out anyway they could.
15. What is Lardo?

Answer: Paunch fat from a boar

Victor learned how to make it from his homeland and would share it with Richard. He would put the fat in tubs he carved out of marble with salt and rosemary and other spices, it must rest a year before it would be ready.
Source: Author chaughna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us