FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Faith of the Fallen
Quiz about Faith of the Fallen

Faith of the Fallen Trivia Quiz


"Faith of the Fallen" by Terry Goodkind is a book worthy of reading. If you have, well then look no further for the quiz.

A multiple-choice quiz by trident. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
trident
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,740
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1321
- -
Question 1 of 10
1. The book begins with Richard's flight to the Westland, taking Kahlan, with her serious injuries, with him. Even though they had retreated to Richard's homeland, they were still met with violence. Which old rival of Richard's attacked the helpless Kahlan while she lie suffering? Hint


Question 2 of 10
2. Nicci, the Sister of the Dark, was very susceptible during her early years. Her father owned a successful business that her mother would constantly seek charity from and led out of business when her father died. What type of business did Nicci's father run? Hint


Question 3 of 10
3. Nicci was infamous for her service to the Imperial Order. She would bring death and destruction wherever she went. What nickname did she so aptly earn from those who feared her? Hint


Question 4 of 10
4. While Richard, Kahlan, and Cara were in the Westland, they were ambushed by Nicci. Nicci used a spell on Kahlan, preventing Richard and Cara from attacking Nicci. What type of spell did Nicci use on Kahlan? Hint


Question 5 of 10
5. Zedd met up with the D'Haran forces and the Sisters of the Light. He warned them of the types of danger the enemy army could present. He used an unusual insect to make his point. What insect did he conjure? Hint


Question 6 of 10
6. The D'Haran army had seen the departure of the Galean and Kelton forces as well as the reinforcement of Jagang's enormous army. Their spirits were down. What did Zedd and Kahlan plan to help boost morale? Hint


Question 7 of 10
7. Nicci took Richard to Altur'Rang, Jagang's home city, to show him the benevolence of the Order's purpose. Richard soon got a job hauling iron to the blacksmith, Mr. Cascella. Although Richard made friends with most of the people he met, he was turned in to the Order for crimes against them. Who turned him in? Hint


Question 8 of 10
8. Nicci went to save Richard from the prison that held him. She had to bargain to get him out. Not only did she have to give up all of their money, but Richard had to work as a laborer to the Order. What skill did Richard have that allowed him out of prison? Hint


Question 9 of 10
9. Richard had an eye for Victor Cascella's Cavatura marble that he had kept to carve for himself. He offered ten gold pieces for the marble, in which Victor agreed. Richard created a great work with this piece of marble. What was the name of his creation? Hint


Question 10 of 10
10. Richard entered the unfinished palace to kill Brother Narev and the other brothers. He encountered many different people that he either helped or killed. One person happened to get the chance to stab Richard. Who was able to accomplish this feat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The book begins with Richard's flight to the Westland, taking Kahlan, with her serious injuries, with him. Even though they had retreated to Richard's homeland, they were still met with violence. Which old rival of Richard's attacked the helpless Kahlan while she lie suffering?

Answer: Tommy Lancaster

Tommy Lancaster, who had tried to rape Nadine, found Kahlan and tried to attack her. Luckily, Cara was there to save the day. She killed Tommy Lancaster and Richard killed the rest of the party that chased them.
2. Nicci, the Sister of the Dark, was very susceptible during her early years. Her father owned a successful business that her mother would constantly seek charity from and led out of business when her father died. What type of business did Nicci's father run?

Answer: armory

Nicci was a little estranged from her father because her mother always led her to believe her father was evil and greedy. Nicci was told to help her fellow man, the poor, and those who were in need. Her beliefs were well-intentioned, but misguided.
3. Nicci was infamous for her service to the Imperial Order. She would bring death and destruction wherever she went. What nickname did she so aptly earn from those who feared her?

Answer: Death's Mistress

Nicci was named "Death's Mistress" because wherever she went she brought death with her. She even demonstrated her ruthlessness by burning Kadar Kardeef, the Order's war hero, in a small village. She did that to prove no one person was more important than the Order as a whole.
4. While Richard, Kahlan, and Cara were in the Westland, they were ambushed by Nicci. Nicci used a spell on Kahlan, preventing Richard and Cara from attacking Nicci. What type of spell did Nicci use on Kahlan?

Answer: maternity spell

Nicci used a maternity spell on Kahlan to link them together. Whatever happened to Nicci would happen to Kahlan. Richard and Cara could do nothing to Nicci for fear of hurting Kahlan. That was the way Nicci could take Richard into her custody.
5. Zedd met up with the D'Haran forces and the Sisters of the Light. He warned them of the types of danger the enemy army could present. He used an unusual insect to make his point. What insect did he conjure?

Answer: albino mosquito

Zedd tried to prove a point that the enemy could use uncoventional objects to attack them. He created a small, but not dangerous, albino mosquito to bite General Reibisch, who happened to worry long after he saw the pesky thing.
6. The D'Haran army had seen the departure of the Galean and Kelton forces as well as the reinforcement of Jagang's enormous army. Their spirits were down. What did Zedd and Kahlan plan to help boost morale?

Answer: a wedding

Zedd and Kahlan decided that it was about time Warren and Verna got married. The wedding was drawn out to show that the war would not completely control their lives.
7. Nicci took Richard to Altur'Rang, Jagang's home city, to show him the benevolence of the Order's purpose. Richard soon got a job hauling iron to the blacksmith, Mr. Cascella. Although Richard made friends with most of the people he met, he was turned in to the Order for crimes against them. Who turned him in?

Answer: Gadi

Kadi turned Richard in because he was angered that Richard had taken over his territory. After Kadi joined the Order's army, he murdered Warren and was caught by the D'Haran troops. Cara tortured him, and he revealed the location of Richard, which beckoned Kahlan to rescue him.
8. Nicci went to save Richard from the prison that held him. She had to bargain to get him out. Not only did she have to give up all of their money, but Richard had to work as a laborer to the Order. What skill did Richard have that allowed him out of prison?

Answer: carving

When the first revolt failed, and many carvers died, Richard was let out to carve and sculpt for the Order. He had to make carvings of horrible suffering under the perfection of the Creator. He despised these works, and had to create the very things he despised.
9. Richard had an eye for Victor Cascella's Cavatura marble that he had kept to carve for himself. He offered ten gold pieces for the marble, in which Victor agreed. Richard created a great work with this piece of marble. What was the name of his creation?

Answer: Life

Richard chiseled for days and nights to finish his project. When he was finished, it was brought to the palace's plaza to unveil the next day. When Nicci unveiled it that night, people began to see its glory. They began a revolt after Richard was forced to destroy his masterpiece. Spirit was the name of the carving he made for Kahlan.
10. Richard entered the unfinished palace to kill Brother Narev and the other brothers. He encountered many different people that he either helped or killed. One person happened to get the chance to stab Richard. Who was able to accomplish this feat?

Answer: Kahlan

Richard allowed Kahlan to stab him (she didn't know she was doing so) so he would force Nicci into healing him. She could only heal him if she released her hold on Kahlan. Unfortunately, Nicci had already decided to release Kahlan and help Richard because she had seen Richard's statue and saw the error in her ways.
Source: Author trident

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us