FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Terry Goodkinds The Sword Of Truth
Quiz about Terry Goodkinds The Sword Of Truth

Terry Goodkind's "The Sword Of Truth" Quiz


Hi, this my first quiz...do try it!

A multiple-choice quiz by dragon_gal. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
dragon_gal
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,209
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2656
- -
Question 1 of 10
1. Just for starters, what is the name of Kahlan's night wisp? Hint


Question 2 of 10
2. What did Adie give Richard to help him through the pass? Hint


Question 3 of 10
3. What did Darken Rahl ride to get to the Underworld? Hint


Question 4 of 10
4. How did Richard get out of marrying a Mud people girl? Hint


Question 5 of 10
5. What was Kahlan's fear that Shota used? Hint


Question 6 of 10
6. Where was the third box of Orden hidden? Hint


Question 7 of 10
7. How many types of dragons are there? Hint


Question 8 of 10
8. What was the place where the agiel was put that had terrible effects if the victim moved? Hint


Question 9 of 10
9. How many times must a Mord - Sith be broken? Hint


Question 10 of 10
10. What colour do Mord - Siths wear when they are breaking someone? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Just for starters, what is the name of Kahlan's night wisp?

Answer: Shar

Shar helped Kahlan through the boundary, and died in the end.
2. What did Adie give Richard to help him through the pass?

Answer: A nightstone

A nightstone helped to light their way, but it had a BAD side effect - it attracted the 'dead spirits'.
3. What did Darken Rahl ride to get to the Underworld?

Answer: A shinga

Well, what can be said?
4. How did Richard get out of marrying a Mud people girl?

Answer: By eating an apple

Strange, isn't it? Well, red fruit in the Midlands were poisonous, so who could blame the Mud People?
5. What was Kahlan's fear that Shota used?

Answer: Snakes

Shota wrapped Kahlan in snakes, ewwww!
6. Where was the third box of Orden hidden?

Answer: In a loaf of bread

Of all places! Rachel brought the innocent loaf of bread safely out of the palace.
7. How many types of dragons are there?

Answer: 3

There are three types: red, green and grey.
8. What was the place where the agiel was put that had terrible effects if the victim moved?

Answer: In the ear

Really sickening - you could be paralysed.
9. How many times must a Mord - Sith be broken?

Answer: 3

Mord - Siths were broken three times: breaking the spirit, the empathy, and the fear of hurting others.
10. What colour do Mord - Siths wear when they are breaking someone?

Answer: Red

Mord - sith wear red when breaking a victim and brown when doing nothing.
Source: Author dragon_gal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us