FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Temple of the Winds
Quiz about Temple of the Winds

15 Questions: Temple of the Winds Multiple Choice Quiz | Literature


These questions will be taken from Terry Goodkind's fourth book in the "Sword of Truth" series: "Temple of the Winds".

A multiple-choice quiz by chaughna. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
chaughna
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,916
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
703
- -
Question 1 of 15
1. What tribe of people captured Ann and Zedd? Hint


Question 2 of 15
2. Which of these is NOT one of the Chimes? Hint


Question 3 of 15
3. What is the name of the Mountain that the Temple of Winds was located on? Hint


Question 4 of 15
4. Which Mord Sith dies of the plague? Hint


Question 5 of 15
5. Who is the Raug Moss High Priest? Hint


Question 6 of 15
6. How much were Ann and Zedd sold to the Si Doak for? Hint


Question 7 of 15
7. What is Cara's one true fear? Hint


Question 8 of 15
8. What was NOT an instruction in destroying the book that started the plague? Hint


Question 9 of 15
9. What name did Cara give the Mord Sith that took her as a child? Hint


Question 10 of 15
10. What was the name of the Wizard that Jagang sent to kill Richard that Cara, Kahlan and Nadine almost died because of? Hint


Question 11 of 15
11. What was the Red Moon an indication of? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the Wizard of the First Order way back when the Wizard's of old were trying to get into the Temple of the Winds? Hint


Question 13 of 15
13. What Wizard first created the first Mother Confessor, Magda Searus? Hint


Question 14 of 15
14. What was the name of the Wizard that was sorry the Sliph was created and gave her a message to give if anyone said the right thing? Hint


Question 15 of 15
15. What was the name of the Wizard that betrayed the Wizards of old in the Temple of the Winds? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What tribe of people captured Ann and Zedd?

Answer: Nangtong

The Nantong didn't need to do anything to bind their powers but when they were sold to the Si Doak they had to have their wrists bound with woven grass.
2. Which of these is NOT one of the Chimes?

Answer: Rishi

Legate Rishi was the Andolian that came with the message to Richard and Kahlan.
3. What is the name of the Mountain that the Temple of Winds was located on?

Answer: Mount Kymermosst

The wizards of old were so happy when they 'destroyed' the Temple of the Winds.
4. Which Mord Sith dies of the plague?

Answer: Raina

Hally died in the Blood of the Fold at the hands of a Mirswith, Raina died of the plague on the same day Richard figured out how to make it go away.
5. Who is the Raug Moss High Priest?

Answer: Marsden Taboor

Drefen says he is the High Priest when he comes to Richard, but he lied.
6. How much were Ann and Zedd sold to the Si Doak for?

Answer: Blankets and Two Goats

The Nantong just wanted rid of them, no matter the cheap cost.
7. What is Cara's one true fear?

Answer: Rats

Kahlan tells Drefen, not knowing he will use it against her later.
8. What was NOT an instruction in destroying the book that started the plague?

Answer: Mix One Grain of Each Sand on Second Page

When Kahlan spoke the names of the Chimes to save Richard she released them into this world to destroy magic.
9. What name did Cara give the Mord Sith that took her as a child?

Answer: Snake

She said at first she thought she was the most beautiful woman she had ever seen in a skin tight red outfit and a beautiful long blonde braid.
10. What was the name of the Wizard that Jagang sent to kill Richard that Cara, Kahlan and Nadine almost died because of?

Answer: Marlin

Richard was quite miffed when he found out they questioned him by themselves, he punished Cara by making her feed chipmunks.
11. What was the Red Moon an indication of?

Answer: A Warning that the Winds had been Violated

Richard entered the Temple through the Hall of the Betrayed, after he felt being betrayed by Kahlan.
12. Who was the Wizard of the First Order way back when the Wizard's of old were trying to get into the Temple of the Winds?

Answer: Baraccus

After Bahraccus came back from the Temple he went to the First Wizard's encave, came out and walked off the cliff.
13. What Wizard first created the first Mother Confessor, Magda Searus?

Answer: Merritt

After he created her, the Tribunal was so pleased, they ordered more to be created and assigned Merritt to her as her Wizard and protection.
14. What was the name of the Wizard that was sorry the Sliph was created and gave her a message to give if anyone said the right thing?

Answer: Ricker

He said that even a prostitute had the right to live and a life. Lothain created her so she wouldn't tell his secrets.
15. What was the name of the Wizard that betrayed the Wizards of old in the Temple of the Winds?

Answer: Lothain

He was the first to be taken by a Confessor's power and admitted to what all he had done in the Temple.
Source: Author chaughna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us