FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Blood of the Fold
Quiz about Blood of the Fold

Blood of the Fold Trivia Quiz


This is the third installment of Terry Goodkind's "Sword of Truth" series. There are a number of startling revelations made in this book and this quiz might include some spoilers.

A multiple-choice quiz by H0lyAerith. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
H0lyAerith
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
85,614
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1906
- -
Question 1 of 10
1. A nice shocker right at the beginning: Richard encounters several D'Harans. They reveal to him that he is an important personage to them. Who is he?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. What were the gars created to do? Hint


Question 3 of 10
3. What does General Reibisch do when he first meets Richard? Hint


Question 4 of 10
4. Who's the speaker: "They tore off my fingernails to make me speak lies!"?

Answer: (Head cook- two words)
Question 5 of 10
5. True or false: The sliph was once human.


Question 6 of 10
6. Who is the "false Prelate"? Hint


Question 7 of 10
7. Which country of the Midlands is the first to surrender over to D'Hara? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the ship that Captain Blake sails on?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. Why did Richard have to take off the mriswith cape? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the book that Richard and Berdine used to help them translate Kolo's journal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A nice shocker right at the beginning: Richard encounters several D'Harans. They reveal to him that he is an important personage to them. Who is he?

Answer: Lord Rahl

Darken Rahl was really Richard's father and so that makes him the next ruler of D'Hara. Richard doesn't know this until Cara, Berdine, Raina, and Hally tell him so.
2. What were the gars created to do?

Answer: Hunt and kill the mriswith

Gars have the unique ability to see a mriswith even when it is cloaked. That is why they are able to kill them so easily.
3. What does General Reibisch do when he first meets Richard?

Answer: He laughs at him

General Reibisch thought that Richard and the Mord-Sith were charlatans and he laughed in their faces when Richard revealed himself. After the mriswith attacked, however, he changed his mind.
4. Who's the speaker: "They tore off my fingernails to make me speak lies!"?

Answer: Mistress Sanderholt

Tobias Brogan was questioning her about the Mother Confessor's death and she became angry at him and shouted this at him. That's why she always has her hands wrapped in bandages.
5. True or false: The sliph was once human.

Answer: True

She used to be a woman but the wizards made her into the sliph. She can travel almost anywhere in the world in a matter of seconds. A person must have both sides of the magic to be able to enter her and they cannot take any instrument of magic with them.
6. Who is the "false Prelate"?

Answer: Sister Ulicia

Sister Ulicia made a deal with Richard when he returned to the Palace of the Prophets. She and the other Sisters of the Dark swore their alliegence to Richard so that they would be free of the dream walker. In return, Richard found out where Kahlan was being held.
7. Which country of the Midlands is the first to surrender over to D'Hara?

Answer: Kelton

Queen Lumholtz surrenders over Kelton before she is killed by the mriswith. Richard says that Galea is a part of the D'Haran Empire but it technically isn't until he gets Kahlan's approval.
8. What is the name of the ship that Captain Blake sails on?

Answer: Lady Sefa

This guy and his crew are totally disgusting. Even though Ulicia and the other Sisters are evil, I still felt sorry for them.
9. Why did Richard have to take off the mriswith cape?

Answer: It would eventually turn him into a mriswith

Berdine tried to warn him before he left for the Old World. She said that mriswith were wizards who had traded their power for the ability to become invisible. Wearing the cape too often would eventually bring about that transformation.
10. What was the name of the book that Richard and Berdine used to help them translate Kolo's journal?

Answer: "The Adventures of Bonnie Day"

The D'Haran dialect in Kolo's journal was too old for Berdine to read. Richard had memorized "The Adventures of Bonnie Day" and he helped her with any words she didn't know.
Source: Author H0lyAerith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us