FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stone of Tears
Quiz about Stone of Tears

Stone of Tears Multiple Choice Quiz | Authors


These questions will be taken from Terry Goodkind's second book in the "Sword of Truth" series: "Stone of Tears".

A multiple-choice quiz by chaughna. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
chaughna
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,349
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
638
- -
Question 1 of 10
1. Which of these women were not among the healers that came to help after the first Screeling attack in the People's Palace? Hint


Question 2 of 10
2. Which sister did Nathan 'show' the prophecy to about the "white blade of the one born true" and "the one in white must be offered to her people"? Hint


Question 3 of 10
3. What did Kahlan do to Chandalen to disgrace him in his men's eyes? Hint


Question 4 of 10
4. What people sent someone to try to kill one of the Mud People; Richard killed him instead, injurying who in the process? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Adie bind to her to punish, after her Pell was killed? Hint


Question 6 of 10
6. What did Chandalen find in a drawer in Ebinissia that Kahlan told him to take in payment of his protecting her on her journey? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Richard's favorite sister that was assigned to him to give him lessons? Hint


Question 8 of 10
8. What animal is Gratch's sign for covering his eyes with his claws and peaking out between them? Hint


Question 9 of 10
9. Who told Richard about the aging spell around the Palace of the Prophets? Hint


Question 10 of 10
10. Who was killed by mistake when he was wearing Richard's red coat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these women were not among the healers that came to help after the first Screeling attack in the People's Palace?

Answer: Haleigh

When Zedd sent for healers after the attack, the Commander told him it had already been done and three women in long brown skirts came up in a rush.
2. Which sister did Nathan 'show' the prophecy to about the "white blade of the one born true" and "the one in white must be offered to her people"?

Answer: Sister Margaret

He also gave her the message to take to the Prelate that "the pebble is in the pond".
3. What did Kahlan do to Chandalen to disgrace him in his men's eyes?

Answer: Kissed her finger and touched his cheek where she had slapped him

After the conversation, she offered him a small slap to his face where she had kissed him to restore a small amount of his honor and left before he could return it or deny her the same.
4. What people sent someone to try to kill one of the Mud People; Richard killed him instead, injurying who in the process?

Answer: Bantak, Chandalen

Richard had to convince the Bantak that they were listening to false spirits to break the 'spell' they were under.
5. Who did Adie bind to her to punish, after her Pell was killed?

Answer: Mathrin

Even though Adie was to be accused of being an agent it was actually Mathrin all along.
6. What did Chandalen find in a drawer in Ebinissia that Kahlan told him to take in payment of his protecting her on her journey?

Answer: Quassin Doe

He told her that the last time the village traded for this much, all the men had to make three bows and a fistful of arrows and the ladies all had to make bowls.
7. Who was Richard's favorite sister that was assigned to him to give him lessons?

Answer: Sister Liliana

He said of all the Sisters she was the one who felt most like a real sister to him.
8. What animal is Gratch's sign for covering his eyes with his claws and peaking out between them?

Answer: Raccoon

After Gratch caught his first Raccoon, Richard was proud of him, especially because he did it without using blood flies.
9. Who told Richard about the aging spell around the Palace of the Prophets?

Answer: Warren

He told him by accident because he thought for sure someone would have already told him.
10. Who was killed by mistake when he was wearing Richard's red coat?

Answer: Perry

Pasha had meant to kill Richard after being told by a Sister of the Dark that he was an Agent.
Source: Author chaughna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us