FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Australia  a Movie Theme
Quiz about Australia  a Movie Theme

Australia - a Movie Theme! Trivia Quiz


Movies with the word 'Australia' in the title is the theme of this quiz. Can you pick the movie (some made for TV or video) title from the clues and the multiple choices given! Good luck.

A multiple-choice quiz by Engadine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Common Titles

Author
Engadine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
183,469
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
547
Last 3 plays: Guest 61 (6/10), Guest 208 (8/10), Guest 73 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Made in 1989, this movie starred Jeremy Irons in the role of the pivotal character. This movie was named, simply speaking, what? Hint


Question 2 of 10
2. The movie in question was made in 1978, a somewhat tongue-in-cheek yet educational look at an always topical subject. The movie was named, alphabetically speaking, what? Hint


Question 3 of 10
3. This 2002 IMAX movie is a documentary short on, where else, but Australia! The movie was named, timely as such, what? Hint


Question 4 of 10
4. Made in 2001 for television, this documentary movie features Warwick Moss as the presenter. This telemovie was named, thrillingly, what? Hint


Question 5 of 10
5. This 1997 video movie is a documentary style production with Martin Sacks as the host. The name of this movie, one of the 'third kind' perhaps, is what? Hint


Question 6 of 10
6. This 1996 made for television movie showcased Australia to the world, in a unique way. What is the name, comedically speaking, of this movie? Hint


Question 7 of 10
7. Another IMAX production, this short was filmed near Sydney. What is the name, of this movie (have a wild guess)? Hint


Question 8 of 10
8. This straight-to-video production was made in 1997 and is live coverage of which of the following bands performances? The choices are confusing, perhaps! Hint


Question 9 of 10
9. This made for television show was almost standard Hollywood fodder. Broadcast to over fifty countries, what was the name of this production? Hint


Question 10 of 10
10. 'Popstars: Australia' (aka 'Popstars 2000') was a made for television documentary series that followed the creation of which of the following Australian bands? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 61: 6/10
Feb 18 2024 : Guest 208: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 199: 7/10
Feb 15 2024 : PurpleComet: 7/10
Feb 10 2024 : Guest 71: 2/10
Feb 05 2024 : Guest 92: 6/10
Jan 31 2024 : Guest 24: 8/10
Jan 25 2024 : Carlnn9: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Made in 1989, this movie starred Jeremy Irons in the role of the pivotal character. This movie was named, simply speaking, what?

Answer: Australia

The movie 'Australia' is actually set in Belgium! The main character, portrayed by Jeremy Irons, is a Belgian-born wool dealer who emigrates to Australia after WWII but returns to Belgium to assist his family with their wool business. Pretty exciting stuff.
2. The movie in question was made in 1978, a somewhat tongue-in-cheek yet educational look at an always topical subject. The movie was named, alphabetically speaking, what?

Answer: The ABC of Love and Sex: Australia Style

A semi-documentary style movie on sex education, 'The ABC of Love and Sex: Australia Style' uses the ABC as a guide to topics covered; 'A' for anatomy, 'B' for babies etc. Some of Australia's better known 'celebrities' who starred in this film included Sandy Gore, from the 1992 movie 'Lorenzo's Oil', and John Michael (Hollywood) Howson, who was actually uncredited in the 1994 movie 'Muriel's Wedding'.
3. This 2002 IMAX movie is a documentary short on, where else, but Australia! The movie was named, timely as such, what?

Answer: Australia: Land Beyond Time

This IMAX documentary, from Living Pictures, showcases what a beautiful yet very desolate place Australia is. Exploring Australian life from the beginning (as history recorded it) to the present day, this documentary takes the viewer across the continent from the harsh outback environment through to the lush rain forests and stunning beaches.

The narrator describes Australia as "more like another planet than another continent".
4. Made in 2001 for television, this documentary movie features Warwick Moss as the presenter. This telemovie was named, thrillingly, what?

Answer: The Most Haunted Town in Australia

Warwick Moss, the executive producer of 'The Most Haunted Town in Australia', also played a part in the 2003 movie 'Danny Deckchair'; his role was that of Wing Commander Matthews.
5. This 1997 video movie is a documentary style production with Martin Sacks as the host. The name of this movie, one of the 'third kind' perhaps, is what?

Answer: Oz Encounters: UFOs in Australia

'Oz Encounters: UFOs in Australia' was made in 1997 for video release. Hosted by Martin Sacks (from 'Blue Heelers' fame) 'Oz Encounters: UFOs in Australia' was written and directed by Debbie Byrne, Australia's 'Queen of Pop' during the 1970s (and a very talented stage and screen actress, to boot.)
6. This 1996 made for television movie showcased Australia to the world, in a unique way. What is the name, comedically speaking, of this movie?

Answer: Billy Connolly's World Tour of Australia

'Billy Connolly's World Tour of Australia', made in 1996, was a documentary that followed Billy Connolly during his tour 'Down Under'. A very funny bloke, Billy's travelogue is well worth a viewing, as much for his witticisms on Australia as for his jokes.
7. Another IMAX production, this short was filmed near Sydney. What is the name, of this movie (have a wild guess)?

Answer: Wild Australia: The Edge

This 40 minute short, made in 1997, was filmed not far from Sydney, Australia's largest city. It focusses on the ancient wilds of Australia, describing it as "a labyrinth of lost worlds and magical places: beautiful and treacherous waterfalls, canyons and underground rivers, carved by streams that lead back into a world as it was ninety million years ago."
8. This straight-to-video production was made in 1997 and is live coverage of which of the following bands performances? The choices are confusing, perhaps!

Answer: Cheap Trick: Live in Australia

A great video of Cheap Trick, live in Sydney, on their 'Lap Of Luxury' tour. The band performed most of their big hits including classics like 'Dream Police' and 'If You Want My Love' (a top five hit in Australia in 1982). Throughout the video, there are some funny clips of the band out and about in Sydney. A great video for fans of Cheap Trick.
9. This made for television show was almost standard Hollywood fodder. Broadcast to over fifty countries, what was the name of this production?

Answer: Fox Studios Australia: The Grand Opening

With musical versions of Hollywood classics and actors in C-3PO and R2-D2 costumes, 'Fox Studios Australia: The Grand Opening' was a television spectacular to officially launch the world's largest studio complex outside Los Angeles. Hosted by Hugh Jackman, the guests included an almost 'who's who' of Australian talent along with Hollywood regulars including Tina Arena, Cate Blanchett, Tom Cruise, Michael Douglas, Marcia Hines, Jeremy Irons, Shirley Jones, Nicole Kidman, Val Kilmer, Paul Mercurio and Sam Neill, with a performance from Kylie Minogue and archive footage of Marilyn Monroe and Shirley Temple.
10. 'Popstars: Australia' (aka 'Popstars 2000') was a made for television documentary series that followed the creation of which of the following Australian bands?

Answer: Bardot

Also known as 'Popstars (2000)', the pop group Bardot was the creation of the first Popstars television program in Australia. Bardot gained a number one hit single, two gold singles and a number one album in Australia and are now defunct.
Source: Author Engadine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Men's Night at the Movies Very Easy
2. Ladies' Night at the Movies Very Easy
3. Shhh. You'll Miss Part of the Movie! Very Easy
4. Bringing Up Baby Very Easy
5. G Movies Very Easy
6. C Movies Very Easy
7. Night is Right Very Easy
8. Country Time Very Easy
9. "American" Movies Very Easy
10. Three's the Charm Very Easy
11. Let's Go Down to the Movies Very Easy
12. Welcome to the Film Jungle Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us