FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Night is Right
Quiz about Night is Right

Night is Right Trivia Quiz


Match the words that complete the movie titles that contain the word "night".

A matching quiz by liamwalsh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Common Titles

Author
liamwalsh
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,953
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1021
Last 3 plays: english_gent (7/10), Guest 102 (10/10), Guest 138 (4/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "A Night at the _____" (1935)  
  Eight
2. "_____ Night Lights" (2004)  
  40
3. "_____ Crazy Nights" (2002)  
  Opera
4. "_____ to Midnight" (1983)  
  Iguana
5. "_____ Night Fever" (1977)  
  Saturday
6. "Saturday Night and _____ Morning" (1960)  
  Friday
7. "_____ Night Stand" (2014)  
  Talladega
8. "_____ Days and _____ Nights" (2002)  
  Sunday
9. "_____ Nights" (2006)  
  Two
10. "The Night of the _____" (1964)  
  10





Select each answer

1. "A Night at the _____" (1935)
2. "_____ Night Lights" (2004)
3. "_____ Crazy Nights" (2002)
4. "_____ to Midnight" (1983)
5. "_____ Night Fever" (1977)
6. "Saturday Night and _____ Morning" (1960)
7. "_____ Night Stand" (2014)
8. "_____ Days and _____ Nights" (2002)
9. "_____ Nights" (2006)
10. "The Night of the _____" (1964)

Most Recent Scores
Feb 20 2024 : english_gent: 7/10
Feb 20 2024 : Guest 102: 10/10
Feb 19 2024 : Guest 138: 4/10
Feb 18 2024 : Guest 75: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 199: 10/10
Feb 15 2024 : PurpleComet: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 68: 6/10
Feb 12 2024 : PatL81: 5/10
Feb 11 2024 : Guest 212: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A Night at the _____" (1935)

Answer: Opera

"A Night at the Opera" is 1935 Marx Brothers comedy. It has been selected for preservation in the National Film Registry by the Library of Congress. It is also the title of an album by Queen. Many scenes in the movie have been recreated. For example in "The Bob Newhart Show" episode titled "Bum Voyage", Bob and a dozen cast members are crammed into Bob's stateroom when someone announces, "The first one that makes a Marx Brothers joke gets it!"
2. "_____ Night Lights" (2004)

Answer: Friday

"Friday Night Lights" is a sports drama featuring a high school football team in Odessa, Texas. The movie was followed by a TV series which premiered in 2006. The movies cast included Billy Bob Thornton as Coach Gaines.
3. "_____ Crazy Nights" (2002)

Answer: Eight

Produced co-written and starring Adam Sandler in his first voice-acting role, "Eight Crazy Nights" is an animated Christmas/Hannukah musical comedy-drama.
Marketing features heavily in the movie with Tyra Banks voicing a Victoria Secret gown, Kevin Farley as a Panda Express panda and Peter Dante as a Foot Locker referee.
4. "_____ to Midnight" (1983)

Answer: 10

"10 to Midnight" is a crime-horror-thriller starring Charles Bronson. The movie was panned by critics and even scored "zero stars" from Roger Ebert of "The Chicago Sun-Times". The film has however achieved a moderate cult following.
5. "_____ Night Fever" (1977)

Answer: Saturday

"Saturday Night Fever" is a 1977 John Travolta movie that propelled him to stardom. The soundtrack is considered to be one of the best of all time and features music by the Bee Gees. John Travolta received an Oscar nomination for his role. The movie highlights disco music and the disco scene.
6. "Saturday Night and _____ Morning" (1960)

Answer: Sunday

"Saturday Night and Sunday Morning" is a 1960 British drama with Albert Finney. In 1999 the British Film Institute named it as the 14th best British film of all time. It won three British Academy Awards for Best Film, Best British Film and Best British Actress.
7. "_____ Night Stand" (2014)

Answer: Two

"Two Night Stand" is a romantic comedy directed by Max Nichols and starring Miles Teller, Analeigh Tipton and Jessica Szohr. Filming of the movie coincided with Hurricane Sandy, severely hampering the shoot with gas shortages and electrical outages.
8. "_____ Days and _____ Nights" (2002)

Answer: 40

This is a satirical erotic romantic comedy starring Josh Hartnett as Matt who vows to abstain from all sexual activity for the duration of Lent. During this period he meets and falls in love with Erica, a cyber nanny. Josh worked on this film just after finishing "Black Hawk Down".
9. "_____ Nights" (2006)

Answer: Talladega

The full title of the movie is "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby". It is a sports comedy starring Will Ferrell (Bobby) as a NASCAR race car driver. The movie also features John C Reilly as Bobby's teammate and Sacha Baron Cohen as Bobby's arch-rival, an openly gay French Formula One driver.
10. "The Night of the _____" (1964)

Answer: Iguana

"The Night of the Iguana" is a 1964 film starring Richard Burton and Ava Gardner. It is based on a Tennessee Williams play and won an Oscar for Best Costume Design and also received three additional Oscar nominations. There was drama on the film set as Elizabeth Taylor accompanied Richard Burton (it was just before they wed).
Source: Author liamwalsh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ladies' Night at the Movies Very Easy
2. Men's Night at the Movies Very Easy
3. Shhh. You'll Miss Part of the Movie! Very Easy
4. Bringing Up Baby Very Easy
5. G Movies Very Easy
6. C Movies Very Easy
7. Country Time Very Easy
8. Let's Go Down to the Movies Very Easy
9. "American" Movies Very Easy
10. Three's the Charm Very Easy
11. Welcome to the Film Jungle Very Easy
12. Movies with "What" in the Title Very Easy

2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us