FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Best of Hitchcock
Quiz about Best of Hitchcock

Best of Hitchcock Trivia Quiz


Here are some questions from my ten favorite Hitchcock movies.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,053
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1693
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 173 (10/10), Guest 69 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Everyone associates Janet Leigh with 'Psycho', but there was also another actress in the movie. Hint


Question 2 of 10
2. In 'Vertigo', who is the character actor that presides at the inquest? Hint


Question 3 of 10
3. In 'The Man Who Knew Too Much', what plot did James Stewart blunder into? Hint


Question 4 of 10
4. In 'The Birds', who played Rod Taylor's former girl friend? Hint


Question 5 of 10
5. In 'To Catch a Thief', who played Grace Kelly's mother? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Saboteur', what is the act of sabotage that Robert Cummings is trying to stop? Hint


Question 7 of 10
7. In 'Rear Window', who played Jimmy Stewart's detective friend? Hint


Question 8 of 10
8. Who played the detective in 'Dial M for Murder'? Hint


Question 9 of 10
9. In 'North by Northwest', who played one of James Mason's henchmen? Hint


Question 10 of 10
10. In 'Strangers on a Train', who played Farley Granger's romantic interest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Johnmcmanners: 10/10
May 02 2024 : Guest 173: 10/10
Apr 27 2024 : Guest 69: 7/10
Apr 27 2024 : Guest 175: 1/10
Apr 15 2024 : pughmv: 8/10
Apr 12 2024 : Guest 24: 10/10
Apr 05 2024 : Nlc56: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Everyone associates Janet Leigh with 'Psycho', but there was also another actress in the movie.

Answer: Vera Miles

Baker appeared in 'Marnie'. Lane was the female lead in 'Saboteur'. Hedren was in 'Marnie' and 'The Birds'.
2. In 'Vertigo', who is the character actor that presides at the inquest?

Answer: Henry Jones

Carroll was in 'North by Northwest'
3. In 'The Man Who Knew Too Much', what plot did James Stewart blunder into?

Answer: Assassination

Que sera, sera
4. In 'The Birds', who played Rod Taylor's former girl friend?

Answer: Suzanne Pleshette

The Birds did her in
5. In 'To Catch a Thief', who played Grace Kelly's mother?

Answer: Jesse Royce Landis

Landis was also the mother in 'North by Northwest'. Tandy was in 'Birds'. Corby had a small role in 'Vertigo'.
6. In 'Saboteur', what is the act of sabotage that Robert Cummings is trying to stop?

Answer: Destruction of a ship

At the Brooklyn Navy Yard
7. In 'Rear Window', who played Jimmy Stewart's detective friend?

Answer: Wendell Corey

Balsam was a victim in 'Psycho'. Williams was in 'To Catch a Thief' and 'Dial M for Murder'. Atterbury had a cameo in 'North by Northwest' - the stranger waiting for a bus that Cary Grant encounters moments before he is attacked by a plane
8. Who played the detective in 'Dial M for Murder'?

Answer: John Williams

See comments to preceding question
9. In 'North by Northwest', who played one of James Mason's henchmen?

Answer: Martin Landau

Cronin was in 'Lifeboat'. Walker was in 'Strangers on a Train'. Burr was in 'Rear Window'.
10. In 'Strangers on a Train', who played Farley Granger's romantic interest?

Answer: Ruth Roman

Bel Geddes was in 'Vertigo'. Saint was in 'North by Northwest'.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us