FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Wonderful World Of Hitch
Quiz about The Wonderful World Of Hitch

The Wonderful World Of Hitch Trivia Quiz


Alfred Hitchcock taught me that exhuming a body several times in the same movie can be quite humorous. Let's touch on some of his better known films, shall we?

A multiple-choice quiz by mos623. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
mos623
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,709
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1365
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Hayes1953 (5/10), Guest 173 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which silent film from 1927 is an allegory of the "Jack The Ripper" murders? Hint


Question 2 of 10
2. What was the only film that Hitchcock remade later in his career? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these actors played the lead in four separate Hitchcock movies? Hint


Question 4 of 10
4. Which film introduced Grace Kelly to her future home? Hint


Question 5 of 10
5. Which black and white film utilized color paintings and imagery by none other than Salvador Dali? Hint


Question 6 of 10
6. The premise of which movie was remade in "Throw Momma From The Train"? Hint


Question 7 of 10
7. Which monumental movie did Hitch film, using four 20-minute reels of film so, in actuality, it is a play in four acts? Hint


Question 8 of 10
8. Which "James Bond" starred in "Marnie"? Hint


Question 9 of 10
9. Which movie featured a character who killed his victims with a necktie? Hint


Question 10 of 10
10. Which movie features Cary Grant saying "Now you listen to me, I'm an advertising man, not a red herring. I've got a job, a secretary, a mother, two ex-wives and several bartenders that depend upon me, and I don't intend to disappoint them all by getting myself "slightly" killed."?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Johnmcmanners: 10/10
May 12 2024 : Hayes1953: 5/10
May 02 2024 : Guest 173: 10/10
Apr 13 2024 : pughmv: 10/10
Apr 05 2024 : Nlc56: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 68: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which silent film from 1927 is an allegory of the "Jack The Ripper" murders?

Answer: The Lodger

This movie deals with a mysterious stranger who takes a room with a family during a crime wave where women are being murdered in London. "The Lodger" contains a famous scene where the tenant is pacing upstairs and the chandelier above the dining room table is gently swaying back and forth from his steps, much to the consternation of the family eating their meal below.
2. What was the only film that Hitchcock remade later in his career?

Answer: The Man Who Knew Too Much

"The Man Who Knew Too Much" was originally released in 1934 and was remade in 1956. It deals with an assassination plot and the actions that the conspirators take to keep it a secret.
3. Which of these actors played the lead in four separate Hitchcock movies?

Answer: Jimmy Stewart

The four were "Rear Window", "Vertigo", "Rope" and "The Man Who Knew Too Much". "Rear Window" deals with a paranoid photographer who thinks that his neighbor has killed his wife. "Vertigo" is about a police officer who develops a fear of heights after an accident on duty. The other two are synopsized elsewhere in this quiz.
4. Which film introduced Grace Kelly to her future home?

Answer: To Catch A Thief

The movie was filmed in Monaco. Grace Kelly would eventually marry and become Princess Grace of Monaco. This film deals with a retired cat burglar, played quite well by Cary Grant, at the height of his career.
5. Which black and white film utilized color paintings and imagery by none other than Salvador Dali?

Answer: Spellbound

The aforementioned paintings were repressed memories of the main character played by Gregory Peck. "Spellbound" is about an amnesiac who impersonates a psychiatrist and may be involved in a murder.
6. The premise of which movie was remade in "Throw Momma From The Train"?

Answer: Strangers On A Train

The plotline of "Strangers On A Train" has two people joking about performing murders for the other person. The only problem is one of them took the idea and ran with it.
7. Which monumental movie did Hitch film, using four 20-minute reels of film so, in actuality, it is a play in four acts?

Answer: Rope

"Rope" is loosely based on the Leopold and Loeb murders. Two students kill a classmate and have a dinner party in his honor while the body is in the room with all of the guests. All reel transitions in the movie are accomplished by using devices such as the camera focusing on a trunk lid for several seconds.
8. Which "James Bond" starred in "Marnie"?

Answer: Sean Connery

This is yet another movie dealing with repressed memories. Are you sensing a pattern to Hitch's movies yet? Tippie Hedren plays a kleptomaniac with secrets galore in this Hitchcock romance(?).
9. Which movie featured a character who killed his victims with a necktie?

Answer: Frenzy

This film was Hitchcock's penultimate film and was released in 1972. As is par for Hitchcock films, the wrong man is suspected and sets about to prove his innocence to the world.
10. Which movie features Cary Grant saying "Now you listen to me, I'm an advertising man, not a red herring. I've got a job, a secretary, a mother, two ex-wives and several bartenders that depend upon me, and I don't intend to disappoint them all by getting myself "slightly" killed."?

Answer: North By Northwest

"North By Northwest" contains some of the wittiest dialogue such as Eva Marie Saint saying "I am a big girl." and Cary Grant replying "Yeah, and in all the right places, too." Cary Grant is thrust into a world of mistaken identity, murder, mayhem and, of course, the popular scene where he is attacked from a crop duster airplane.

This line is part of an exchange between Grant's character and the villain, played by Mason, a spy who believes that Grant is an agent out to expose him.
Source: Author mos623

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us