FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcocks Heroines
Quiz about Hitchcocks Heroines

Hitchcock's Heroines Trivia Quiz


Alfred Hitchcock was the master of suspense, and he was also a master at picking the perfect cast. Can you remember which actress was the star of which Hitchcock film?

A multiple-choice quiz by laughinggirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
laughinggirl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,750
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1377
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What woman played a psychiatrist who falls in love with an amnesiac? Hint


Question 2 of 10
2. In "Marnie", this actress played a frigid woman who also happens to be a thief and a compulsive liar. Who is this actress? Hint


Question 3 of 10
3. Grace Kelly starred in four Hitchcock movies.


Question 4 of 10
4. This woman starred in one of Hitchcock's first big U.S. successes, "Rebecca". Who is she? Hint


Question 5 of 10
5. This woman played Paul Newman's fiance and assistant in the Cold War thriller "Torn Curtain". Who is she?

Answer: (Two Words: Do you hear singing? First and last or just last name)
Question 6 of 10
6. This woman played the daughter of a Nazi who marries a man to gain information for the U.S. government. Hint


Question 7 of 10
7. Cary Grant experiences a double cross or two by the woman played by Eva Marie Saint in "North by Northwest".


Question 8 of 10
8. In the 1956 version of "The Man Who Knew Too Much", who played the wife? Hint


Question 9 of 10
9. Jimmy Stewart plays a retired policeman with a severe fear of heights. Who plays the woman he is hired to follow? Hint


Question 10 of 10
10. This actress played the unfortunate victim of murder in "Pyscho". Who is she?

Answer: (two words: Jamie Lee's mom, first and last or just last name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 86: 9/10
May 03 2024 : Guest 178: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What woman played a psychiatrist who falls in love with an amnesiac?

Answer: Ingrid Bergman

Gregory Peck and Ingrid Bergman starred in 1945's "Spellbound".
2. In "Marnie", this actress played a frigid woman who also happens to be a thief and a compulsive liar. Who is this actress?

Answer: Tippi Hedren

Tippi Hedren and Sean Connery starred in this 1964 flick. Hedren was also the star of "The Birds".
3. Grace Kelly starred in four Hitchcock movies.

Answer: False

Grace starred in "Dial 'M' for Murder", "Rear Window", and "To Catch a Thief".
4. This woman starred in one of Hitchcock's first big U.S. successes, "Rebecca". Who is she?

Answer: Joan Fontaine

Joan Fontaine starred as the second Mrs. de Winter in "Rebecca". "Rebecca" was based on a novel by Daphne Du Maurier, who also wrote the short story "The Birds".
5. This woman played Paul Newman's fiance and assistant in the Cold War thriller "Torn Curtain". Who is she?

Answer: Julie Andrews

Julie Andrews and Paul Newman starred in this 1966 thriller about a "defecting" scientist.
6. This woman played the daughter of a Nazi who marries a man to gain information for the U.S. government.

Answer: Ingrid Bergman

Ingrid Bergman and Cary Grant starred in the 1946 movie "Notorious".
7. Cary Grant experiences a double cross or two by the woman played by Eva Marie Saint in "North by Northwest".

Answer: True

Grant plays a man mistaken for a government agent. Saint is the woman who at first helps then hinders then helps him again.
8. In the 1956 version of "The Man Who Knew Too Much", who played the wife?

Answer: Doris Day

Jimmy Stewart played Day's husband. Leslie Banks and Edna Best played the husband and wife in the 1934 version.
9. Jimmy Stewart plays a retired policeman with a severe fear of heights. Who plays the woman he is hired to follow?

Answer: Kim Novak

In 1958's "Vertigo", Stewart is hired to watch a friend's wife, played by Novak.
10. This actress played the unfortunate victim of murder in "Pyscho". Who is she?

Answer: Janet Leigh

In 1960's "Pyscho", Janet Leigh plays the unfortunate Marion Crane, an embezzler who ends up at the Bates Motel.
Source: Author laughinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us