FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Aliens Quotes
Quiz about Classic Aliens Quotes

Classic "Aliens" Quotes Trivia Quiz


The 1986 thriller "Aliens" has spawned some of the most iconic and repeated quotes. Can you remember them?

A multiple-choice quiz by theskink. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Alien
  8. »
  9. Aliens

Author
theskink
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,853
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
931
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 184 (10/10), Guest 5 (8/10), Guest 174 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Game over man, game over!" is a quote by which marine, who is never short of snappy quotes? Hint


Question 2 of 10
2. "Maybe we could build a fire, sing a couple of songs, huh?" is an unexpected, snide retort to "game over man, game over" by which other character? Hint


Question 3 of 10
3. After waking up from cryosleep, when the marines first meet Ripley, Vasquez says "Hey Mira, who's ___________?" To which Disney princess does she compare Ripley? Hint


Question 4 of 10
4. Finish the quote by Newt: "They mostly come at night... ____"

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. One of the signs that the marines are about to get killed is when Gorman tells everyone to not use their rifles near the fusion reactor. The marines, however, are always armed with witty responses. Frost replies to this with, "What do you expect us to use man , ____________?" What does he suggest they use to fight the Aliens? Hint


Question 6 of 10
6. After being called an android by Ripley, when Ripley first realizes he is one, Bishop replies "I prefer the term ___________ myself." What does Bishop prefer to be called? Hint


Question 7 of 10
7. After getting out of cryosleep, all the marines are hard at work and Ripley, feeling awkward, asks Apone "I feel like kind of a fifth wheel around here, is there anything I can do?" Surprisingly Apone responds with "I dunno, _____________________?" Finish the quote. Hint


Question 8 of 10
8. During the meal on the ship, and after Ripley gets angry and throws her tray, Frost says "I guess she don't like the _________, either." What food item are the marines complaining about eating?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. Finish this conversation:
Newt: "My mommy always said there were no monsters, no real ones, but there are."
Ripley: "Yes there are, aren't there."
Newt: "Why would do they tell little kids that?"
Ripley: "____________________________"
Hint


Question 10 of 10
10. One last memorable line is "Stop your grinnin' and drop your _______." What word fills this blank?

Answer: (One word - 5 letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 29 2024 : Guest 184: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 5: 8/10
Apr 20 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 08 2024 : Guest 80: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 86: 5/10
Apr 05 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 173: 1/10
Mar 28 2024 : MrsJones5151: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Game over man, game over!" is a quote by which marine, who is never short of snappy quotes?

Answer: Hudson

Throughout the entire movie Hudson is just teeming with one liners. This is probably his most iconic line though. He says it right after the combination of the first slaughter of the marines and the drop-ship crashing. He is constantly giving up hope, and this line is just another way of showing that.
2. "Maybe we could build a fire, sing a couple of songs, huh?" is an unexpected, snide retort to "game over man, game over" by which other character?

Answer: Burke

Throughout most of the movie, Burke tends to be quiet and keep to himself. After the drop-ship crashes, however, he gets worked up enough to say this line.
3. After waking up from cryosleep, when the marines first meet Ripley, Vasquez says "Hey Mira, who's ___________?" To which Disney princess does she compare Ripley?

Answer: Snow White

Ferro of course responds with "She's supposed to be some kinda consultant. Apparently she saw an alien once." They obviously start with a unfounded lack of faith in the continual hero of the "Alien" movies.
4. Finish the quote by Newt: "They mostly come at night... ____"

Answer: Mostly

This occurs right after the drop-ship crash. She says this to Ripley because she wants everyone to get inside because the Aliens always come out in packs at night. Despite the seeming simplicity of this line, this memorable quote was used by TV shows such as "South Park", which actually quotes it multiple times in different episodes. It has become quite iconic of this movie.
5. One of the signs that the marines are about to get killed is when Gorman tells everyone to not use their rifles near the fusion reactor. The marines, however, are always armed with witty responses. Frost replies to this with, "What do you expect us to use man , ____________?" What does he suggest they use to fight the Aliens?

Answer: Harsh Language

This command from Gorman certainly doesn't make the marines more confident in their lieutenant as this quote shows. Trying to keep a level head, Gorman suggests using flame throwers instead, which ends up being one of the few effective means of warding off the Aliens.
6. After being called an android by Ripley, when Ripley first realizes he is one, Bishop replies "I prefer the term ___________ myself." What does Bishop prefer to be called?

Answer: Artificial Person

After her first mishap with an android in the first "Alien" movie, it is clear that Ripley does not like androids. Her view changes a bit when Bishop saves everyone in the end. Also despite this line, no one actually calls him an Artificial Person. They all just call him a synthetic.
7. After getting out of cryosleep, all the marines are hard at work and Ripley, feeling awkward, asks Apone "I feel like kind of a fifth wheel around here, is there anything I can do?" Surprisingly Apone responds with "I dunno, _____________________?" Finish the quote.

Answer: is there anything you can do

Ripley then responds that she can drive a lifter. She proceeds to get in one and show off to Apone. This, of course, is the vehicle that she uses to kill the Alien queen at the end of the movie.
8. During the meal on the ship, and after Ripley gets angry and throws her tray, Frost says "I guess she don't like the _________, either." What food item are the marines complaining about eating?

Answer: Cornbread

After the marines were complaining about their food, Ripley gets angry when she finds out that Bishop is an android and throws the tray he offers her. Frost then says this humorous line, demonstrating the marines' lack of concern about this conflict.
9. Finish this conversation: Newt: "My mommy always said there were no monsters, no real ones, but there are." Ripley: "Yes there are, aren't there." Newt: "Why would do they tell little kids that?" Ripley: "____________________________"

Answer: Most of the time it's true.

It's not exactly the most reassuring line. Ripley tells this to Newt to help her sleep. Needless to say, it doesn't work. Ripley comes back later to find her hiding under her bed just before they both get attacked by a couple more parasites.
10. One last memorable line is "Stop your grinnin' and drop your _______." What word fills this blank?

Answer: Linen

This is another classic quote from Hudson. He says it after he discovers where all the colonists are. The meaning of this line is not completely known, but it is humorous nonetheless.
Source: Author theskink

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us