FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Aliens
Quiz about All About Aliens

All About "Aliens" Trivia Quiz


This is by far my favorite of the "Alien" movies.

A multiple-choice quiz by mariannafunk. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Alien
  8. »
  9. Aliens

Author
mariannafunk
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,060
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
4617
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (10/15), Guest 138 (14/15), Guest 31 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. How many years was Ripley adrift? Hint


Question 2 of 15
2. Who found Ripley? Hint


Question 3 of 15
3. What is the name of Ripley's cat? Hint


Question 4 of 15
4. What does Sargent Apone put in his mouth as soon as he wakes up from hypersleep? Hint


Question 5 of 15
5. Complete this quote from Hudson(Bill Paxton), "Is this gonna be a stand-up fight or another __________?

Answer: (two words)
Question 6 of 15
6. As the Marines are all waking up, Vasquez begins doing pull-ups. Hudson asks her if she's ever been mistaken for a man. What is her reply? Hint


Question 7 of 15
7. How many terraformers' families are on LV426, and for how long? Hint


Question 8 of 15
8. When Ripley and the Marines discover Newt, Ripley follows her into the air duct. Then she follows her into Newt's hiding place. What does Ripley pick up and look at? Hint


Question 9 of 15
9. What does Hudson say when he finds the location of the colonists by tracking down their data transmitters? Hint


Question 10 of 15
10. Why does Gorman order the Marines to not fire their weapons when they get into the area where the colonists are located? Hint


Question 11 of 15
11. When Ripley notices where the Marines are, in relation to the cooling tower & primary heat exchangers, she asks Gorman, "Lieutenant, what do those pulse rifles fire?" What is Gorman's reply? Hint


Question 12 of 15
12. As the Marines, Burke, and Ripley are descending to the planet, Ripley asks Gorman how many drops this is for him. What does he say? Hint


Question 13 of 15
13. What piece of machinery is Ripley qualified to operate and what is her rating? Hint


Question 14 of 15
14. When the Marines and Ripley think they have figured out how to seal off operations, Hicks says, "All we need is a ________."

Answer: (Three Words)
Question 15 of 15
15. Which two Marines die together in one of the air ducts by "offing themselves", because otherwise they would be killed by an approaching alien. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Guest 173: 10/15
May 02 2024 : Guest 138: 14/15
May 01 2024 : Guest 31: 12/15
Apr 29 2024 : Guest 184: 12/15
Apr 24 2024 : Guest 81: 14/15
Apr 23 2024 : Guest 5: 11/15
Apr 20 2024 : Guest 174: 10/15
Apr 18 2024 : Ailyth: 11/15
Apr 08 2024 : Guest 80: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years was Ripley adrift?

Answer: 57 years

Ripley's ship had drifted through the core, and she was in an "unusually long hypersleep", as Burke put it.
2. Who found Ripley?

Answer: Deep salvage team

When the team realize the consequences of finding her, they react by saying, "Well, there goes our salvage, guys." Ripley is then taken to Gateway Station.
3. What is the name of Ripley's cat?

Answer: Jonsie or Jones

When Ripley makes the decision to go with the Colonel Marines and Burke to LV426 she tells Jonsie, "...you're staying here."
4. What does Sargent Apone put in his mouth as soon as he wakes up from hypersleep?

Answer: A cigar

Does he ever light it?
5. Complete this quote from Hudson(Bill Paxton), "Is this gonna be a stand-up fight or another __________?

Answer: bug hunt

Gorman responds by saying, "A Xenomorph may be involved." A Xenomorph means a bug in their world. The Marines think this is just another bug hunt. Wrong!
6. As the Marines are all waking up, Vasquez begins doing pull-ups. Hudson asks her if she's ever been mistaken for a man. What is her reply?

Answer: "No, have you?"

Drake, her buddy, reacts to her response to Hudson by saying, "You're just too bad!"
7. How many terraformers' families are on LV426, and for how long?

Answer: 60-70 families for over 20 years

They are setting up atmosphere processing plants that take decades to achieve, in order to make the air breathable - a "shake and bake" colony.
8. When Ripley and the Marines discover Newt, Ripley follows her into the air duct. Then she follows her into Newt's hiding place. What does Ripley pick up and look at?

Answer: Rebecca's (Newt's) second grade citizenship award

Hicks tries to reach for Newt first, but she bites him and gets away, escaping to her hideout where Ripley finds her, and never gives up on her.
9. What does Hudson say when he finds the location of the colonists by tracking down their data transmitters?

Answer: "Yo! Stop your grinnin' and drop your linen! Found 'em!"

Hicks asks, "Alive?" Hudson replys, "Unknown...under the main cooling towers."
10. Why does Gorman order the Marines to not fire their weapons when they get into the area where the colonists are located?

Answer: It would create a thermal nuclear explosion.

This situation is very frustrating for the Marines, because Gorman never explains why they can't fire their weapons, so naturally they fire when the aliens started to attack. As Frost, one of the Marines that gets killed first says, "What are we supposed to do, use harsh language?"
11. When Ripley notices where the Marines are, in relation to the cooling tower & primary heat exchangers, she asks Gorman, "Lieutenant, what do those pulse rifles fire?" What is Gorman's reply?

Answer: "10 milimeter, explosive tip, caseless, light, armor piercing rounds."

Ripley replys, "Look at your team, Gorman, they're right under the primary heat exchangers!"
12. As the Marines, Burke, and Ripley are descending to the planet, Ripley asks Gorman how many drops this is for him. What does he say?

Answer: "38, simulated."

Vasquez asks, "How many combat drops?" Gorman replys "Two, including this one." The Marines aren't too happy about this revelation.
13. What piece of machinery is Ripley qualified to operate and what is her rating?

Answer: A loader, class 2 rating

Apone and Hicks get a kick out of Ripley handling the loader.
14. When the Marines and Ripley think they have figured out how to seal off operations, Hicks says, "All we need is a ________."

Answer: deck of cards

When the Marines go on a mission and there is no communications with headquarters, they are reported missing. It takes 17 days for a rescue team to come. Hicks and the others, after sealing off operations, think they just need to wait for their rescue by playing cards, or passing the time. Too bad they didn't figure out that the aliens could get in through the ceiling!
15. Which two Marines die together in one of the air ducts by "offing themselves", because otherwise they would be killed by an approaching alien.

Answer: Vasquez and Gorman

Vasquez has no respect for Gorman, her green, inexperienced commanding officer. In the scene leading up to their demise, she gets wounded and Gorman actually is in a position to save her. Unfortunately, they run out of ammo, except for a grenade, and end up detonating it together. An unlikely pair to end up dying together on purpose.
Source: Author mariannafunk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us