FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aliens Deleted Scenes
Quiz about Aliens Deleted Scenes

"Aliens": Deleted Scenes Trivia Quiz


"Aliens" Special Edition. There wasn't much edited out, but enough for ten questions!

A multiple-choice quiz by ilyahna. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Alien
  8. »
  9. Aliens

Author
ilyahna
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,117
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1890
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The version that was edited for time runs 137 minutes. The Special Edition cut, released on DVD and VHS in 1999, runs for how long? Hint


Question 2 of 10
2. In the first of the restored scenes, Ripley and Burke discuss news of Ripley's daughter. She was how old when Ripley left home, and how old when she died? Hint


Question 3 of 10
3. What was Newt's mothers' name? Hint


Question 4 of 10
4. There is one extended segment in which there are no characters featured that shows more of the setting. Where does this part of the film take place? Hint


Question 5 of 10
5. In the drop ship as everyone gets settled for the initial ride to the colony, someone talks more in the Special Edition than they do in the shorter version. Who is this? Hint


Question 6 of 10
6. After the explosion that destroys the dropship and the APC, Hicks reviews the salvagable material. One item pops up in the Special Edition that didn't appear in the shorter version. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. In MedLab before the facehuggers-running-amuk sequence, Ripley and Newt share a heart to heart. What do they talk about in the Special Edition that is deleted from the other version? Hint


Question 8 of 10
8. In the scene where Burke finds Ripley to tell her about the information he has unearthed about her daughter Amy (or Amanda), what is on the video screen in the background? Hint


Question 9 of 10
9. In one deleted scene, Hudson FIRST theorizes that the aliens must be like what? Hint


Question 10 of 10
10. In a deleted scene, Ripley and Hicks share a moment aboard the dropship just before Ripley heads off to find Newt. They exchange first names. What is Corporal Hicks' first name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 29 2024 : Guest 184: 5/10
Apr 26 2024 : Guest 92: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The version that was edited for time runs 137 minutes. The Special Edition cut, released on DVD and VHS in 1999, runs for how long?

Answer: 154 minutes

In 1992 Cameron released an edition at first available only on Laserdisc, that ran 154 minutes. The version available for purchase today on VHS and DVD is a full 11 minutes longer than its shortened counterpart.
2. In the first of the restored scenes, Ripley and Burke discuss news of Ripley's daughter. She was how old when Ripley left home, and how old when she died?

Answer: 10 and 66

In this scene, Ripley is pictured in a room with a video screen in the background. She turns this off as Burke enters, and asks for news about he daughter. She learns that the daughter she promised she would be home on her 11th birthday, Amanda (Amy), died at the age of 66, sometime during Ripley's prolonged hypersleep.
3. What was Newt's mothers' name?

Answer: Annie

In the deleted segment in which we see Newt and her family heading out to investigate the possibility of an alien ship, Newt's father calls her mother by her name only one time, when he summons her to take a look at the spacecraft that has just come into view through the vehicle window.
4. There is one extended segment in which there are no characters {featured} that shows more of the setting. Where does this part of the film take place?

Answer: aboard the Sulaco

For those that have seen 'Alien' enough times, this deleted portion carries a reference to make one wary: as the camera pans about the Sulaco, it focuses on long chains hanging from the ceiling, and the clink as they sway eerily alludes to the point just before Brett was killed.
5. In the drop ship as everyone gets settled for the initial ride to the colony, someone talks more in the Special Edition than they do in the shorter version. Who is this?

Answer: Hudson

This is an extension of Hudson's 'I am ready man...ready to get...it...on' line. He goes on to promise Ripley that he and his badass buddies are going to protect her, and names some gadgets that they might utilize to do so. He's almost convincing.
6. After the explosion that destroys the dropship and the APC, Hicks reviews the salvagable material. One item pops up in the Special Edition that didn't appear in the shorter version. What is it?

Answer: sentry guns

The deletion of Hicks location of the sentry guns spawns the deletion of perhaps one of the more edge-of-your-chair moments of the movie. Later on in the Special Edition, the sentry guns the Marines place in the corridor as a line of defense target approaching alien scum and the dramatic countdown as the ammo runs out is a turning point from 'maybe we'll be ok' to 'we're definitely screwed.'
7. In MedLab before the facehuggers-running-amuk sequence, Ripley and Newt share a heart to heart. What do they talk about in the Special Edition that is deleted from the other version?

Answer: Babies

The deletion of this scene was related to the deletion of the segment involving Ripley's now deceased child. In addition to discussing the lack of similarities between the growth of alien spawn and human babies, Newt learns that Ripley once had a child.
8. In the scene where Burke finds Ripley to tell her about the information he has unearthed about her daughter Amy (or Amanda), what is on the video screen in the background?

Answer: a peaceful park scene

And that's about all the peace Ripley gets, from a video projector.
9. In one deleted scene, Hudson FIRST theorizes that the aliens must be like what?

Answer: an ant hive

He initial says 'ant hive' and is promptly corrected by the stalwart Vasquez. 'Bees. Bees have hives.'
10. In a deleted scene, Ripley and Hicks share a moment aboard the dropship just before Ripley heads off to find Newt. They exchange first names. What is Corporal Hicks' first name?

Answer: Dwayne

And they will never talk again...Can't have a budding relationship in a sci-fi-horror flick, now can you??
Source: Author ilyahna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us