FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about This Time Its War  Aliens
Quiz about This Time Its War  Aliens

This Time It's War - "Aliens" Trivia Quiz


If you've seen the sequel to the 1979 classic more than twice, then this quiz is for you.

A multiple-choice quiz by ripper1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Alien
  8. »
  9. Aliens

Author
ripper1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
154,376
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3353
Last 3 plays: Guest 114 (7/10), Guest 82 (7/10), Guest 98 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The film begins with Ripley's shuttle drifting through space. As it nears Gateway Station what message does the computer flash? Hint


Question 2 of 10
2. Upon entering the shuttle the deep salvage crew determine that life signs are present, as bio-readouts are in the green. Obviously disappointed by this, one member says "Well, there goes _________." Hint


Question 3 of 10
3. We are first introduced to Carter Burke, when he carries Jones, the cat, into the med-lab to reunite with Ripley. What is Burke wearing? Hint


Question 4 of 10
4. What is Ripley's company identification number? Hint


Question 5 of 10
5. During the inquiry, crew photos from the "Nostromo" are displayed on a huge screen behind Ripley. Whose photo do we see first? Hint


Question 6 of 10
6. How is Ripley penalized after being found culpable for the loss of the "Nostromo"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Marine is the first to enter the complex at LV-426? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the first Marine fatality? Hint


Question 9 of 10
9. After Gorman panics, Ripley commandeers the APC in order to rescue the Marines caught in the hive. Once safely out of the complex, which Marines are dead? Hint


Question 10 of 10
10. Newt's real name is Rebecca Jorden. Which member of Newt's family does NOT refer to her by that nickname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 114: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 82: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 98: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 176: 4/10
Jun 05 2024 : Guest 86: 7/10
May 31 2024 : Guest 174: 2/10
May 30 2024 : Guest 136: 10/10
May 29 2024 : Guest 181: 5/10
May 21 2024 : Calamity_J: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The film begins with Ripley's shuttle drifting through space. As it nears Gateway Station what message does the computer flash?

Answer: Proximity Alert

Like "Alien" before it, the first signs of life come by way of the onboard computer.
2. Upon entering the shuttle the deep salvage crew determine that life signs are present, as bio-readouts are in the green. Obviously disappointed by this, one member says "Well, there goes _________."

Answer: our salvage guys

Obviously human life is not as valuable as technology when it comes to the Weyland-Yutani corporation. This fact was made abundantly clear in the first movie.
3. We are first introduced to Carter Burke, when he carries Jones, the cat, into the med-lab to reunite with Ripley. What is Burke wearing?

Answer: grey suit, red tie

In fact all company personnel wear the same style suit with an upraised collar.
4. What is Ripley's company identification number?

Answer: NOC14472

Ripley's I.D. number is displayed on screen during the court of inquiry. It is also stated when Van Leuwen delivers his findings to Ripley.
5. During the inquiry, crew photos from the "Nostromo" are displayed on a huge screen behind Ripley. Whose photo do we see first?

Answer: Parker

Parker (Yaphet Koto) is first to be shown followed shortly thereafter by that of Brett (Harry Dean Stanton).
6. How is Ripley penalized after being found culpable for the loss of the "Nostromo"?

Answer: she is forced to undergo six months of psychometric probation

Judged "unfit to hold a commercial pilot's license", Ripley's license is suspended indefinitely, not revoked. Criminal charges are not filed at the time.
7. Which Marine is the first to enter the complex at LV-426?

Answer: Vasquez

Vasquez "takes point". Ladies first.
8. Who is the first Marine fatality?

Answer: Frost

Although Dietrich is the first to be attacked by an alien, it is Frost who is killed when Dietrich's flamethrower fires at him, sending him ablaze over the railing. Moments later the ammunitions cache Frost was carrying explodes.
9. After Gorman panics, Ripley commandeers the APC in order to rescue the Marines caught in the hive. Once safely out of the complex, which Marines are dead?

Answer: Frost, Crowe, Wierzbowski, Drake

Although six Marines have been lost, only Frost, Crowe, Wierzbowski and Drake are dead. Dietrich and Apone are still emitting faint life signs as the aliens prepare to cocoon them.
10. Newt's real name is Rebecca Jorden. Which member of Newt's family does NOT refer to her by that nickname?

Answer: her brother

Newt does not have any sisters. She tells Ripley that "Nobody calls me Rebecca except my brother". Her brother's name is Timmy.
Source: Author ripper1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us