FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aliens The Movie
Quiz about Aliens The Movie

"Aliens" The Movie Trivia Quiz


Here is a quiz on one of my most favorite movies of all time, "Aliens". I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by AlienGoddess. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Alien
  8. »
  9. Aliens

Author
AlienGoddess
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,068
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3713
Last 3 plays: Guest 184 (7/10), Guest 174 (5/10), Ailyth (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does Ripley dream about in her nightmares? Hint


Question 2 of 10
2. Which actor plays Pvt. Drake? Hint


Question 3 of 10
3. How many Colonial Marines are sent on the rescue mission to LV-426? Hint


Question 4 of 10
4. What led to the end of Dietrich? Hint


Question 5 of 10
5. Who of the following is NOT an executive producer for this movie? Hint


Question 6 of 10
6. Name the character who says the line, "It's gametime!"

Answer: (One Word, Surname only)
Question 7 of 10
7. How many colonists are killed? Hint


Question 8 of 10
8. In addition to directing the movie, James Cameron also composed the music.


Question 9 of 10
9. Name the character who constantly freaks out after the aliens attack. Hint


Question 10 of 10
10. The alien Queen doesn't actually kill any of the other characters herself.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 29 2024 : Guest 184: 7/10
Apr 20 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 18 2024 : Ailyth: 6/10
Apr 12 2024 : Guest 99: 5/10
Apr 08 2024 : Guest 80: 5/10
Mar 30 2024 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Ripley dream about in her nightmares?

Answer: An infant alien bursting out of her chest

We see this during the first nightmare when Ripley lifts up her hospital gown and the alien is beginning to push out. The second nightmare we don't see, but she wakes up clutching her chest.
2. Which actor plays Pvt. Drake?

Answer: Mark Rolston

Drake is the sixth Marine killed and is good friends with Vasquez. He is killed during the attack on Sub-Level 3 when alien acid blood is splattered on him.
3. How many Colonial Marines are sent on the rescue mission to LV-426?

Answer: 12

While Gorman is a marine, Bishop is not. He's the "artificial person" on board. Burke is the company man, and Ripley is the adviser.
4. What led to the end of Dietrich?

Answer: She was grabbed by an alien and cocooned.

Dietrich was the first person killed during the initial attack when an alien came out of the wall behind her. Ferro was killed in the dropship as she went to rescue the survivors. Vasquez was killed in the tunnels with Gorman when Gorman detonated a grenade.
5. Who of the following is NOT an executive producer for this movie?

Answer: Stan Winston

Stan Winston created the "Alien" effects.
6. Name the character who says the line, "It's gametime!"

Answer: Hicks

He says this as the group gears up for the second alien attack.
7. How many colonists are killed?

Answer: 157

Ripley says this clearly when she accuses Burke of being responsible for the whole disaster.
8. In addition to directing the movie, James Cameron also composed the music.

Answer: False

James Horner wrote the music for "Aliens," not James Cameron. The two also teamed up for the hit movie "Titanic".
9. Name the character who constantly freaks out after the aliens attack.

Answer: Hudson

Hudson is known for his silly antics and total loss of control. He finally toughens up right before he dies. "Game over, man! Game over!"
10. The alien Queen doesn't actually kill any of the other characters herself.

Answer: True

Although she spears Bishop with her tail and then rips him in two at the midsection, since he is an android he survives and his top half is functional. Good thing Ripley blew her out of the loading dock after a hard battle!
Source: Author AlienGoddess

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us