FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dirty Dancing Observations
Quiz about Dirty Dancing Observations

'Dirty Dancing' Observations Trivia Quiz


I aimed to make this quiz a bit harder than my last 'Dirty Dancing' one. So I hope you were all paying attention during the movie. Let's test those observation skills.

A multiple-choice quiz by FireCrotchK. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Dirty Dancing

Author
FireCrotchK
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,088
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
27861
Last 3 plays: Guest 49 (7/10), Guest 120 (6/10), Guest 203 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the most important thing to remember in lifts, according to Johnny? Hint


Question 2 of 10
2. What is the number of Robbie's cabin? Hint


Question 3 of 10
3. What song is playing in the car on the return journey from the Sheldrake Hotel?

Answer: (Four Words)
Question 4 of 10
4. What is the number of Penny's cabin? Hint


Question 5 of 10
5. What are Lisa and Marge eating for breakfast the day Jake (Baby's father) announces they're leaving early? Hint


Question 6 of 10
6. Where does Lisa say she does NOT want to go on honeymoon? Hint


Question 7 of 10
7. Who is Baby (Frances) named after? Hint


Question 8 of 10
8. What union did Uncle Paul get Johnny into? Hint


Question 9 of 10
9. What is the number on Johnny's license plate? Hint


Question 10 of 10
10. What will Baby have more time for once Johnny's gone? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 49: 7/10
Apr 10 2024 : Guest 120: 6/10
Apr 10 2024 : Guest 203: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 173: 6/10
Apr 04 2024 : Guest 165: 4/10
Apr 03 2024 : Guest 90: 5/10
Apr 01 2024 : Guest 69: 3/10
Apr 01 2024 : Guest 220: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the most important thing to remember in lifts, according to Johnny?

Answer: Balance

Johnny says this to Baby when they're out in the woods and he's standing on the log over the creek.
2. What is the number of Robbie's cabin?

Answer: 16

You have to be watching closely to see this, but you can see it when Lisa goes to 'visit' him.
3. What song is playing in the car on the return journey from the Sheldrake Hotel?

Answer: Some Kind of Wonderful

4. What is the number of Penny's cabin?

Answer: 5

This one is also hard to see, but the best time to see it, is when Baby goes to visit Penny, the day after they dance at the Sheldrake.
5. What are Lisa and Marge eating for breakfast the day Jake (Baby's father) announces they're leaving early?

Answer: Grapefruit

6. Where does Lisa say she does NOT want to go on honeymoon?

Answer: Niagara Falls

'Oh what is with all this rain? Remind me not to take my honeymoon at Niagara Falls'.
7. Who is Baby (Frances) named after?

Answer: The first woman in the cabinet

'What's you real name Baby?' 'Frances - after the first woman in the cabinet.'
8. What union did Uncle Paul get Johnny into?

Answer: Housepainters and Plasterers Local 179

Johnny tells Baby this when they're walking up the path after Neil has told Johnny they're going to do the Pechanga for the final show.
9. What is the number on Johnny's license plate?

Answer: SP2201

The only time I really remember seeing this in the movie was when Johnny drove off after being fired.
10. What will Baby have more time for once Johnny's gone?

Answer: Horseshoes and Croquet

'Just think when I'm gone, you'll have more time for horseshoes and croquet. Maybe they'll saw you in seven pieces next time.'
Source: Author FireCrotchK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us