FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Early Hitchcock Movies
Quiz about Early Hitchcock Movies

Early Hitchcock Movies Trivia Quiz


Hitchcock is best known - deservedly so - for his fine movies with James Stewart and Cary Grant (and one with Rod Taylor). Before those films, however, there were some earlier - and less impressive (in my opinion) - efforts.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,672
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
555
Last 3 plays: Guest 175 (2/10), Guest 76 (4/10), Guest 173 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Sabotage", who does the enemy agent use to deliver the bomb to the intended target? Hint


Question 2 of 10
2. In "Sabotage", who is the female star? Hint


Question 3 of 10
3. In "Secret Agent", a man who is believed to be a spy is killed. How does he die? Hint


Question 4 of 10
4. Who plays a villain in the movie, "Secret Agent"? Hint


Question 5 of 10
5. Where does the lady vanish from in "The Lady Vanishes"? Hint


Question 6 of 10
6. What is unusual about how the code is delivered in "The Lady Vanishes"? Hint


Question 7 of 10
7. The Peter Lorre version of "The Man Who Knew Too Much" differs from the later version with James Stewart in various ways. In the Stewart version, the kidnapped child is a young boy. How is Lorre's version different? Hint


Question 8 of 10
8. Who performs the heroic rescue (in the Lorre version of "The Man Who Knew Too Much") with some nifty sharpshooting? Hint


Question 9 of 10
9. In "The 39 Steps", the protagonist is wrongfully accused of a crime. What crime? Hint


Question 10 of 10
10. In "The 39 Steps", the villain possesses what unusual physical feature? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 175: 2/10
May 03 2024 : Guest 76: 4/10
May 02 2024 : Guest 173: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Sabotage", who does the enemy agent use to deliver the bomb to the intended target?

Answer: A young boy

The young boy dallies and is delayed, however. The bomb goes off on a bus. (Not to be confused with the Robert Cummings movie "Saboteur".)
2. In "Sabotage", who is the female star?

Answer: Sylvia Sidney

The others are stars in some of the other movies named in this quiz.
3. In "Secret Agent", a man who is believed to be a spy is killed. How does he die?

Answer: He is pushed from a height

He's pushed off of a mountain. Turns out - he's not really a spy. (Oops!)
4. Who plays a villain in the movie, "Secret Agent"?

Answer: Robert Young

The others star in some of the other movies named in this quiz.
5. Where does the lady vanish from in "The Lady Vanishes"?

Answer: A train

She's on the train, then she's not. Where did she go?
6. What is unusual about how the code is delivered in "The Lady Vanishes"?

Answer: It's in musical form

It's a tune. (I still find that rather curious.)
7. The Peter Lorre version of "The Man Who Knew Too Much" differs from the later version with James Stewart in various ways. In the Stewart version, the kidnapped child is a young boy. How is Lorre's version different?

Answer: The victim is a girl

In this version the victim is a girl.
8. Who performs the heroic rescue (in the Lorre version of "The Man Who Knew Too Much") with some nifty sharpshooting?

Answer: The mother (The Doris Day character)

The opening of the movie shows her skill at skeet shooting.
9. In "The 39 Steps", the protagonist is wrongfully accused of a crime. What crime?

Answer: Murder

A woman is found dead in his flat. Hitch enjoyed wrongfully accused" stories: "Saboteur" and "The Wrong Man" are examples of this.
10. In "The 39 Steps", the villain possesses what unusual physical feature?

Answer: He's missing part of a finger

He's missing the top part of one "pinkie".
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us