FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcock
Quiz about Hitchcock

Hitchcock Multiple Choice Quiz | People Themed


Good evening. If you love Hitchcock as much as I love Hitchcock, you'll love this quiz!

A multiple-choice quiz by Hitch. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
Hitch
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,169
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
3379
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: blackavar72 (19/20), Guest 35 (9/20), pughmv (14/20).
- -
Question 1 of 20
1. The movie 'Rope' was based on what bizarre murder case in American history? Hint


Question 2 of 20
2. What movie had the villain falling to his death from the torch on the Statue of Liberty? Hint


Question 3 of 20
3. Which Hitch movie featured a scene with 12 minutes of music, no dialogue, and 124 different shots in the sequence? Hint


Question 4 of 20
4. What was the first movie in which Alfred Hitchcock made his famous cameo appearance? Hint


Question 5 of 20
5. What movie's star was NOT in the most memorable scene in the movie? Hint


Question 6 of 20
6. What movie had a scene filmed on Mount Rushmore? Hint


Question 7 of 20
7. What actor starred in the most Hitchcock movies? Hint


Question 8 of 20
8. What movie provided the greatest challenge for a Hitchcock cameo? Hint


Question 9 of 20
9. What actor has never appeared in a Hitchcock movie? Hint


Question 10 of 20
10. What actress never appeared in a Hitchcock movie? Hint


Question 11 of 20
11. Which is not a Hitchcock movie? Hint


Question 12 of 20
12. What is the name of the music referred to as 'Hitchcock's Theme'? Hint


Question 13 of 20
13. What movie had the largest (at the time) indoor set built at Paramount Studios? Hint


Question 14 of 20
14. In what movie was the star only eight years younger than the actress who played his mother? Hint


Question 15 of 20
15. What real-life songwriter played the songwriter in 'Rear Window' where Hitchcock made his cameo appearance? Hint


Question 16 of 20
16. What movie had the bad guy hit in the head with a pot, stabbed, knees broken with a shovel, choked and finally gassed to death in an oven? Hint


Question 17 of 20
17. What movie had the tagline; 'The Master of Suspense presents a 3,000 mile chase across America'? Hint


Question 18 of 20
18. What movie marked Hitchcock's return to England since the 2nd version of 'The Man Who Knew Too Much' (1956)? Hint


Question 19 of 20
19. What movie starred Marlene Dietrich with Jane Wyman as her maid? Hint


Question 20 of 20
20. Where did Hitchcock make his final cameo appearance? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : blackavar72: 19/20
May 17 2024 : Guest 35: 9/20
May 16 2024 : pughmv: 14/20
May 12 2024 : Hayes1953: 10/20
May 03 2024 : Guest 173: 19/20
Apr 17 2024 : Guest 99: 11/20
Apr 05 2024 : Nlc56: 14/20
Apr 02 2024 : Guest 68: 13/20
Mar 30 2024 : Guest 98: 7/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The movie 'Rope' was based on what bizarre murder case in American history?

Answer: Leopold and Loeb

The real life case involved 2 rich college students who wanted to know what it felt like to murder someone.
2. What movie had the villain falling to his death from the torch on the Statue of Liberty?

Answer: Saboteur

3. Which Hitch movie featured a scene with 12 minutes of music, no dialogue, and 124 different shots in the sequence?

Answer: The Man Who Knew Too Much

4. What was the first movie in which Alfred Hitchcock made his famous cameo appearance?

Answer: The Lodger

Hitch made this appearance when a bit player was needed to fill in a scene, and he appeared twice.
5. What movie's star was NOT in the most memorable scene in the movie?

Answer: Psycho

Anthony Perkins was in New York City rehearsing a play when the shower scene from 'Psycho' was filmed.
6. What movie had a scene filmed on Mount Rushmore?

Answer: North by Northwest

Hitch could not get permission to film a murder on a national monument, so he had to construct a replica.
7. What actor starred in the most Hitchcock movies?

Answer: Cary Grant

Cary Grant - 'Notorious', 'Suspicion', 'To Catch a Thief' and 'N by NW'. Tied with Jimmy Stewart at 4 each.
8. What movie provided the greatest challenge for a Hitchcock cameo?

Answer: Lifeboat

Challenging since the movie only had one set, the lifeboat. Hitch appeared in a newspaper ad read by one of the survivors.
9. What actor has never appeared in a Hitchcock movie?

Answer: Tom Ewell

Tom Ewell appeared in an episode of 'Alfred Hitchcock Presents', but never in a movie.
10. What actress never appeared in a Hitchcock movie?

Answer: Audrey Hepburn

Hitchcock was 'Notorious' for using a cool blonde actress.
11. Which is not a Hitchcock movie?

Answer: Charade

Advertised as being directed in the 'Alfred Hitchcock' suspense tradition, it was actually directed by Stanley Donen.
12. What is the name of the music referred to as 'Hitchcock's Theme'?

Answer: Funeral March of a Marionette

The music is from the television series 'Alfred Hitchcock Presents', and the first words spoken after its played are... 'Good Evening'.
13. What movie had the largest (at the time) indoor set built at Paramount Studios?

Answer: Rear Window

14. In what movie was the star only eight years younger than the actress who played his mother?

Answer: North by Northwest

Jessie Royce Landis, who starred as Cary Grant's mother, was born in 1896, only eight years before he was.
15. What real-life songwriter played the songwriter in 'Rear Window' where Hitchcock made his cameo appearance?

Answer: Ross Bagdasarian

16. What movie had the bad guy hit in the head with a pot, stabbed, knees broken with a shovel, choked and finally gassed to death in an oven?

Answer: Torn Curtain

This was Hitchcock's way of showing how difficult it really is to kill a person.
17. What movie had the tagline; 'The Master of Suspense presents a 3,000 mile chase across America'?

Answer: North by Northwest

18. What movie marked Hitchcock's return to England since the 2nd version of 'The Man Who Knew Too Much' (1956)?

Answer: Frenzy

19. What movie starred Marlene Dietrich with Jane Wyman as her maid?

Answer: Stage Fright

20. Where did Hitchcock make his final cameo appearance?

Answer: In the Registrar office of Births and Deaths

His final film and cameo appearance was in the movie 'Family Plot'. His famous profile was shadowed on the door.
Source: Author Hitch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us