FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tough Hitch Trivia
Quiz about Tough Hitch Trivia

Tough Hitch Trivia Trivia Quiz


This is a quiz about the Master of Suspense. Most are multiple choice so take your pick. Some of these questions require having seen the particular film.

A multiple-choice quiz by andycapp. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
andycapp
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
7,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
2215
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 92 (13/20), dayunrk (17/20), Johnmcmanners (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. What was Hitchcock's first American film? Hint


Question 2 of 20
2. Which of Hitchcock's films ended without 'The End'? Hint


Question 3 of 20
3. Where was 'Shadow of a Doubt' set? Hint


Question 4 of 20
4. What are the names of the two leading characters in 'To Catch a Thief'? Hint


Question 5 of 20
5. In 'Vertigo', what colour dress does Madeleine Elster wear when Scottie first sees her? Hint


Question 6 of 20
6. In what country was 'Under Capricorn' mainly set? Hint


Question 7 of 20
7. What weapon was Captain Lesgate killed with in 'Dial M for Murder'? Hint


Question 8 of 20
8. In which film was Marion Crane (Janet Leigh) killed in the shower?

Answer: (One word)
Question 9 of 20
9. Helen Mirren played Hitchcock's wife in the 2012 biopic "Hitchcock". What was his wife's name? Hint


Question 10 of 20
10. Who from 'Goodbye Mr Chips' had earlier starred in 'The 39 Steps'? Hint


Question 11 of 20
11. What is Hitch's cameo in 'North By Northwest'? Hint


Question 12 of 20
12. How many Hitchcock films did Cary Grant and Jimmy Stewart act in, in total? Hint


Question 13 of 20
13. What was Hitch's first thriller? Hint


Question 14 of 20
14. Which of these films were not based on a story by Daphne du Maurier? Hint


Question 15 of 20
15. Who is not a character from 'Rebecca'? Hint


Question 16 of 20
16. Bernard Herrmann did NOT compose the music for which film? Hint


Question 17 of 20
17. Who starred in 'Rear Window'? Hint


Question 18 of 20
18. Which James Bond starred in 'Marnie' with Tippi Hedren? Hint


Question 19 of 20
19. What non-existent spy does Phillip Vandamm (James Mason) think Roger Thornhill (Cary Grant) is in 'North by Northwest'? Hint


Question 20 of 20
20. Which producer did Hitch feel was too interfering? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 09 2024 : Guest 92: 13/20
Jul 08 2024 : dayunrk: 17/20
May 19 2024 : Johnmcmanners: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Hitchcock's first American film?

Answer: Rebecca

This was his only film to win the Best Picture Academy Award.
2. Which of Hitchcock's films ended without 'The End'?

Answer: The Birds

This was to give the impression of unending terror.
3. Where was 'Shadow of a Doubt' set?

Answer: Santa Rosa

4. What are the names of the two leading characters in 'To Catch a Thief'?

Answer: Frances Stevens, John Robie

Eve Kendall ('North by Northwest'), Johnny Aysgarth ('Suspicion'), Melanie Daniels ('The Birds'), Tony Wendice ('Dial M for Murder'), Lisa Freemont ('Rear Window'), Guy Haines ('Strangers on a Train').
5. In 'Vertigo', what colour dress does Madeleine Elster wear when Scottie first sees her?

Answer: Black

The dress is black but she is wearing a green wrap. Green is used largely throughout the film.
6. In what country was 'Under Capricorn' mainly set?

Answer: Australia

Joseph Cotten, Michael Wilding and Ingrid Bergman starred in this 1949 movie.
7. What weapon was Captain Lesgate killed with in 'Dial M for Murder'?

Answer: scissors

Ray Milland, Grace Kelly and Robert Cummings starred. Anthony Dawson portrayed the unfortunate Captain Lesgate.
8. In which film was Marion Crane (Janet Leigh) killed in the shower?

Answer: Psycho

The blood in this scene was chocolate sauce.
9. Helen Mirren played Hitchcock's wife in the 2012 biopic "Hitchcock". What was his wife's name?

Answer: Alma Reville

Hitch met Alma Reville at his first studio in England. The 2012 movie starred Anthony Hopkins as Hitch and Helen Mirren as Alma.
10. Who from 'Goodbye Mr Chips' had earlier starred in 'The 39 Steps'?

Answer: Robert Donat

Donat portrayed Richard Hannay in 'Steps', and Chips himself in 'Mr. Chips'.
11. What is Hitch's cameo in 'North By Northwest'?

Answer: Misses a bus at the end of the opening credits

He boards the train with a double bass in 'Strangers on a Train',sits next to Cary Grant on a bus in 'To Catch a Thief' and walks his dogs out of a pet shop in 'The Birds'.
12. How many Hitchcock films did Cary Grant and Jimmy Stewart act in, in total?

Answer: 8

Each appeared in four of Hitch's films. Cary: 'Suspicion', 'Notorious', 'To Catch a Thief' and 'North by Northwest'. Jimmy: 'Rope', 'Rear Window', 'The Man Who Knew Too Much' and 'Vertigo'.
13. What was Hitch's first thriller?

Answer: The Lodger

'The Lodger' (1927) starred Ivor Novello as Jonathan Drew, the eponymous lodger.
14. Which of these films were not based on a story by Daphne du Maurier?

Answer: I Confess

'I Confess', starring Montgomery Clift, and set in Quebec, was based on a play by Paul Anthelme.
15. Who is not a character from 'Rebecca'?

Answer: Lina McLaidlaw

Lina McLaidlaw, from 'Suspicion', won Joan Fontaine an Oscar after she missed out the year before for 'Rebecca'.
16. Bernard Herrmann did NOT compose the music for which film?

Answer: Foreign Correspondent

He was also seen as the conductor in 'The Man Who Knew Too Much'.
17. Who starred in 'Rear Window'?

Answer: Jimmy Stewart, Grace Kelly

Donat and Carroll were in 'The 39 Steps'. 'The Birds' starred Taylor and Hedren. Peck and Bergman were in 'Spellbound' together.
18. Which James Bond starred in 'Marnie' with Tippi Hedren?

Answer: Sean Connery

19. What non-existent spy does Phillip Vandamm (James Mason) think Roger Thornhill (Cary Grant) is in 'North by Northwest'?

Answer: George Kaplan

Dr. Ben McKenna: 'The Man Who Knew Too Much'
Prof. Michael Armstrong: 'Torn Curtain' and
Mark Halliday: 'Dial M for Murder'
20. Which producer did Hitch feel was too interfering?

Answer: David.O Selznick

Selznick gave Hitchcock his first American contract.
Source: Author andycapp

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us