Quiz about Finding Nemo Quotes
Quiz about Finding Nemo Quotes

"Finding Nemo" Quotes Trivia Quiz


I'll give you a quote, and you say who said it. Simple enough, right?

A multiple-choice quiz by tweetyiscool. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
tweetyiscool
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
17280
Last 3 plays: Guest 156 (8/10), Guest 73 (3/10), Guest 73 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who said, "I don't want to go to school, five more minutes"? Hint

Nemo
Marlin
Dory
Squirt

2. Who said the following quote, and what place were they referring to? "Hey, that snail was about to charge." Hint

Nemo, the petting zoo
Nemo, the street
Marlin, the street
Marlin, the petting zoo

3. Which of the kids at school said "I'm H2O intolerant"? Hint

the stingray
the squid
the seahorse
the angelfish

4. Who said the following quote, and to what were they referring? "Hey, look! Balloons! It really is a party!" Hint

Marlin, they were actual balloons
Dory, bubbles
Marlin, mines
Dory, mines

5. Who said, "I'm having fish tonight"? Hint

Bruce
Anchor
Chum
Dory

6. "Sorry, you'll have to come back later, we're trying to escape." Who said this, and to whom? Hint

Marlin to Chum
Marlin to the three sharks
Dory to Anchor
Dory to Bruce

7. Who says "Oh, here's something. 'Es-cap-e', I wonder what that means. It's funny, it's spelled just like the word 'escape'"? Hint

Marlin
Nemo
Bruce
Dory

8. Who says, "root canal, and from the look of those x-rays, it's not going to be pretty"? Hint

Gill
Deb
Flo
Peach

9. Who says, "Calm down. Now, alternate wiggling your fins and your tail"? Hint

Gill
Flo
Peach
Sharkbait

10. Who says, "A sea monkey has my money"? Hint

Marlin
Dory
Bruce
Nemo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said, "I don't want to go to school, five more minutes"?

Answer: Marlin

This was Nemo's first day of school, and he woke Marlin up. Marlin thought it was his first day of school, and was asking for five more minutes to sleep.
2. Who said the following quote, and what place were they referring to? "Hey, that snail was about to charge."

Answer: Marlin, the petting zoo

Nemo didn't want Marlin to act as protective as he had at the petting zoo, where it sounds like there was an incident with a "charging" snail.
3. Which of the kids at school said "I'm H2O intolerant"?

Answer: the seahorse

When the kids noticed Nemo's "lucky fin", they all pointed out their own problems.
4. Who said the following quote, and to what were they referring? "Hey, look! Balloons! It really is a party!"

Answer: Dory, mines

These mines later explode and Dory thinks the party is over.
5. Who said, "I'm having fish tonight"?

Answer: Bruce

The smell of Dory's blood sent him into a normal mode, and he wanted to eat fish again.
6. "Sorry, you'll have to come back later, we're trying to escape." Who said this, and to whom?

Answer: Dory to Bruce

Dory has to be my favorite character for adding humour, such as this line.
7. Who says "Oh, here's something. 'Es-cap-e', I wonder what that means. It's funny, it's spelled just like the word 'escape'"?

Answer: Dory

This is yet another of my favorite lines from Dory. This is when Marlin finds out that she can read human.
8. Who says, "root canal, and from the look of those x-rays, it's not going to be pretty"?

Answer: Peach

The aquarium fish seem to be very interested in the dentist's work, and know all about it.
9. Who says, "Calm down. Now, alternate wiggling your fins and your tail"?

Answer: Gill

Nemo gets himself stuck in the pipe, and everyone rushes to help him out. Then Gill appears and tells him to get out on his own, even though he has a bad fin, because Gill's bad fin has never stopped him from doing anything.
10. Who says, "A sea monkey has my money"?

Answer: Dory

She says this while sleeping in the mask.
Source: Author tweetyiscool

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 156: 8/10
Jan 30 2023 : Guest 73: 3/10
Jan 28 2023 : Guest 73: 8/10
Jan 16 2023 : Guest 76: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 108: 8/10
Jan 12 2023 : Guest 173: 4/10
Jan 11 2023 : Guest 98: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 107: 9/10
Jan 09 2023 : Steelflower75: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Finding Nemo Very Easy
2. Let's Find Nemo Easier
3. Have You Found Nemo? Easier
4. Nemo and Friends Easier
5. "Finding Nemo"! Easier
6. Finding Nemo Easier
7. Finding Nemo Easier
8. The Fantastic "Finding Nemo" Average
9. Have You Seen 'Finding Nemo' Yet? Average
10. "Finding Nemo" Characters Average
11. Have You Found Nemo Yet? Average
12. Quotes from "Finding Nemo" Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us