Quiz about Finding Nemo
Quiz about Finding Nemo

Test yourself! Take this Finding Nemo Quiz | Movies


A Who Am I? quiz on Disney Pixar's 'Finding Nemo'. Enjoy.

A multiple-choice quiz by meg2805. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
meg2805
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,018
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1658
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (10/10), Guest 173 (5/10), Guest 203 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I have short term memory loss but I still remember some things. Hint

Crush
Bruce
Dory
Gill

2. I'm H20 intolerant, which means I'm allergic to water! My teacher is Mr Ray and my class and I go on lots of school trips. Hint

Sheldon
Nemo
Pearl
Squirt

3. My two best friends are Chum and Anchor. I am also a vegetarian. Hint

Dory
Marlin
Bruce
Mr Ray

4. I am a rider of the EAC. I have many friends and we all helped Marlin and Dory. Hint

Mr Ray
Peach
Squirt
Bubbles

5. My favourite hobby is scuba-diving. I am a dentist and I have a wonderful tank full of fish, until they escaped. Hint

D. Sherman
P. Sherman
E. Sherman
B. Sherman

6. I have a lucky fin and I am an only child. My dad is very protective. Hint

Nemo
Pearl
Marlin
Sheldon

7. I went on a huge adventure to find my son. On the way I met a fish, Dory. Hint

Marlin
Bruce
Nemo
Crush

8. I am 150 years old and my son, Squirt, and I ride the EAC with others of my kind. Hint

Mr. Ray
Chum
Crush
Darla

9. I get a fish every year from my uncle for my birthday. The fish are from his tank. Hint

P. Sherman
Darla
Barbra
Carla

10. I am a shrimp and I like to clean fish, the tank I live in, anything really. Hint

Bubbles
Jacques
Gill
Gurgle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have short term memory loss but I still remember some things.

Answer: Dory

Dory thinks she can speak whale, Marlin doesn't believe her, but it ends up being true! Dory can also read, but she has short term memory loss.
2. I'm H20 intolerant, which means I'm allergic to water! My teacher is Mr Ray and my class and I go on lots of school trips.

Answer: Sheldon

Sheldon is a seahorse. He's H2O intolerant, which means he's allergic to water!
3. My two best friends are Chum and Anchor. I am also a vegetarian.

Answer: Bruce

Bruce the shark is a vegetarian. He's the leader of a shark gang that is made up by Bruce a great white shark, Anchor a hammerhead shark and Chum a mako shark. The sharks motto is "fish are friends, not food."
4. I am a rider of the EAC. I have many friends and we all helped Marlin and Dory.

Answer: Squirt

Squirt is a turtle who rides the EAC, (East Australian Current). His dad is Crush and his turtle friends all helped Marlin and Dory.
5. My favourite hobby is scuba-diving. I am a dentist and I have a wonderful tank full of fish, until they escaped.

Answer: P. Sherman

P. Sherman live at 42 Wallaby Way, Sydney according to his scuba-diving mask. Dory and Marlin travel to his address to save Nemo. He had a tank full of the tank fish gang, but they escaped into the ocean.
6. I have a lucky fin and I am an only child. My dad is very protective.

Answer: Nemo

Nemo lives in an anemone, with his protective dad, Marlin. It's a perfect home, because clownfish are able to stay in the anemone and if other fish or predators try to get in, they will be stung.
7. I went on a huge adventure to find my son. On the way I met a fish, Dory.

Answer: Marlin

Marlin the clownfish is Nemo's father. When Nemo was lost, Marlin risked life and limb to save him.
8. I am 150 years old and my son, Squirt, and I ride the EAC with others of my kind.

Answer: Crush

Crush is a turtle who rides the EAC with Squirt, his son, and the rest of the turtles.
9. I get a fish every year from my uncle for my birthday. The fish are from his tank.

Answer: Darla

Every year Darla gets a fish from her uncle's tank for her birthday. This year she got Nemo. But Nemo doesn't want to go with Darla, he wants to go home. So, he fakes dead.
10. I am a shrimp and I like to clean fish, the tank I live in, anything really.

Answer: Jacques

Jacques the shrimp likes to clean things. He lived in the tank with the others until they escaped into the ocean.
Source: Author meg2805

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 173: 5/10
Jan 11 2023 : Guest 203: 10/10
Jan 09 2023 : Steelflower75: 10/10
Jan 07 2023 : Guest 94: 3/10
Jan 04 2023 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Finding Nemo Very Easy
2. Finding Nemo Easier
3. Nemo and Friends Easier
4. Have You Found Nemo? Easier
5. "Finding Nemo" Quotes Average
6. "Finding Nemo" - A Tough Quiz Average
7. "Finding Nemo" Characters Average
8. "Finding Nemo"! Easier
9. It's Tough 'Finding Nemo' Very Difficult
10. Have You Seen 'Finding Nemo' Yet? Average
11. Let's Find Nemo Easier
12. Have You Found Nemo Yet? Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us