Quiz about Finding Nemo  A Tough Quiz
Quiz about Finding Nemo  A Tough Quiz

"Finding Nemo" - A Tough Quiz


Some fun stuff about the movie "Finding Nemo". Can you answer all the questions?

A multiple-choice quiz by Aznboy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
Aznboy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,525
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
15487
Last 3 plays: Guest 166 (1/10), Guest 73 (4/10), Guest 71 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the "fish next door" that knows everything? Hint

Sandy Plankton
Mr. Johansen
Crusty Crabb
Sandra the Sea Cucumber

2. What is the name of the pelican that chokes on Marlin and Dory? Hint

Nigel
Scuttle
Petey
Gerald

3. What is the name of Dory's "pet" jellyfish? Hint

Pinky
Squishy
Stingy
Dory

4. What is the name of the hammerhead shark that is part of the "Fish-Eaters Anonymous" club? Hint

Jaws
Chum
Anchor
Bruce

5. What is the name of the blowfish from the aquarium? Hint

Puffy
Tubbs
Blub
Bloat

6. What is the name of the lobster trapped in the lobster trap? Hint

Lenny
Billy
Bob
Larry

7. What instructions does Squirt give for exiting the E.A.C. (East Austrailian Current)? Hint

"Rip it, roll it, and punch it"
"Slip, slide, and take a dive"
"Stop, drop and roll"
"Ease the clutch and floor it"

8. What is the "volcanic" mountain in the fish tank called? Hint

Escape-plan-B
Ring-o-fire
Wanna-hock-a-loogie
Why-make-me

9. What is the name of the starfish from the aquarium? Hint

Peach
Pearl
Sally
Coral

10. What is a name that Dory does not use to refer to Nemo? Hint

Bingo
Elmo
Harpo
Oreo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the "fish next door" that knows everything?

Answer: Sandy Plankton

"Oh, I know, I know, Sandy Plankton called it . . . a, a butt." - At the drop off before Nemo gets captured by the divers.
2. What is the name of the pelican that chokes on Marlin and Dory?

Answer: Gerald

Nigel saved Gerald from choking to death on his breakfast.
3. What is the name of Dory's "pet" jellyfish?

Answer: Squishy

"I shall call him Squishy, and he shall be mine, and he shall be my Squishy . . ." -Dory
4. What is the name of the hammerhead shark that is part of the "Fish-Eaters Anonymous" club?

Answer: Anchor

Anchor is the hammerhead shark, Chum is a Mako shark, and Bruce is a great white shark.
5. What is the name of the blowfish from the aquarium?

Answer: Bloat

Blowfish use their ability to inflate themselves as a defense mechanism against bigger predators, like sharks.
6. What is the name of the lobster trapped in the lobster trap?

Answer: Bob

He is featured in a short part in Marlin's story of searching for Nemo, going across the ocean.
7. What instructions does Squirt give for exiting the E.A.C. (East Austrailian Current)?

Answer: "Rip it, roll it, and punch it"

"Its like he's trying to speak to me, I just know it." - Marlin
Although Marlin and Dory don't understand the instructions that Squirt gives to them, the still manage a safe exit.
8. What is the "volcanic" mountain in the fish tank called?

Answer: Wanna-hock-a-loogie

This is where Nemo has his initiation ceremony and is given the name "Sharkbait".
9. What is the name of the starfish from the aquarium?

Answer: Peach

Peach, being a starfish, is always facing the outside of the tank. When she tries to speak her voice is often muffled by the glass.
Peach: "MMM-ffgglr-mm-mm."
Bloat: "Can't hear ya Peach."
Peach: "I said we've got a live one!"
10. What is a name that Dory does not use to refer to Nemo?

Answer: Oreo

"Not much fun for little Harpo is it?" -Dory

Dory is constantly mis-naming Nemo throughout the movie, due to the short term memory loss.
Source: Author Aznboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 166: 1/10
Jan 21 2023 : Guest 73: 4/10
Jan 19 2023 : Guest 71: 1/10
Jan 11 2023 : Guest 203: 6/10
Jan 06 2023 : Guest 1: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 97: 3/10
Dec 25 2022 : Guest 208: 4/10
Dec 17 2022 : Guest 174: 4/10
Dec 15 2022 : Guest 206: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Finding Nemo Very Easy
2. Let's Find Nemo Easier
3. Have You Found Nemo? Easier
4. Nemo and Friends Easier
5. "Finding Nemo"! Easier
6. Finding Nemo Easier
7. Finding Nemo Easier
8. The Fantastic "Finding Nemo" Average
9. "Finding Nemo" Quotes Average
10. Have You Seen 'Finding Nemo' Yet? Average
11. "Finding Nemo" Characters Average
12. Have You Found Nemo Yet? Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us