Quiz about The Fantastic Finding Nemo
Quiz about The Fantastic Finding Nemo

The Fantastic "Finding Nemo" Trivia Quiz


Hi! This is a really good quiz on on the hilarious movie called "Finding Nemo"! Please rate this quiz!

A multiple-choice quiz by gumbylinh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
gumbylinh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,330
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8334
Last 3 plays: Guest 203 (8/10), Steelflower75 (7/10), Guest 94 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many white stripes does Nemo have? Hint

seven
six
three
two

2. About how many eggs of Nemo's siblings were in the hole? Hint

1000
400
2000
20000

3. Who was the director of "Finding Nemo"? Hint

Woody Allen
Robert Benton
Michael Apted
Andrew Stanton

4. In the beginning of the movie, does Nemo want to go to school?

Yes
No

5. How does Nemo escape from the fish tank? Hint

He doesn't; he stays in the fish tank.
He gets thrown out the window.
He gets flushed down the dentist's sink.
He doesn't; he dies.

6. Do they ever show Buzz Lightyear in "Finding Nemo"?

Yes
No

7. What is the name of the blue fish who helps Nemo's dad? Hint

Dory
Fifi
Cathy
Phoebi

8. The blue fish has a really great memory.

True
False

9. The first time Nemo goes to put a rock in the filter in the fish tank, it works.

True
False

10. Nemo does not find his dad in the end.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many white stripes does Nemo have?

Answer: three

Nemo has three white stripes!
2. About how many eggs of Nemo's siblings were in the hole?

Answer: 400

There were more than 400 eggs in the hole and Nemo was the only one that survived.
3. Who was the director of "Finding Nemo"?

Answer: Andrew Stanton

4. In the beginning of the movie, does Nemo want to go to school?

Answer: Yes

5. How does Nemo escape from the fish tank?

Answer: He gets flushed down the dentist's sink.

6. Do they ever show Buzz Lightyear in "Finding Nemo"?

Answer: Yes

Buzz Lightyear is shown in the movie because he is also in a Pixar movie. When you watch the movie, make sure you watch closely while Nemo is looking around the dentist`s office, because that is where Buzz Lightyear is!
7. What is the name of the blue fish who helps Nemo's dad?

Answer: Dory

Dory has a short memory. In my opinion, Dory is the funniest character in the movie and she is the character that makes the movie better.
8. The blue fish has a really great memory.

Answer: False

9. The first time Nemo goes to put a rock in the filter in the fish tank, it works.

Answer: False

10. Nemo does not find his dad in the end.

Answer: False

Nemo and his dad are really happy they found each other.
Source: Author gumbylinh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 203: 8/10
Jan 09 2023 : Steelflower75: 7/10
Jan 07 2023 : Guest 94: 3/10
Dec 26 2022 : Guest 208: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Finding Nemo Very Easy
2. Finding Nemo Easier
3. Nemo and Friends Easier
4. Have You Found Nemo? Easier
5. "Finding Nemo" Quotes Average
6. "Finding Nemo" - A Tough Quiz Average
7. "Finding Nemo" Characters Average
8. "Finding Nemo"! Easier
9. It's Tough 'Finding Nemo' Very Difficult
10. Have You Seen 'Finding Nemo' Yet? Average
11. Let's Find Nemo Easier
12. Have You Found Nemo Yet? Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us