Quiz about Finding Nemo
Quiz about Finding Nemo

Finding Nemo Quiz for Experts | Movies


Pixar has done it again! I thought this was a fantastic movie. Enjoy the quiz.

A multiple-choice quiz by bruinboy. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
bruinboy
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
40830
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 73 (10/10), Guest 198 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What kind of a fish was Nemo? Hint

Grouper fish
Clown fish
Angel fish
Star fish

2. What problem did Dory have? Hint

She was far-sighted
She only had one fin
She had a lisp
She had short-term memory loss

3. What was the name of Nemo's father? Hint

Albert
Martin
Marlin
Michael

4. What had happened to Nemo that made his dad go searching for him? Hint

He was chased by a shark
He was lost in the ocean
He was caught in a fisherman's net
He was captured by a scuba diver

5. What was going to eventually happen to Nemo unless his dad could rescue him? Hint

He was going to be used as fish bait
He was going to be used in experiments
He was going to be sent to an aquarium
He was going to be the pet of the dentist's niece

6. What country did Nemo's dad have to go to in order to rescue his son? Hint

Australia
Japan
United States
Brazil

7. How old did Crush say he was? Hint

150 years old
75 years old
50 years old
100 years old

8. How did Dory almost die? Hint

She was stung by jellyfish
She got trapped in the coral
She was attacked by a barracuda
She was swallowed by a whale

9. Nemo escapes toward the end of the movie.

True
False

10. What happened in the end that showed Nemo's dad that Nemo could take care of himself? Hint

Nemo defended his dad and Dory from a shark
Nemo showed his dad how to catch food to survive in the ocean
Nemo knew how to get all the way back home through the ocean
Nemo helped the other fish break out of a fisherman's net


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of a fish was Nemo?

Answer: Clown fish

He was a clown fish. I thought it was cute how the other fish thought that his dad must be funny since he was a clown fish.
2. What problem did Dory have?

Answer: She had short-term memory loss

I thought Dory (Ellen Degeneres) was hilarious. She made the movie. Her short-term memory loss made it that much funnier.
3. What was the name of Nemo's father?

Answer: Marlin

Marlin was voiced by Albert Brooks.
4. What had happened to Nemo that made his dad go searching for him?

Answer: He was captured by a scuba diver

In Nemo's quest to show his dad that he could be independent, he ventured too far out into the ocean and was captured by a scuba diver and later placed in a fish tank in a dentist's office.
5. What was going to eventually happen to Nemo unless his dad could rescue him?

Answer: He was going to be the pet of the dentist's niece

He was going to be the pet of the dentist's scary niece, Darla. Darla reminded me of Sid in the "Toy Story" movies. The last pet fish of hers ended up dying from being shaken too hard by the little brat.
6. What country did Nemo's dad have to go to in order to rescue his son?

Answer: Australia

The man who caught Nemo was a dentist in Sydney, Australia.
7. How old did Crush say he was?

Answer: 150 years old

Crush was the 150 year old sea turtle that helped Marlin and Dory cruise the East Australian Current to get to Sydney where Nemo was.
8. How did Dory almost die?

Answer: She was stung by jellyfish

Although she was swallowed by a whale in the movie, it did not almost kill her. She got stung by jellyfish when she and Marlin tried to go over the trench instead of through it.
9. Nemo escapes toward the end of the movie.

Answer: True

After a wild event in the dentist office, Nemo escaped the fish tank and the dentist via the rinse bowl.
10. What happened in the end that showed Nemo's dad that Nemo could take care of himself?

Answer: Nemo helped the other fish break out of a fisherman's net

Dory and a bunch of other fish got caught in a fisherman's net. After arguing with Nemo about what to do, Marlin realized that he needed to let Nemo do what Nemo thought he needed to do to escape. Once he did this, Nemo and the other fish escaped and lived happily ever after.
Source: Author bruinboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 198: 8/10
Jan 25 2023 : steelman86: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 72: 5/10
Jan 22 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 20 2023 : driver88: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 99: 7/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us