Quiz about Lets Find Nemo
Quiz about Lets Find Nemo

Let's Find Nemo Trivia Quiz


"Finding Nemo" was a fantastic movie and if you haven't seen it yet, you better go out and see it!

A multiple-choice quiz by barkera. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Finding Nemo

Author
barkera
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
11616
Last 3 plays: Guest 198 (12/15), Guest 184 (15/15), Guest 203 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. As the movie starts we see Marlin with Coral. After a bit of talking we see their eggs and they start to name some of them. Soon, a large fish comes and kills Coral and eats all of their eggs. Except one. This egg becomes Nemo. Who had the idea for the name Nemo? Hint

Marlin
Coral
Dory
Ray

2. We now skip to a few years later and it is Nemo's first day of school. From this scene we see that Marlin is now very scared of the ocean after what happened a few years earlier. Just before Marlin and Nemo leave, they check Nemo's broken fin. What have they nicknamed his broken fin? Hint

His Broken Fin
His Lucky Fin
His Fast Fin
His Super Fin

3. After finally getting to school, Marlin chats with some parents while Nemo meets his classmates and teacher. What is the name of Nemo's school teacher? Hint

Mr. Manta Ray
Mr. Sting
Mr. Ray
Mr. Sting Ray

4. After Nemo and his classmates go out on a field trip, Marlin finds out where they are going and he swims after Nemo. After finally getting to Nemo, he finds him at 'the drop'. Nemo became angry with his Dad, and swam out to touch the boat, just to annoy his Dad. Some scuba divers swam along and put Nemo into a bag. One of the divers leaves their mask behind. What is written on the mask? Hint

44 Kangaroo Way, Sydney
42 Wallaby Way, Sydney
44 Wallaby Way, Sydney
42 Kangaroo Way, Sydney

5. Now that Nemo has been taken, Marlin gets frantic and starts swimming out after the boat but soon loses sight of it. He then swims around and bumps into a blue fish called Dory. Dory starts to show Marlin the way the boat went, but then asks why Marlin is following her. What does Dory suffer from? Hint

Short term memory loss
Forgets where she has been
Long term memory loss
Easily loses her way

6. After some more swimming Dory and Marlin bump into a gang of sharks. After being taken back to their 'club house' they are told it is 'bring a fish to club' day. What is this club's motto? Hint

Fish are Friends, Not Food
Fish are Friendly
Fish are Food, Not Friends
Don't Eat Fish

7. After Dory runs into Marlin there is a little blood. Bruce the shark smells it and goes on a rampage and tries to eat Marlin and Dory. After swimming away, the bombs around the submarine go off and it is blown away. When we see the screen again, we see that the submarine is hanging off the cliff and then soon tips off. After going down into the darkness they come across a giant fish. What type of fish is this? Hint

Bulb Fish
Bright Fish
Light Fish
Angler Fish

8. After escaping the fish, Marlin and Dory come across a group of small fish. The fish won't talk to Marlin but offer Dory respect. After taking a lot of pictures, they give the pair some advice about their journey. What is this advice? Hint

"Swim around the trench"
"Don't swim through the trench, swim over it"
"Don't swim over the trench, swim through it"
"Don't swim in the trench"

9. After arriving at the crack, Marlin thinks it looks scary and baits Dory to go over it with him. Once they come through the top, they stumble across some dangerous creatures. What are these creatures? Hint

Sharks
Giant Crabs
Sword Fish
Jellyfish

10. After getting attacked, the pair finally get away and find the current that will take them to Sydney. After waking up from being unconscious, Marlin meets a sea turtle and asks his age and name. He tells him his name is Crush. How old is Crush? Hint

150
99
100
200

11. After leaving the current and finally arriving in Sydney, we go over to Nemo's side. We find that Nemo is in a fish tank and in the morning being taken home by his owners niece: Darla. To avoid this fate one of the fish in the tank, Gill, makes a plan in which Nemo almost gets killed. Another member of the fish tank is a starfish what is the starfish's name? Hint

Pink
Peach
Stafish
Star

12. After trying to find their way to Sydney Harbour, Dory tries to asks directions but it turns out to be a whale and they both get eaten. After a little while the whale fills its mouth with water and starts to swallow Marlin and Dory. But they manage to get out. How do they get out? Hint

They tickle the whale and he coughs them out
The whale spits them out
The whale blows the water with them out
They don't get out

13. After Nemo and Marlin are almost reunited, they are knocked out the window and back into the ocean. Soon Darla arrives and tries to take Nemo. But Nemo pretends to be dead and gets flushed down the spit sink and out into the ocean. Dory runs into Nemo but doesn't remember who Nemo is. She then remembers and Marlin and Nemo are reunited. But soon lots of fish get caught in the net and Nemo tries to help by using a tactic that he learned in the fish tank. What is this tactic? Hint

Everyone swim down
Don't do anything
Everyone swim up
Everyone swim sideways

14. After a final scene, we come to the credits. If you watched far enough through the credits you will see another Pixar character swim across the screen. Who is it? Hint

Buzz Lightyear
Mike Wazowski
James P. Sullivan
Woody

15. Finally we see the fish that were with Nemo in the fish tank. Do they end up escaping from the fish tank?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As the movie starts we see Marlin with Coral. After a bit of talking we see their eggs and they start to name some of them. Soon, a large fish comes and kills Coral and eats all of their eggs. Except one. This egg becomes Nemo. Who had the idea for the name Nemo?

Answer: Coral

Nemo was the only surviving child of Marlin and Coral.
2. We now skip to a few years later and it is Nemo's first day of school. From this scene we see that Marlin is now very scared of the ocean after what happened a few years earlier. Just before Marlin and Nemo leave, they check Nemo's broken fin. What have they nicknamed his broken fin?

Answer: His Lucky Fin

Nemo was born with a slightly different fin. It looks slightly torn and it is also smaller than his other fin.
3. After finally getting to school, Marlin chats with some parents while Nemo meets his classmates and teacher. What is the name of Nemo's school teacher?

Answer: Mr. Ray

Mr. Ray is a scientist and an Eagle Ray.
4. After Nemo and his classmates go out on a field trip, Marlin finds out where they are going and he swims after Nemo. After finally getting to Nemo, he finds him at 'the drop'. Nemo became angry with his Dad, and swam out to touch the boat, just to annoy his Dad. Some scuba divers swam along and put Nemo into a bag. One of the divers leaves their mask behind. What is written on the mask?

Answer: 42 Wallaby Way, Sydney

Later on in the movie Dory recites this many times.
5. Now that Nemo has been taken, Marlin gets frantic and starts swimming out after the boat but soon loses sight of it. He then swims around and bumps into a blue fish called Dory. Dory starts to show Marlin the way the boat went, but then asks why Marlin is following her. What does Dory suffer from?

Answer: Short term memory loss

Dory says it is hereditary.
6. After some more swimming Dory and Marlin bump into a gang of sharks. After being taken back to their 'club house' they are told it is 'bring a fish to club' day. What is this club's motto?

Answer: Fish are Friends, Not Food

But soon one of the sharks starts a rampage and tries to eat the fish.
7. After Dory runs into Marlin there is a little blood. Bruce the shark smells it and goes on a rampage and tries to eat Marlin and Dory. After swimming away, the bombs around the submarine go off and it is blown away. When we see the screen again, we see that the submarine is hanging off the cliff and then soon tips off. After going down into the darkness they come across a giant fish. What type of fish is this?

Answer: Angler Fish

The Angler Fish soon tries to eat Marlin but seems to ignore Dory!
8. After escaping the fish, Marlin and Dory come across a group of small fish. The fish won't talk to Marlin but offer Dory respect. After taking a lot of pictures, they give the pair some advice about their journey. What is this advice?

Answer: "Don't swim over the trench, swim through it"

But in the end they go over it anyway.
9. After arriving at the crack, Marlin thinks it looks scary and baits Dory to go over it with him. Once they come through the top, they stumble across some dangerous creatures. What are these creatures?

Answer: Jellyfish

Dory gets caught and Marlin rescues her out of the jellyfish.
10. After getting attacked, the pair finally get away and find the current that will take them to Sydney. After waking up from being unconscious, Marlin meets a sea turtle and asks his age and name. He tells him his name is Crush. How old is Crush?

Answer: 150

Earlier in the movie, Nemo wondered how old sea turtles live to and Marlin said if he ever meets one he'll ask him.
11. After leaving the current and finally arriving in Sydney, we go over to Nemo's side. We find that Nemo is in a fish tank and in the morning being taken home by his owners niece: Darla. To avoid this fate one of the fish in the tank, Gill, makes a plan in which Nemo almost gets killed. Another member of the fish tank is a starfish what is the starfish's name?

Answer: Peach

Nobody can understand what he says unless he peels himself off the side of the fish tank first.
12. After trying to find their way to Sydney Harbour, Dory tries to asks directions but it turns out to be a whale and they both get eaten. After a little while the whale fills its mouth with water and starts to swallow Marlin and Dory. But they manage to get out. How do they get out?

Answer: The whale blows the water with them out

The whale ends up bringing them to Sydney!
13. After Nemo and Marlin are almost reunited, they are knocked out the window and back into the ocean. Soon Darla arrives and tries to take Nemo. But Nemo pretends to be dead and gets flushed down the spit sink and out into the ocean. Dory runs into Nemo but doesn't remember who Nemo is. She then remembers and Marlin and Nemo are reunited. But soon lots of fish get caught in the net and Nemo tries to help by using a tactic that he learned in the fish tank. What is this tactic?

Answer: Everyone swim down

This gets all the fish out and rescues Dory.
14. After a final scene, we come to the credits. If you watched far enough through the credits you will see another Pixar character swim across the screen. Who is it?

Answer: Mike Wazowski

Mike stars in the Pixar movie "Monsters Inc.".
15. Finally we see the fish that were with Nemo in the fish tank. Do they end up escaping from the fish tank?

Answer: Yes

This is shown as they swim around in the credits.
Source: Author barkera

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 198: 12/15
Jan 15 2023 : Guest 184: 15/15
Jan 11 2023 : Guest 203: 14/15
Jan 09 2023 : Steelflower75: 15/15
Dec 27 2022 : Guest 97: 5/15
Dec 24 2022 : tornadosteve: 15/15

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us