FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Friday the 13th Quiz
Quiz about Friday the 13th Quiz

"Friday the 13th" Quiz


This is a brief quiz on the "Friday the 13th" franchise.

A multiple-choice quiz by Johnny Smith. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
Johnny Smith
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,897
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3048
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), Guest 74 (6/10), Guest 75 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote the original "Friday the 13th"? Hint


Question 2 of 10
2. Who wrote, "Friday the 13th Part 2"? Hint


Question 3 of 10
3. In "Friday the 13th Part 3" who played Chris? Hint


Question 4 of 10
4. Who directed "Friday the 13th: The Final Chapter"?
Hint


Question 5 of 10
5. Who directed "Friday the 13th Part 5: A New Beginning"?
Hint


Question 6 of 10
6. Who directed "Friday the 13th Part 6: Jason Lives"?
Hint


Question 7 of 10
7. In "Friday the 13th Part 7: The New Blood" who played Tina? Hint


Question 8 of 10
8. Who directed "Friday the 13th Part 8: Jason Takes Manhattan"?
Hint


Question 9 of 10
9. In "Jason Goes to Hell: The Final Friday" who played Steve Freeman?
Hint


Question 10 of 10
10. Who directed "Jason X"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 174: 6/10
May 27 2024 : Guest 74: 6/10
May 16 2024 : Guest 75: 4/10
Apr 29 2024 : Guest 73: 8/10
Apr 25 2024 : Mfooshee: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote the original "Friday the 13th"?

Answer: Victor Miller

Victor Miller wrote the movie "A Stranger is Watching". He also has written for the soap opera "One Life to Live". He currently (2004) writes for the soap opera "All My Children".
2. Who wrote, "Friday the 13th Part 2"?

Answer: Ron Kurz

Martin Kitrosser and Carol Watson wrote, "Friday the 13th Part 3". Barney Cohen wrote "Friday the 13th: The Final Chapter".
3. In "Friday the 13th Part 3" who played Chris?

Answer: Dana Kimmell

Dana Kimmell starred in the movies "Lone Wolf McQuade", and "Sweet 16". Dana Kimmell was also on the soap opera "Days of Our Lives".
4. Who directed "Friday the 13th: The Final Chapter"?

Answer: Joseph Zito

Joseph Zito has directed "The Prowler", "Missing in Action", and "Delta Force One: The Lost Patrol".
5. Who directed "Friday the 13th Part 5: A New Beginning"?

Answer: Danny Steinmann

Danny Steinmann also co-wrote "Friday the 13th Part 5: A New Beginning". He also directed the movie "Savage Streets".
6. Who directed "Friday the 13th Part 6: Jason Lives"?

Answer: Tom McLoughlin

Tom McLoughlin wrote the screenplay as well.
7. In "Friday the 13th Part 7: The New Blood" who played Tina?

Answer: Lar Park Lincoln

Lar Park Lincoln has appeared in "House 2: The Second Story". She has guest starred on "Freddy's Nightmares", and had a role on "The Guiding Light".
8. Who directed "Friday the 13th Part 8: Jason Takes Manhattan"?

Answer: Rob Hedden

Rob Hedden has written multiple episode of the TV series "MacGyver".
9. In "Jason Goes to Hell: The Final Friday" who played Steve Freeman?

Answer: John D. LeMay

Prior to "Jason Goes to Hell", John D. LeMay was best known for playing Ryan Dallion on "Friday the 13th: The Series".
10. Who directed "Jason X"?

Answer: James Isaac

James Isaac has directed the movie "The Horror Show".
Source: Author Johnny Smith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us