FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Friday The 13th Part 5  The New Beginning
Quiz about Friday The 13th Part 5  The New Beginning

Friday The 13th Part 5: The New Beginning Quiz


Hello - please match these people or characters to their descriptions. This is one of my favorite "Friday The 13th" movies. Thanks! Enjoy!

A matching quiz by ImperioCeleb. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
ImperioCeleb
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
386,994
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
228
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 174 (4/10), Guest 166 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Dances as she is killed  
  Violet
2. His grandfather is a cook at the facility.  
  Joey
3. He played the young Tommy Jarvis.  
  John Shepherd
4. He played the teenage Tommy Jarvis character at the facility.  
  Ethel
5. Offers people a bite of his candy bar   
  Corey Feldman
6. Naked and stabbed in the eyes   
  Roy
7. The most vocal opponent of the facility  
  Tina
8. He was the man dressed as Jason in this movie   
  Reggie
9. The doctor's girlfriend  
  Junior
10. Repeats what people say  
  Pam





Select each answer

1. Dances as she is killed
2. His grandfather is a cook at the facility.
3. He played the young Tommy Jarvis.
4. He played the teenage Tommy Jarvis character at the facility.
5. Offers people a bite of his candy bar
6. Naked and stabbed in the eyes
7. The most vocal opponent of the facility
8. He was the man dressed as Jason in this movie
9. The doctor's girlfriend
10. Repeats what people say

Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 75: 8/10
Jun 08 2024 : Guest 174: 4/10
Jun 06 2024 : Guest 166: 10/10
Jun 02 2024 : Mfooshee: 2/10
Jun 01 2024 : Guest 108: 5/10
May 17 2024 : Guest 174: 8/10
May 16 2024 : Guest 75: 10/10
May 16 2024 : Guest 174: 8/10
May 13 2024 : Guest 67: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dances as she is killed

Answer: Violet

Tiffany Helm played Violet. Helm is a Canadian actress. Helm selected the song and dance for her kill scene. Most of the gory parts of her kill scene were cut out of the film by the MPAA.

Violet is at the facility for unknown behavioral reasons.
2. His grandfather is a cook at the facility.

Answer: Reggie

Shavar Ross played Reggie. Ross starred as Dudley on "Diff'rent Strokes".

Reggie likes to play with scary creatures and masks. When Tommy arrives, Reggie quickly likes him because Tommy is also into masks and making creatures.

Reggie gets along with his grandfather but would prefer that his grandfather not dote on him and also give him more freedom to see his brother. Reggie visits his brother later on the film and the brother and his girlfriend are murdered.
3. He played the young Tommy Jarvis.

Answer: Corey Feldman

A short woman was used to double for Feldman in some shots. Feldman did not star in this film because he was cast in "The Goonies" which filmed at the same time. Instead, he appeared in a small role at the beginning. His scenes were filmed in a backyard. The plot was changed to focus on Tommy at an older age.
4. He played the teenage Tommy Jarvis character at the facility.

Answer: John Shepherd

Shepherd is now a movie producer. He has also appeared in "Deep Cover" and "Down Periscope".
Thom Matthews played Tommy in "Friday The 13th Part 6: Jason Lives".
5. Offers people a bite of his candy bar

Answer: Joey

Domenick Brascia played the role of Joey. His character is murdered by Vic. Vic is troubled and trying to cut wood and he is annoyed by Joey's candy bar offer. Vic is played by the late Mark Venturini.
6. Naked and stabbed in the eyes

Answer: Tina

The eye makeup that was used in this scene actually was painful to the actors.
Tina was played by Debi Sue Voorhees. Her last name is the same as Jason's by coincidence.
Debi used to work at the Playboy Club in Dallas. In later years, she was a school teacher.
The sex scene between her and Eddie was butchered by the MPAA much to the chagrin of the actors, audience and director Danny Steinmann.
7. The most vocal opponent of the facility

Answer: Ethel

Ethel is not pleased at all about having delinquent teenagers staying at this facility near her house.
She has a strange relationship with her son. Ethel is played by Carol Locatell. She was in many Burt Reynolds films such as "Paternity", "Sharky's Machine" and "Best Friends".
8. He was the man dressed as Jason in this movie

Answer: Roy

Jason is not actually in this film. Roy is dressing as Jason. Roy is avenging the death of his estranged son. In order to confuse authorities and the towns in the area, Roy dresses as Jason and kills people so that they are not wise to his plan. Dick Wieand played Roy. Although he was not actually Jason, this is one of my most favorite people to play the killer in the series.
9. The doctor's girlfriend

Answer: Pam

Melanie Kinnaman, who played Pam, was not nice to the director. He made an excellent film and she did not like his style of direction. Steinmann, early on in the shoot, told her not to over-think her character. She took that the wrong way. Pam's job at the facility is unclear.

She seems to wear several hats while also being the loyal girlfriend to the doctor. Kinnaman played Cheryl Ladd on one episode of "Saturday Night Live". It is never wise to talk negatively about a director of a movie.

She has not been on many movies since her outbursts against Steinmann were made public.
10. Repeats what people say

Answer: Junior

He is killed while riding his motorcycle. Junior and his mother Ethel are strongly opposed to the facility. When his mother talks, he often repeats what she says. Junior is played by Ron Sloan.
Source: Author ImperioCeleb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us