FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Friday The 13th Part VI Jason Lives
Quiz about Friday The 13th Part VI Jason Lives

Friday The 13th Part VI: Jason Lives Quiz


A quiz over the 6th installment in the "Friday The 13th" series.

A multiple-choice quiz by lucycamden. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
lucycamden
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,186
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3998
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (4/10), Guest 98 (9/10), Guest 174 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What has Camp Crystal Lake's name been changed to? Hint


Question 2 of 10
2. Which actor plays Jason's rival Tommy Jarvis? Hint


Question 3 of 10
3. How is Jason brought back to life? Hint


Question 4 of 10
4. Whose music is playing in the background during the RV murders? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the only camper aware of Jason's presence? Hint


Question 6 of 10
6. Which counselor is Sheriff Gariss's daughter? Hint


Question 7 of 10
7. Tommy stops at a gas station named after a famous actor in the horror genre. Which actor is the gas station named after? Hint


Question 8 of 10
8. What existentialist work is lying on top of a sleeping camper? Hint


Question 9 of 10
9. Does Jason die from a machete?


Question 10 of 10
10. What is visible at the bottom of the lake at the end of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 75: 4/10
Jun 08 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 174: 3/10
Jun 02 2024 : Mfooshee: 5/10
May 16 2024 : Guest 75: 10/10
May 16 2024 : Guest 174: 7/10
May 10 2024 : wwwocls: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 98: 7/10
Apr 23 2024 : Guest 96: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What has Camp Crystal Lake's name been changed to?

Answer: Camp Forest Green

Camp Packanack is a camp near Crystal Lake and the setting for "Friday The 13th Part 2". Higgins Haven is the setting for "Friday The 13th Part 3".
2. Which actor plays Jason's rival Tommy Jarvis?

Answer: Thom Mathews

Corey Feldman played a young Tommy Jarvis in "Friday The 13th: The Final Chapter". Shepherd played Tommy in "Friday The 13th: A New Beginning".
3. How is Jason brought back to life?

Answer: lightning

Tommy stabs Jason's body with a metal post which is hit by lightning, bringing Jason back to life. In "Friday The 13th Part VII: A New Blood" Jason is resurrected by a psychic teenager.
4. Whose music is playing in the background during the RV murders?

Answer: Alice Cooper

The background music is Alice Cooper's "Teenage Frankenstein". He also penned "He's Back, The Man Behind The Mask" for this installment of the "Friday The 13th" series. Dokken performed "Dream Warriors" for the third movie in the "Nightmare On Elm Street" series.
5. What is the name of the only camper aware of Jason's presence?

Answer: Nancy

Nancy is the only one at camp who has seen Jason and lived to tell about it. Jason did not hurt any of the campers.
6. Which counselor is Sheriff Gariss's daughter?

Answer: Megan

7. Tommy stops at a gas station named after a famous actor in the horror genre. Which actor is the gas station named after?

Answer: Boris Karloff

Unsure of exactly where he is, Tommy states that he's at "Karloff's General something" while talking to Megan on the phone.
8. What existentialist work is lying on top of a sleeping camper?

Answer: "No Exit", Jean Paul Sartre

This book is visible in a shot of sleeping campers in the girls cabin. Sartre seems like an odd reading choice for a young child.
9. Does Jason die from a machete?

Answer: no

10. What is visible at the bottom of the lake at the end of the movie?

Answer: a sign reading "Welcome to Camp Crystal Lake"

Fred Krueger's glove appears at the end of "Jason Goes To Hell: The Final Friday", dragging Jason's mask into hell. The old sign reading "Welcome to Camp Crystal Lake" from the original "Friday The 13th" is on the bottom of the lake near Jason.
Source: Author lucycamden

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us