FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Friday the 13th Knowledge
Quiz about General Friday the 13th Knowledge

General "Friday the 13th" Knowledge Quiz


This quiz will cover some of the basic and slightly advanced facts in the series.

A multiple-choice quiz by lpfan99. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
lpfan99
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,633
Updated
Mar 06 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5749
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: egads53 (2/10), Guest 172 (9/10), chabenao1 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the killer's name in the first "Friday the 13th"? Hint


Question 2 of 10
2. Jason Voorhees is the killer in "Friday the 13th Part V: A New Beginning"?


Question 3 of 10
3. Whose hand pulls Jason's mask to hell at the very end of "Friday the 13th Part IX: Jason Goes to Hell"? Hint


Question 4 of 10
4. Ken Kirzinger plays Jason in "Freddy Vs. Jason".


Question 5 of 10
5. What is the name of the actor who plays the little boy in "Friday the 13th Part IV: The Final Chapter"? Hint


Question 6 of 10
6. In "Friday the 13th Part VIII", what city does Jason go to after hitching a ride in a boat to start his slaying in?

Answer: (The city or borough name)
Question 7 of 10
7. How is Jason resurrected in "Friday the 13th Part VI: Jason Lives"? Hint


Question 8 of 10
8. Which film's characters include a telekinetic girl? Hint


Question 9 of 10
9. Jason gets his trademark hockey mask in "Friday the 13th Part III."


Question 10 of 10
10. What happens to Jason at the end of "Jason X"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : egads53: 2/10
Jun 11 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 11 2024 : chabenao1: 1/10
Jun 08 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 108: 8/10
May 29 2024 : Guest 81: 9/10
May 28 2024 : Guest 45: 10/10
May 27 2024 : Guest 166: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the killer's name in the first "Friday the 13th"?

Answer: Pamela Voorhees

Pamela, Jason' mother, is played by Betsy Palmer in the inaugural film of the series. She is killing the camp counselors because she is extremely angered by their carelessness in letting her son, Jason, drown.
2. Jason Voorhees is the killer in "Friday the 13th Part V: A New Beginning"?

Answer: False

Jason himself is not in the film as the killer; instead, someone uses his costume and M.O. All is revealed at the end of the movie. Set on an insane farm, this film is somewhat interesting, but only because it features Tommy Jarvis, which ties it back into the fourth film.
3. Whose hand pulls Jason's mask to hell at the very end of "Friday the 13th Part IX: Jason Goes to Hell"?

Answer: Freddy Kruger

This sets up for "Freddy Vs. Jason", in which Freddy needs to be remembered. He uses Jason to kick start the memories of himself, and then he is able to kill. Freddy reaches out of the ground and pulls Jason's mask down to hell right after Jason is officially killed by a family member.
4. Ken Kirzinger plays Jason in "Freddy Vs. Jason".

Answer: True

Although Kane Hodder had previously played Jason, Kirzinger took the role for this one. He plays a resurrected Jason who kills people because Freddy wants to be remembered on Elm Street. Ken Kirzinger also helped with stunts on "Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan."
5. What is the name of the actor who plays the little boy in "Friday the 13th Part IV: The Final Chapter"?

Answer: Corey Feldman

Corey Feldman is the actor who plays Tommy Jarvis, a young boy whose mother is murdered by Jason. In the film, some teens vacation next door, and Jason attacks them and the Jarvis family. Corey Feldman also played Mouth in "The Goonies".
6. In "Friday the 13th Part VIII", what city does Jason go to after hitching a ride in a boat to start his slaying in?

Answer: Manhattan

Although ridiculed by many as the worst movie in the series, I believe it is better than the fifth film which doesn't even have Jason. In this film, Jason somehow gets aboard a cruise boat that heads to Manhattan. Once in Manhattan, Jason starts slaying there.
7. How is Jason resurrected in "Friday the 13th Part VI: Jason Lives"?

Answer: Lightning strike

Tommy stabs him with the metal bars from the cemetery fence, and then Jason gets shocked by lightning, kick-starting his heart again.
8. Which film's characters include a telekinetic girl?

Answer: Friday the 13th Part VII: The New Blood

This film is interesting for its science fiction approach. The girl raises Jason using her psychic powers. Only one problem exists - he starts killing people. The plot asks one question throughout the duration of the film. Can she stop what she has started?
9. Jason gets his trademark hockey mask in "Friday the 13th Part III."

Answer: True

In the second film, he still wears his sheet with a hole for the eye. The hockey mask appears in the third film, and has lived on since. The trademarked Hockey Mask is obtained when Jason kills Shelly, who had been wearing the mask when he decided to pull one of his practical jokes.
10. What happens to Jason at the end of "Jason X"?

Answer: He lands on Earth 2.

More notably, Jason falls into Camp Crystal Lake on Earth 2. In the film, set in 2455, Jason is accidentally cryogenically frozen. When crew members of a ship find him, they think he can't be brought back. But he can be, and he is ready to kill.
Source: Author lpfan99

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us