FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jason Voorhees  Machete Master
Quiz about Jason Voorhees  Machete Master

Jason Voorhees: Machete Master Quiz


Here's a quiz on the master of mayhem, and by far the greatest horror fiend ever created, Jason Voorhees.

A multiple-choice quiz by DelGriffith. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
DelGriffith
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,444
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5602
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (4/10), Guest 74 (6/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is Jason's mother? Hint


Question 2 of 10
2. What happened to cause the mayhem at Camp Crystal Lake? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Jason's father? Hint


Question 4 of 10
4. When was Jason born? Hint


Question 5 of 10
5. Who played Jason in the first "Friday" movie? Hint


Question 6 of 10
6. In which "Friday" movie is Jason the victim of identity theft? Hint


Question 7 of 10
7. In which movie did Jason acquire his trademark hockey mask? Hint


Question 8 of 10
8. A trip down memory lane: Jason bashes a girl against a tree while in her sleeping bag in "Jason X". In which other films does Jason dispose of unaware campers? Hint


Question 9 of 10
9. Which actor has portrayed Jason in the most films? Hint


Question 10 of 10
10. Kane Hodder did NOT like to play tricks on people while dressed in the Jason costume.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 172: 4/10
Jun 11 2024 : Guest 74: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 107: 1/10
May 30 2024 : Guest 174: 5/10
May 27 2024 : Guest 99: 7/10
May 24 2024 : Guest 166: 7/10
May 20 2024 : Djonesy93: 9/10
May 18 2024 : Guest 91: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Jason's mother?

Answer: Pamela Voorhees

Jason's mother Pamela Voorhees was the original killer from "Friday the 13th". She was played by Betsy Palmer.
2. What happened to cause the mayhem at Camp Crystal Lake?

Answer: Jason drowned in the lake

Jason drowned after falling (or being pushed) into Crystal Lake. The camp counselors were not paying attention to the children, and did not notice the drowning boy.
3. Who was Jason's father?

Answer: Elias Voorhees

Jason's father is Elias Voorhees. This information is found on several fan sites, as well as mentioned in "Jason Goes to Hell".
4. When was Jason born?

Answer: June 13, 1946

Jason was born on June 13, 1946. According to the films, that date was a Friday, although historically, it was a Thursday.
5. Who played Jason in the first "Friday" movie?

Answer: Ari Lehman

Ari Lehman played little Jason Voorhees in "Friday the 13th".
6. In which "Friday" movie is Jason the victim of identity theft?

Answer: Part 5

An impostor portrayed Jason in "Friday the 13th: Part 5".
7. In which movie did Jason acquire his trademark hockey mask?

Answer: Part 3

In "Part One", we don't see much of Jason. In "Part 2", Jason wears a burlap sack over his head. In "Part 3", Jason finally acquires the mask.
8. A trip down memory lane: Jason bashes a girl against a tree while in her sleeping bag in "Jason X". In which other films does Jason dispose of unaware campers?

Answer: Parts 2,3,4,6,7,8,9

Some kills are just so good, that they need to be used again. Jason is a master of disposing of unaware campers, who seem to enjoy taking tranquility for granted. Jason doesn't kill any campers in part one (his mother does the dirty work), in part 5 (the impostor), or in part 11 (none of the victims are camping).

The actual "Sleeping Bag Kill" is used in Pat VII: A New Blood, and in Jason X.
9. Which actor has portrayed Jason in the most films?

Answer: Kane Hodder

Any Jason fan would know that Kane Hodder is by far the best master of mayhem, having played Jason in "Part 7", "Part 8", "Part 9", and "Jason X".
10. Kane Hodder did NOT like to play tricks on people while dressed in the Jason costume.

Answer: False

Kane was notorious for fooling around on set with the costume. He tells one story about how his dressing trailer was a 1/4 mile away from the set down a gravel road. He was walking back to his trailer in full Jason regalia, when a local yokel came up to him and asked if he was with the movie.

He did the classic Jason trick and just stood there. The man asked him again, and Kane lunged at him and grunted. The man ran away, falling and tripping as if it was a scene from the movie.
Source: Author DelGriffith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us