FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jason Through The Years
Quiz about Jason Through The Years

"Jason" Through The Years Trivia Quiz


I give you the way Jason killed someone, you give me the sequel in which it occured. There will be none from "Friday the 13th" Parts 1, 5 or "Jason Goes To Hell", since these did not include the classic masked Jason.

A multiple-choice quiz by prologic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Friday The 13th

Author
prologic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,812
Updated
Dec 31 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3351
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (5/10), Guest 152 (4/10), Guest 75 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Jason sneaks up from behind and drives an icepick through a girl's temple. Hint


Question 2 of 10
2. Jason rams a girl's face through the wall of an RV. Hint


Question 3 of 10
3. Jason traps a girl in her sleeping bag and bashes her against a tree. Hint


Question 4 of 10
4. Jason splits a guy in half at the crotch with his machete. Hint


Question 5 of 10
5. Jason decapitates three people in one blow. Hint


Question 6 of 10
6. Jason flash-freezes a girl's head and smashes it to bits. Hint


Question 7 of 10
7. Jason nails a guy's hand to the kitchen counter with a corkscrew, then delivers a meat cleaver to his face. Hint


Question 8 of 10
8. Jason drives a burning rock from the sauna into a guy's chest. Hint


Question 9 of 10
9. Jason slices up a guy with a pruning saw. Hint


Question 10 of 10
10. Jason knocks a guys head off. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 174: 5/10
May 22 2024 : Guest 152: 4/10
May 16 2024 : Guest 75: 9/10
Apr 29 2024 : Guest 97: 7/10
Apr 29 2024 : Guest 73: 4/10
Apr 20 2024 : Guest 68: 5/10
Apr 19 2024 : Guest 99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jason sneaks up from behind and drives an icepick through a girl's temple.

Answer: Friday the 13th Pt. 2

This, presumably, is Jason's first murder. It takes place at the start of "Part 2", when Jason kills the girl who decapitated his mother at the end of the original.
2. Jason rams a girl's face through the wall of an RV.

Answer: Friday the 13th Pt. 6: Jason Lives

This is one of the more memorable murders, when he pulled a girl into the bathroom of a moving RV and slammed her face into the mirror, resulting in a perfect imprint of her face in the outer wall of the RV.
3. Jason traps a girl in her sleeping bag and bashes her against a tree.

Answer: Friday the 13th Pt. 7: The New Blood

The sleeping bag thing was repeated in 'Jason X', but in that one there were two girls, and he swung the one at the other.
4. Jason splits a guy in half at the crotch with his machete.

Answer: Friday the 13th Pt. 3: 3-D

The guy was walking on his hands when he made Jason's acquaintance. This is Jason's second kill after first donning his trademark hockey mask, and the first kill featuring both the mask and machete we've come to know and love.
5. Jason decapitates three people in one blow.

Answer: Friday the 13th Pt. 6: Jason Lives

This is one of Jason's relatively rare daytime kills, when he dispatched three white-collar types playing paintball in the woods.
6. Jason flash-freezes a girl's head and smashes it to bits.

Answer: Jason X

Jason dunks her head in a cryogenic basin, freezing it solid, then smashes it on the edge of the counter. I guess I had to include at least one kill from 'Jason X', even though I don't consider Jason in space or 'Jason vs. Freddy' to be full-fledged sequels to the classic Jason-in-the-woods setting (and Jason in New York barely passed).
7. Jason nails a guy's hand to the kitchen counter with a corkscrew, then delivers a meat cleaver to his face.

Answer: Friday the 13th Pt. 4: The Final Chapter

Poor guy was looking for the corkscrew to pop the bubbly and celebrate. Unfortunately he found it...
8. Jason drives a burning rock from the sauna into a guy's chest.

Answer: Friday the 13th Pt. 8: Jason Takes Manhattan

This happened on the boat to New York city, while the guy was lying in the sauna with his face covered. "Jason Takes Manhattan" (really not a very good installment) was the beginning of the end of the golden era of 'Friday' movies, but it's still closer to the classics than all the subsequent sequels.
9. Jason slices up a guy with a pruning saw.

Answer: Friday the 13th Pt. 7: The New Blood

The setup to this part was particularly creepy. The psychiatrist (treating the hero of this sequel) is walking through the woods thinking he has gotten away from Jason, when we suddenly hear the sound of a motor saw starting up in the background (not good news).

Then Jason steps into view waving a sort of telescopic circular saw (I later learned is made for trimming trees, but when I first saw it, it looked like it was specially made for killing).
10. Jason knocks a guys head off.

Answer: Friday the 13th Pt. 8: Jason Takes Manhattan

The boxer dude from the field trip gets cornered by Jason on a roof and, against his better judgment, resorts to fisticuffs. He almost backs Jason off the edge of the building, before suddenly stopping and calling Jason a derogatory name, which resulted in the above-mentioned knockout blow.
Source: Author prologic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us