FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Horror Movies Originals Are Always the Best
Quiz about Horror Movies Originals Are Always the Best

Horror Movies: Originals Are Always the Best Quiz


How much do you know about these original horror movies? Take this quiz to find out.

A multiple-choice quiz by lindybarr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Horror Mixture
  8. »
  9. Horror Movies for Experts

Author
lindybarr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
313
Last 3 plays: Cinephobix91 (7/10), Guest 174 (4/10), Guest 82 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the movie "Psycho" (1960) Marion Crane uses what alias to sign the register book at the Bates Motel? Hint


Question 2 of 10
2. Rie Inō starred in the original version of the 1998 Japanese horror film "The Ring". What was the name of the character she played? Hint


Question 3 of 10
3. Can you name the American actor who played the first Jason Voorhees in the 1980 movie "Friday the 13th"? Hint


Question 4 of 10
4. The movie "Jeepers Creepers" was released in 2001 and introduced us to the Creeper, a creature who awakens every 23 years to feed. Can you name the actor who plays the Creeper? Hint


Question 5 of 10
5. In the movie "Hellraiser" (1987) Pinhead is played by Douglas William Bradley. What was Pinhead's birth name before becoming a Cenobite? Hint


Question 6 of 10
6. In the movie "Evil Dead" (1981) a group of friends staying at a cabin in the woods find the book of the dead and unknowingly summon a demon. Can you tell me the name of this demon? Hint


Question 7 of 10
7. Gunnar Hansen played Leatherface in the original movie "The Texas Chain Saw Massacre" (1974). Who was the director? Hint


Question 8 of 10
8. This American voice actor was the voice of Ghostface in all four of the "Scream" movies. Can you name him? Hint


Question 9 of 10
9. In the movie "Child's Play" (1988) what is the name of the serial killer whose soul is trapped within a Good Guy doll? Hint


Question 10 of 10
10. In the 1976 movie "Carrie" she possesses what type of psychic ability? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Cinephobix91: 7/10
Jul 07 2024 : Guest 174: 4/10
Jul 01 2024 : Guest 82: 8/10
Jun 18 2024 : Guest 115: 6/10
Jun 16 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 134: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the movie "Psycho" (1960) Marion Crane uses what alias to sign the register book at the Bates Motel?

Answer: Marie Samuels

Janet Leigh plays a real estate agent who steals $40,000 from her employer and goes on the run. She arrives at the Bates Motel and is given a room by the motel owner Norman Bates. She is later stabbed to death by Bates in the infamous shower scene.
2. Rie Inō starred in the original version of the 1998 Japanese horror film "The Ring". What was the name of the character she played?

Answer: Sadako Yamamura

Sadako Yamamura is the tortured soul of a murdered girl who seeks her revenge through a video cassette tape. Once a person watches it they have seven days to break the curse or will die a gruesome death when the time is up.
3. Can you name the American actor who played the first Jason Voorhees in the 1980 movie "Friday the 13th"?

Answer: Ari Lehman

Ari Lehman was only 15 years old when the director Sean S. Cunningham offered him the role of Jason Voorhees after seeing his audition for the movie "Kick" (1978). Lehman left filmmaking for a while after making "Friday the 13th" to concentrate on his music. Incidentally, he named his band First Jason in honor of the movie character he portrayed.
4. The movie "Jeepers Creepers" was released in 2001 and introduced us to the Creeper, a creature who awakens every 23 years to feed. Can you name the actor who plays the Creeper?

Answer: Jonathan Breck

Jonathan Breck is an American actor who starred as Creeper in all three of the "Jeepers Creepers" films. The director of the movie Victor Salva had another actor in mind to play the creeper (Lance Hendrickson) but choose Breck for the role. Many movies undergo name changes during the pre-production process, and "Jeepers Creepers" was no exception as it was originally titled "Here Comes The Boogeyman".
5. In the movie "Hellraiser" (1987) Pinhead is played by Douglas William Bradley. What was Pinhead's birth name before becoming a Cenobite?

Answer: Elliot Spencer

Elliot Spencer is a fictional character in the "Hellraiser" movie franchise. He was the owner of the Lament Configuration. When the puzzle box is solved it opens a portal to hell allowing creatures called the Cenobites to enter our world.
6. In the movie "Evil Dead" (1981) a group of friends staying at a cabin in the woods find the book of the dead and unknowingly summon a demon. Can you tell me the name of this demon?

Answer: Kandarian Demon

Upon their arrival at the cabin, they discover the Necronomicon, a fictional book of spells that can summon the dead. After reading from the book each person is possessed by the Kandarian Demon, except for Ash played by Bruce Campbell.
7. Gunnar Hansen played Leatherface in the original movie "The Texas Chain Saw Massacre" (1974). Who was the director?

Answer: Tobe Hooper

Born on 25th January 1943, Tobe Hooper was a director and writer and along with fellow scriptwriter Kim Henkel wrote the 1974 classic "The Texas Chain Saw Massacre". Made on a low budget it became one of the most influential horror films of all time. Tobe Hooper died on August 26th, 2017 aged 74 years.
8. This American voice actor was the voice of Ghostface in all four of the "Scream" movies. Can you name him?

Answer: Roger Labon Jackson

Although Roger Labon Jackson is not a face we see on our screens very often we do hear his voice in a lot of TV shows (plus film and video games). He was the voice of Mojo Jojo on "The Powerpuff Girls".
9. In the movie "Child's Play" (1988) what is the name of the serial killer whose soul is trapped within a Good Guy doll?

Answer: Charles Lee Ray

Charles Lee Ray is a fictional character in the 1988 movie "Child's Play". He is a notorious serial killer. After being chased by police into a toy shop he uses a Voodoo chant to transfer his soul into a Good Guy Doll. Incidentally, there is a doll called Robert who was the inspiration for the Chucky character and it is said to be very haunted.

The doll belonged to Robert Eugene Otto and can be seen in Key West Martello Museum in Florida.
10. In the 1976 movie "Carrie" she possesses what type of psychic ability?

Answer: Telekinesis

Carrie has telekinesis, the ability to move objects through mind power. Sissy Spacek gives a good performance playing the troubled teen even though she was in fact in her late 20s when making the movie.
Source: Author lindybarr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us