FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Totally Horror
Quiz about Totally Horror

Totally Horror Trivia Quiz


This quiz is questions made up about a few horror movies, they're pretty easy so you shouldn't have too much trouble answering them. Good Luck!

A multiple-choice quiz by freddy_krueger. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Horror Mixture
  8. »
  9. Horror Movies for Experts

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,323
Updated
Dec 30 23
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
6441
Last 3 plays: Vermn (14/20), Cinephobix91 (10/20), NewBestFriend (10/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is the first name of Bruce Willis' character in 'The Sixth Sense'? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of Laurie's (Jamie Lee Curtis) daughter in the 'Halloween' series? Hint


Question 3 of 20
3. In 'I Still Know What You Did Last Summer' who played Karla? Hint


Question 4 of 20
4. Name the actress who starred as Jamie in 'Halloween 4' and 'Halloween 5' and also starred in 'Urban Legend'. Hint


Question 5 of 20
5. What number 'Halloween' will be released in 2002 and sees the return of Michael Myers who in the last sequel was decapitated? Hint


Question 6 of 20
6. Dr. Loomis' nurse in 'Halloween' and 'Halloween 2' later starred again as his nurse in what sequel?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 20
7. What other horror movie did Billy (Skeet Ulrich) in 'Scream' star in with Neve Campbell?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 20
8. Which rapper who starred in 'Charlie's Angels' also starred in 'Halloween H20'? Hint


Question 9 of 20
9. Who died first in 'Halloween'?

Answer: (Two Words)
Question 10 of 20
10. Piper Laurie played which horror movie character's mother? Hint


Question 11 of 20
11. What city did Karla and Julie say was the capital of Brazil in 'I Still Know What You Did Last Summer'? Hint


Question 12 of 20
12. Brad Loree is due to star as what relation to Laurie Strode in the next 'Halloween' movie? Hint


Question 13 of 20
13. Which actress did not star in 'The Craft'? Hint


Question 14 of 20
14. Liev Schreiber (Cotton Weary in 'Scream') also starred in what other horror movie? Hint


Question 15 of 20
15. What is Sidney's usual method of finishing the murderers off? Hint


Question 16 of 20
16. Who was the first person to die in 'Scream'? Hint


Question 17 of 20
17. Who did Sydney not want to play her in the movie 'Stab' but it happened anyway? Hint


Question 18 of 20
18. What type of mask does Michael wear at the beginning of 'Halloween'? Hint


Question 19 of 20
19. Finish this famous line from 'The Craft', 'light as a feather, stiff as a _______'

Answer: (One Word)
Question 20 of 20
20. Of what profession was Freddy Krueger's mother? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Vermn: 14/20
Jul 09 2024 : Cinephobix91: 10/20
Jul 08 2024 : NewBestFriend: 10/20
Jul 07 2024 : Guest 174: 13/20
Jul 06 2024 : Guest 49: 16/20
Jun 29 2024 : Guest 82: 10/20
Jun 18 2024 : Guest 115: 15/20
Jun 17 2024 : Guest 134: 8/20
Jun 01 2024 : Guest 75: 13/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first name of Bruce Willis' character in 'The Sixth Sense'?

Answer: Malcolm

Bruce Willis has also starred in the 'Die Hard' movies and 'Unbreakable'.
2. What is the name of Laurie's (Jamie Lee Curtis) daughter in the 'Halloween' series?

Answer: Jamie

Some of you not so horror fans will not have worked this out!
3. In 'I Still Know What You Did Last Summer' who played Karla?

Answer: Brandy

Brandy is also an R'n'B artist. Some of her songs include 'The Boy is Mine' and 'Another Day in Paradise'.
4. Name the actress who starred as Jamie in 'Halloween 4' and 'Halloween 5' and also starred in 'Urban Legend'.

Answer: Danielle Harris

In 'Urban Legend' she was the roommate who was killed by the murderer in her bed!
5. What number 'Halloween' will be released in 2002 and sees the return of Michael Myers who in the last sequel was decapitated?

Answer: 8

The full title of the movie is 'Halloween Resurrection'.
6. Dr. Loomis' nurse in 'Halloween' and 'Halloween 2' later starred again as his nurse in what sequel?

Answer: Halloween H20

She was murdered by Michael about 5 minutes into the movie (not suprising). And by the way, some of you might be wondering why you got this wrong, but it could be because you used the letter O instead of number 0 (it is Halloween twenty years later).
7. What other horror movie did Billy (Skeet Ulrich) in 'Scream' star in with Neve Campbell?

Answer: The Craft

Neve has starred in all three of the 'Scream' movies.
8. Which rapper who starred in 'Charlie's Angels' also starred in 'Halloween H20'?

Answer: LL Cool J

His songs include 'Paradise' and 'All I Have'.
9. Who died first in 'Halloween'?

Answer: Judith Myers

Judith Myers was Michael's sister and was murdered by Michael at the very beginning.
10. Piper Laurie played which horror movie character's mother?

Answer: Carrie

There was a sequel to 'Carrie' called 'The Rage: Carrie 2'.
11. What city did Karla and Julie say was the capital of Brazil in 'I Still Know What You Did Last Summer'?

Answer: Rio de Janeiro

They gave the wrong answer (the right answer is Brasilia).
12. Brad Loree is due to star as what relation to Laurie Strode in the next 'Halloween' movie?

Answer: Brother

It's Michael!
13. Which actress did not star in 'The Craft'?

Answer: Katie Holmes

Katie Holmes has starred in other horror movies such as 'Disturbing Behavior' and the TV programme 'Dawson's Creek'.
14. Liev Schreiber (Cotton Weary in 'Scream') also starred in what other horror movie?

Answer: 'Phantoms'

The movie also starred Rose McGowan, who also starred in 'Scream'.
15. What is Sidney's usual method of finishing the murderers off?

Answer: a bullet in the head

She has killed all of her enemies in all of the 'Scream' movies in this way. The murderers who she did this to were Billy, Deb and Roman.
16. Who was the first person to die in 'Scream'?

Answer: Steve

He was the boyfriend of Casey, played by Drew Barrymore.
17. Who did Sydney not want to play her in the movie 'Stab' but it happened anyway?

Answer: Tori Spelling

This was mentioned in Scream by Sidney, and Meg Ryan was who Dewey said should have played Sid.
18. What type of mask does Michael wear at the beginning of 'Halloween'?

Answer: clown mask

When he was older Michael wore a plain white mask. Debra Hill, the producer of 'Halloween' simply painted a William Shatner mask white and thus was born the Michael Myers mask.
19. Finish this famous line from 'The Craft', 'light as a feather, stiff as a _______'

Answer: board

I'm sure many of you guys have tried this.
20. Of what profession was Freddy Krueger's mother?

Answer: a nun

Freddy Krueger (who I named my username after) was played by Robert Englund. Hope you enjoyed my quiz! If you did then try my other quizes about horror movies.
His mother was a nun who was locked into a psychiatric ward overnight where she was abused by the residents.
Source: Author freddy_krueger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us