FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Krueger and Voorhees Sittin In A Tree
Quiz about Krueger and Voorhees Sittin In A Tree

Krueger and Voorhees Sittin' In A Tree Quiz


To celebrate 'Freddy vs. Jason', I've put together a quiz on both series, and explored some of the common bonds between the two.

A multiple-choice quiz by lenayheart. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Horror Mixture
  8. »
  9. Horror Movies for Experts

Author
lenayheart
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,137
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2619
Last 3 plays: Cinephobix91 (7/10), Guest 174 (4/10), ILoveHorror24 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which musician was featured on the soundtrack of a mid 1980's "Friday the 13th" flick, and appeared in an early 1990's "Nightmare on Elm Street" flick? Hint


Question 2 of 10
2. Robert Shaye, the producer of the "Nightmare" series, has appeared in a few Freddy movies. Can you tell me which one he appeared in as a Principal?

Answer: (Three words)
Question 3 of 10
3. Who is the only actor to have donned Jason's hockey mask for more than one movie? Hint


Question 4 of 10
4. "A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors" featured two actors who went on the big success, Lawrence Fishburne and Patricia Arquette. However, it also was the second effort of one of the premier screenwriters of today, a man who has been nominated for two Academy Awards. Who was that writer? Hint


Question 5 of 10
5. Which "Friday the 13th" movie featured the first appearance of Tommy Jarvis, the only person (besides Jason) to survive more than one installment of the "Friday" series? Hint


Question 6 of 10
6. Krueger and Voorhees: The "21 Jump Street" Connection: We all know that Johnny Depp made his memorable blood gushing appearance in the original "A Nightmare on Elm Street," but which "Friday" movie also prominently featured a "Jump Street" alum? Hint


Question 7 of 10
7. Which movie studio owns both franchise's?

Answer: (Three Words)
Question 8 of 10
8. How many "Nightmare" movies was Wes Craven intimately associated with? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of dream suppresant drug featured in both "A Nightmare on Elm Street 3" and the new movie "Freddy vs. Jason"?

Answer: (One word, You're getting very sleepy...)
Question 10 of 10
10. And finally, who produced both the original "Friday the 13th" and this summer's "Freddy vs. Jason"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Cinephobix91: 7/10
Jul 07 2024 : Guest 174: 4/10
Jul 02 2024 : ILoveHorror24: 2/10
Jun 18 2024 : Guest 115: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which musician was featured on the soundtrack of a mid 1980's "Friday the 13th" flick, and appeared in an early 1990's "Nightmare on Elm Street" flick?

Answer: Alice Cooper

Alice Cooper appeared on the soundtrack for "Friday the 13th Part VI: Jason Lives", and played Freddy's stepfather in "Freddy's Dead: The Final Nightmare".
2. Robert Shaye, the producer of the "Nightmare" series, has appeared in a few Freddy movies. Can you tell me which one he appeared in as a Principal?

Answer: Freddy vs. Jason

Bob Shaye played the teacher who teaches about the dream gates in "Nightmare 4", he plays himself in "Wes Craven's New Nightmare", and he has a brief appearance as the principal in the newest flick, "Freddy vs. Jason".
3. Who is the only actor to have donned Jason's hockey mask for more than one movie?

Answer: Kane Hodder

Kane played Jason the first time in "Friday the 13th Part VII: The New Blood", and reprised the role in "Jason Takes Manhattan" "Jason Goes To Hell" and "Jason X". Unfortunately, he was not cast in "Freddy vs. Jason." C.J. Graham played Jason in Part 6, Richard Brooker played him in Part 3, and Warrington Gilette played him in Part 2.
4. "A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors" featured two actors who went on the big success, Lawrence Fishburne and Patricia Arquette. However, it also was the second effort of one of the premier screenwriters of today, a man who has been nominated for two Academy Awards. Who was that writer?

Answer: Frank Darabont

Frank Darabont started his career writing "B" horror movies, such as "The Blob" and "The Fly II". He has since gone on to receive Academy Award nominations for "The Green Mile" as well as "The Shawshank Redemption". He shared screenwriting credits with three other men for his work on "A Nightmare on Elm Street 3".
5. Which "Friday the 13th" movie featured the first appearance of Tommy Jarvis, the only person (besides Jason) to survive more than one installment of the "Friday" series?

Answer: Friday the 13th: The Final Chapter

The role of Tommy Jarvis was played by a young Corey Feldman in the fourth installment of the series, and was reprised by John Shephard in Part 5, and by Thom Matthews in Part 6. In truth, Tommy only faced Jason twice, though he appeared in 3 Friday movies. In Part 5, "A New Beginning", a copycat killer wields the machete.
6. Krueger and Voorhees: The "21 Jump Street" Connection: We all know that Johnny Depp made his memorable blood gushing appearance in the original "A Nightmare on Elm Street," but which "Friday" movie also prominently featured a "Jump Street" alum?

Answer: Jason Goes To Hell: The Final Friday

Steven Williams played the bounty hunter Creighton Duke in "Jason Goes To Hell", as well as Captain Adam Fuller in the 1987-1992 Fox cop series alongside Depp. Williams makes many showings in "B" horror movies nowadays, including the newly released "DarkWolf" where he is killed by a deranged super werewolf played by none other than Kane Hodder.
7. Which movie studio owns both franchise's?

Answer: New Line Cinema

New Line Cinema acquired the rights to the "Friday the 13th" series after Part VIII, when Paramount dropped the flicks. The "Nightmare" series originated at New Line, and in fact was one of the major reasons why New Line became one of the largest studios in Hollywood today.
8. How many "Nightmare" movies was Wes Craven intimately associated with?

Answer: 3

Wes Craven wrote and directed both the original "A Nightmare on Elm Street" and "Wes Craven's New Nightmare". He also shared screenplay credit with Bruce Wagner, Chuck Russell and Frank Darabont for "A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors".
9. What was the name of dream suppresant drug featured in both "A Nightmare on Elm Street 3" and the new movie "Freddy vs. Jason"?

Answer: Hypnocil

Hypnocil was described as an experimental drug that inhibited dreaming, thus keeping the children safe from Krueger's intrusions. Use of this drug effectively ran Freddy out of Springwood by the beginning of the newest flick.
10. And finally, who produced both the original "Friday the 13th" and this summer's "Freddy vs. Jason"?

Answer: Sean Cunningham

Sean Cunningham also directed the original "Friday the 13th", as well as "Jason Goes to Hell" and "Jason X". "Jason vs. Freddy" isn't the first time Cunningham has produced one of Craven's horrific creations, however. Wes's first movie, the chilling "Last House on the Left", was also produced by Sean Cunningham.
Source: Author lenayheart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us