FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Ring The  Quizzes, Trivia and Puzzles
Ring The  Quizzes, Trivia

The Ring Trivia

The Ring Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T

Fun Trivia
16 The Ring quizzes and 170 The Ring trivia questions.
1.
  The Ring Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the Dreamworks picture "The Ring" released October 18, 2002 in the United States. (spoilers)
Average, 15 Qns, Basilikus, May 18 10
Average
Basilikus
9811 plays
2.
  Easy The Ring Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on the movie "The Ring". Don't be scared!
Easier, 10 Qns, pinkblush2, Aug 15 06
Easier
pinkblush2
8993 plays
3.
  "The Ring" - The Cursed Tape   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you've seen the cursed tape from "The Ring" (2002), you probably only have about a week to complete this quiz. Don't waste any time; see what you can remember about its mysteries!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Sep 15 18
Average
kyleisalive editor
Sep 15 18
137 plays
4.
  The Ring 2   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The evil has been unleashed....
Average, 10 Qns, gman89, May 25 10
Average
gman89
1377 plays
5.
  The Ultimate The Ring Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Based on the 1998 J-horror film "Ringu", this 2002 Gore Verbinski remake follows the viewers of a VHS tape that kills anyone who watches it in seven days. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 31 17
Average
kyleisalive editor
Oct 31 17
148 plays
6.
  The Horror of the Ring   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are so many horror movies out there... this quiz ensures that no one forgets 'The Ring'. Knowledge of 'The Ring 2' (2005) is helpful.
Average, 10 Qns, gman89, Mar 11 07
Average
gman89
1908 plays
7.
  The Ring Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the movie "The Ring". There may be some spoilers.
Easier, 10 Qns, Cstarling, Jul 19 06
Easier
Cstarling
7660 plays
8.
  Who Played Me in "The Ring"?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the film "The Ring", and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, May 11 11
Average
CAGuy0206
220 plays
9.
  It Has to Symbolise Something- "The Ring"    
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, I was completely freaked out after seeing this movie, but there is just some much symbolism in this movie I have to see it again!
Average, 10 Qns, Bloom-girl, Nov 11 04
Average
Bloom-girl
6866 plays
10.
  Everyone will Suffer "The Ring"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the horror movie "The Ring".
Easier, 10 Qns, attitudegurl, Mar 06 11
Easier
attitudegurl
3753 plays
trivia question Quick Question
What was the cabin number at Shelter Mountain where Rachel went to see what was wrong with that video?

From Quiz "Everyone will Suffer "The Ring""




11.
  The Ring Two   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It never stops...
Average, 10 Qns, gman89, Mar 09 07
Average
gman89
767 plays
12.
  "The Ring": Tactical Fear    
Multiple Choice
 10 Qns
I didn't think there was a movie out there that really scared me. "The Ring" changed all that. This movie nearly made my heart explode inside my chest! It's fun to me, being scared. This is now one of my favorite movies.
Average, 10 Qns, CombatLeader, Oct 15 03
Average
CombatLeader
3549 plays
13.
  Warning: Tape May Cause Death    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the quotes of "The Ring". I will give you a quote and you will give me the name of the character that said it.
Average, 10 Qns, REfan76, Mar 21 04
Average
REfan76
2873 plays
14.
  10 Questions about The Ring    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about general information from the movie, but be careful, as for some questions you need to know the movie in detail.
Tough, 10 Qns, Chimpmunk101, Mar 24 04
Tough
Chimpmunk101
4373 plays
15.
  "The Ring" Names & Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with the details of names and numbers in this psycological thriller. I hope you find it challenging.
Difficult, 10 Qns, tug29, Dec 12 03
Difficult
tug29
2567 plays
16.
  Ring    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on the original Japanese movie 'Ringu' or "The Ring".
Difficult, 15 Qns, Clare87, Jul 14 05
Difficult
Clare87
1042 plays

The Ring Trivia Questions

1. In the beginning of the movie, Katie is killed one week after watching the cursed video. Where is her body found?

From Quiz
The Ring

Answer: In her closet

The film opens on Katie and Becca, both of whom are together in the evening at Katie's place. While Katie talks about a video that can kill someone if they watch it in seven days, Katie gets increasingly worried because she watched said video a week earlier. Becca disappears into the house shortly after a phone call is received and Katie is left on her own as a series of weird events occur in the kitchen. Heading upstairs, she finds water leaking from her bedroom and turns the knob to find an image on her TV screen before it cuts to static. Her body is later found in her closet, bloated and disfigured, as her aunt Rachel hears from friends on the evening of her funeral.

2. 'The Grudge' (2004) featured a killer named Kayako. Who was the main killer in 'The Ring' (2002)?

From Quiz The Horror of the Ring

Answer: Samara

Samara Morgan was the adopted child of Anna and Richard Morgan. Anna could be classified as a killer because she did kill Samara, but that was a very small part of the movie. Samara died in a well, and she climbed out of it as a ghost and came out of the televisions of unsuspecting victims who watched her cursed tapes. Rachel was the main protagonist of the movie; she wanted to end the curse.

3. Which character has been replaced by another actor/actress?

From Quiz The Ring Two

Answer: Samara

In the original, Samara was played by Daveigh Chase, but she turned down the part for the sequel. Instead, Kelly Stables took the part. Chase's role as Samara is still used in the sequel (as archive footage from the first movie), but only as the "normal" looking Samara (as in not dead and creepy). Naomi Watts still played Rachel and David Dorfman still played Aidan. Sissy Spacek played Evelyn only in the sequel; she wasn't replaced as she didn't exist the first movie.

4. What were the names of the two girls at the beginning of the movie?

From Quiz Everyone will Suffer "The Ring"

Answer: Becca and Katie

Katie was the one who died because she watched the movie seven days before with her friends. Becca was her best friend who was there when she died.

5. What are the names of the two girls that we see in the beginning of the movie?

From Quiz The Ring

Answer: Becca and Katie

We meet the girls one week after Katie has watched the video, so you can imagine what happens next.

6. What is the name of the first person to die in the movie?

From Quiz Ring

Answer: Tomoko

Tomoko is renamed Katie in the Hollywood version, but the plot of her death is almost identical. As, strangely, is the lay-out of her house.

7. "Oh my God you totally did!"

From Quiz Warning: Tape May Cause Death

Answer: Becca

She says this when she finds out Katie spent an entire weekend with her secret boyfriend. She asks if they "did anything" and Katie replied "Like what?" which made Becca realize that Katie and her boyfriend did do something, which made Becca say this.

8. What is the name of the girl Noah calls his Assistant"?

From Quiz "The Ring" Names & Numbers

Answer: Beth

Noah introduces her to Rachel as his "Assistant". Beth says she's his "Partner in Crime" right before she kisses him on the cheek. This is when Rachel shows Noah the tape.

9. What color was the flower Aidan brought to Katie's funeral?

From Quiz It Has to Symbolise Something- "The Ring"

Answer: white

White stands for purity (or death in most Asian cultures), and the scene where you first see the rose is very gray and dark so it sort of pops out. It was just so obvious it screamed "symbolism". (Through most of the movie my friend and I were going "That's symbolism right there." It's that dang AP training!)

10. Released in 1998 in its country of origin, what is the Dreamwork's name for the U.S. release of the foreign language version of this movie?

From Quiz The Ring

Answer: Ringu

Filmed in Japanese with English subtitles, there are actually two sequels to "Ringu". You can buy them on E-bay. Ringu is known as Ring (2000) in the UK.

11. A scene depicts a single chair in a white room. Who is later seen, in another video, sitting in that chair?

From Quiz "The Ring" - The Cursed Tape

Answer: Samara

The single chair, seen alone in an otherwise empty room, is occupied by Samara in her videos from the psych ward; she was questioned while sitting in the chair. Interestingly, Rachel and Noah later find a single wooden chair sitting in the center of the loft in the barn on the Morgan ranch on Moesko Island, the spot where Samara was forced to sleep after she was adopted by the family. The chair is seen for a third time, though in a dream that Rachel has. She finds Samara sitting in the chair in Aidan's room.

12. Pennywise the Clown from 'It' (1990) chose innocent children as his victims. Who did the killer from 'The Ring' (2002) choose as her victims?

From Quiz The Horror of the Ring

Answer: People who watched cursed tapes

After people watched Samara's cursed tapes, they got a phone call from her. She said "Seven days" when the victim picked up the phone, which signified that they had seven days left to live. Samara had nothing to do with people who set foot in her house (that was from 'The Grudge' (2004) ), and as far as we know, no one ever threw things inside her well.

13. How does Rachel know when Aidan is possessed or not?

From Quiz The Ring Two

Answer: He calls her "mommy" instead of "Rachel".

Whenever Aidan calls her mommy, she knows it isn't him because Aidan calls her only by her name. This is evident in both the first movie and the sequel. His eyes turn blue in the bathtub scene, but it is such a crazy and confusing moment that it is unclear even to Rachel what exactly is going on. His tone of voice never changes; Aidan retains his body after all. It is evident that he has a pulse even when he's possessed by the hospital monitor that also displays his current temperature.

14. Rachel took the tape that was in the dead boy's possession and burned it, in order to try and stop the curse. What was the effect?

From Quiz The Ring 2

Answer: Samara became furious and continued to harm Rachel and Aidan.

While the tape was being burned, it made weird screeching sounds which one could connect with Samara's rage. Also, Rachel told Aidan directly, how Samara became angry with Rachel's ambitions, so she had a desire to harm him now. Little did she know of Samara's clever little plan.

15. What is the name of Anna and Richard Morgan's daughter?

From Quiz The Ring

Answer: Samara

16. What is the name of the district where the tape originates from?

From Quiz Ring

Answer: Izu

You only receive a telephone call if you watch the tape in Izu.

17. Where do the Morgans live?

From Quiz "The Ring": Tactical Fear

Answer: Moesko Island & Moesko

Rachel looks up the Morgan's horse ranch on the internet, and ultimately stumbles upon the whereabouts of the Morgan's.

18. What is Rachel's license plate number?

From Quiz "The Ring" Names & Numbers

Answer: IWR 461

We see this when she pulls up to Noah's apartment after she realizes it is his seventh day and that he is going to die like everyone else except her.

19. What kept happening to Rachel as she was searching for a "cure"?

From Quiz It Has to Symbolise Something- "The Ring"

Answer: nose bleeds

I'm trying to figure this one out... was it just spitefulness on the girl's part or did it mean they were getting close to something important... or maybe the fly -- that stupid fly!

20. What is Rachel's son's name?

From Quiz The Ring

Answer: Aidan

Aidan (played by David Dorfman) sees the girl who is in control of the ring.

21. In which state is the majority of "The Ring" filmed?

From Quiz The Ring

Answer: Washington

Though some of "The Ring" was filmed in Astoria, Oregon, Boston, Massachusetts and Los Angeles, California the majority was filmed in Bellingham, Monroe, Port Townsend, Seattle and Stanwood, Washington.

22. Where does Rachel watch the VHS for the first time?

From Quiz The Ring

Answer: In a cabin

Rachel arrives at the Shelter Mountain Inn and asks about Katie and her friends' visit a week earlier to discover that they stayed in Cabin 12. They had a lot of complaints, mainly about the TV; it's kind of why the place got tape players for videos a while back. Rachel decides to take a night in the cabin and, while she waits for the paperwork, nabs a peculiar, unmarked VHS off the shelf. The place is certainly rustic. When Rachel arrives, the sun seems to be setting, casting a red glow on the cabin. She pops the VHS into the machine at 5:13 and static fills the screen before the ring appears. What follows is a stream of cryptic images, some featuring people and others not. The film ends with a woman throwing herself off a cliff and a stone well in the middle of a forest before flipping to static. Seconds after Rachel turns off the TV, the phone rings. A girl's voice on the other end tells her... 'seven days'.

23. Jason from 'Jason X' (2001) killed his victims using a machete. How did the killer from 'The Ring' (2002) kill her victims?

From Quiz The Horror of the Ring

Answer: Stared at them and devastated their bodies

After their seven days were up, Samara crawled out of her victim's television. This thoroughly terrified them, and she slowly progressed towards them. Then the hair covering her face moved, and she stared at them with her horrific face. This severely distorted their faces, killing them instantly.

24. What famous actor plays the role of Max?

From Quiz The Ring Two

Answer: Simon Baker

All of the other choices were actors in the first movie. Martin Henderson played Noah, Brian Cox played Richard Morgan, and Adam Brody played Kellen (a minor role). Simon Baker plays the main male role in the sequel and he is killed by Samara in the end. Martin Henderson shared the same fate in the original.

25. What was the first sign of Samara bothering Aidan?

From Quiz The Ring 2

Answer: Aidan had a nightmare.

Before any of the other things happened, Aidan had a nightmare that Samara came out of their T.V. and grabbed him. He awakened screaming Rachel's name, which was where she noticed his unusually low temperature. Since Aidan was partially possessed at this point, he lied to Rachel and told her that he forgot what his nightmare was about.

26. When they flashed back to when Katie was dead in the closet where her mom found her, what was really weird about her?

From Quiz Everyone will Suffer "The Ring"

Answer: Her face was really unclean, and it looked kind of green and her head was falling limp into her lap.

Her face was really not clean at all, and her head was falling off, but out of all my friends, I was the only one to notice it. Also, she looked like she was screaming.

27. Where did Rachel find the tape?

From Quiz "The Ring": Tactical Fear

Answer: Shelter Mountain

Rachel finds the tape with a group of others movies on a shelf in the lobby of Shelter Mountain Inn. This is also where she first watches the tape, and gets the call.

28. What is Rachel's apartment number?

From Quiz "The Ring" Names & Numbers

Answer: 601

We see this when she and Noah are saying goodbye at the door. This is after they come back from finding Samara in the well up on Shelter Mountain.

29. What time did Rachel watch the video?

From Quiz The Ring

Answer: 5:13

If you look at the VCR when Rachel puts in the video it clearly says 5:13.

This is category 6837
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.