FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lady Sings the Blues
Quiz about Lady Sings the Blues

Lady Sings the Blues Trivia Quiz


Movie about the extraordinary life of jazz singer Billie Holiday.

A multiple-choice quiz by klbelly. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
klbelly
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,479
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
333
- -
Question 1 of 10
1. What actress played Billie Holiday? Hint


Question 2 of 10
2. What was Billie Holiday's real first name? Hint


Question 3 of 10
3. What did Billie's mother do for a living? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the John who made Billie quit prostitution? Hint


Question 5 of 10
5. What position did Billie originally audition for at the club? Hint


Question 6 of 10
6. What famous comedian played the piano in the club? Hint


Question 7 of 10
7. What kind of flower did Louis McKay give the ladies he fancied? Hint


Question 8 of 10
8. Where was the band, that asked Billie to join them, originally playing? Hint


Question 9 of 10
9. Who got Billie started on drugs? Hint


Question 10 of 10
10. What product was the sponsor, who did not let Billie perform on the radio show, trying to sell? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What actress played Billie Holiday?

Answer: Diana Ross

Diana Ross, lead singer of The Supremes, also acted in "Mahogany" and "The Wiz". She was nominted for an Academy Award for "Lady Sings the Blues", but did not win. Diana is known as a real diva.
2. What was Billie Holiday's real first name?

Answer: Eleanora

When the club owner asked her name, he looked confused when she said Eleanora. She took the name Billie from an actress she admired, whose name was on a newspaper the owner was reading.
3. What did Billie's mother do for a living?

Answer: Cook

Her mother was seen preparing a meal in her uniform, when the police bought Billie to the house. Billie had a good relationship with her mother and wanted to live with her, but her mother explained that the family that she worked for, and lived with, would be home soon, so Billie couldn't stay.
4. What was the name of the John who made Billie quit prostitution?

Answer: Big Ben

Big Ben had numerous limmericks about how good he was in bed. The longer he went on about his sexual skills, the more agitated Billie got. By the time Big Ben finally finished talking and got into the bed, Billie had gotten dressed and walked out the door.
5. What position did Billie originally audition for at the club?

Answer: Dancer

After quitting the brothel, Billie walked down the street and saw a sign in the window of a club. The sign in the window said 'Dancer Wanted', so she tried to dance, but wasn't very good at it. The piano man convinced the owner to let her sing instead.
6. What famous comedian played the piano in the club?

Answer: Richard Pryor

He was known only as Piano Man during the entire movie, I wonder what his real name was. Richard and Diana also worked together in "The Wiz". Richard spent the later years of his life struggling with multiple sclerosis. Sadly, Richard died in 2005.
7. What kind of flower did Louis McKay give the ladies he fancied?

Answer: Gardenia

When Billie refused the first flower Louis said "You don't like gardenias?" Gardenias are native to southern China and Japan. Gardenias are white, and smell sweet. In every performance, Billie wore a gardenia in her hair.
8. Where was the band, that asked Billie to join them, originally playing?

Answer: No place

They were just getting started, but they knew Billie would take them straight to the top. Billie was wary of being a colored singer with a white band. They had to go around the country and build a name for themselves before they could come back to New York and play downtown.
9. Who got Billie started on drugs?

Answer: Harry

Harry and Reg were the ones who asked Billie to join the band. Harry's position in the band is never mentioned or shown. Billie originally refused the drugs, but after all the touring, she needed a pick me up. She promised Louis she'd stop and she did, until a run-in with the Ku Klux Klan caused her to start up again.
10. What product was the sponsor, who did not let Billie perform on the radio show, trying to sell?

Answer: Soap

Sunray soap ran a commercial during the show. It claimed to cure dull complexions. The network scout fought for Billie during the show, but Sunray wouldn't allow it. Billie sarcastically said "Everyone knows we don't use it." Billie and her family were very upset. Billie put on a smile for her mom and pretended it didn't bother her.
Source: Author klbelly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Leap Year Average
2. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
3. The Lady Eve Average
4. The Last Song Average
5. Lady Bird Average
6. 'The Legend Of Zorro' - The Ultimate Average
7. "Lady Vengeance" - Part 2 Average
8. The Last King of Scotland Average
9. The Lego Movie Average
10. Leon Average
11. Ladder 49 Average
12. Leprechaun Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us