Quiz about Lion King 1 12
Quiz about Lion King 1 12

Lion King 1 1/2 Trivia Quiz


I would like to present a quiz on the grrr-eat "Lion King" movie.

A multiple-choice quiz by Max Goof. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Lion King

Author
Max Goof
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
169,912
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2440
Last 3 plays: Guest 64 (5/10), Guest 136 (8/10), Guest 174 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does Timon call his mother? Hint

Mommy
Ma
Mother
Mom

2. What does Timon's mom do that bugs him a lot? Hint

call him 'Baby'
suffocates him when she hugs him
Tell's embarrassing stories of him as a kid
try to flatten his hair down

3. Who sings 'Grazing in the Grass' for the soundtrack? Hint

Raven
Hoku
Hilary Duff
Aaron Carter

4. Why do the meerkats dig tunnels all day? Hint

to hide from hyenas
it's what they do
to hide from the sun
to hide from lions

5. What was the release date of the DVD and video? Hint

February 3, 2004
February 10 , 2004
February 8, 2004
January 29, 2004

6. Who told Timon about "Hakuna Matata"? Hint

Rafiki,the baboon
Mufasa,the lion
Zazu,the hornbill
Pumbaa,the warthog

7. Timon was the first friend Pumbaa ever had.

True
False

8. What does "Hakuna Matata" mean? Hint

no worries
cheetah power
be our guest
surf's up

9. What were Timon and Pumbaa doing before they found Simba? Hint

eating bugs
bobbing for snapping turtles
bowling for buzzards
bowling for crows

10. Who does the voice of Timon? Hint

Eddie Murphy
Billy Crystal
Nathan Lane
Adam Lamberg


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Timon call his mother?

Answer: Ma

Timon calls his mother by 'Ma'. He also has an uncle, Uncle Max.
2. What does Timon's mom do that bugs him a lot?

Answer: try to flatten his hair down

Timon's mother is always trying to flatten his hair down. It never flattens properly.
3. Who sings 'Grazing in the Grass' for the soundtrack?

Answer: Raven

On the DVD, Raven has a music video called 'Grazing in the Grass'.
4. Why do the meerkats dig tunnels all day?

Answer: to hide from hyenas

According to the song the colony of meerkat's sing, they are hiding from those darn hyenas.
5. What was the release date of the DVD and video?

Answer: February 10 , 2004

The correct answer is February 10,2004. Now available on DVD and video!
6. Who told Timon about "Hakuna Matata"?

Answer: Rafiki,the baboon

Timon was told by Rafiki about "Hakuna Matata" when Timon was searching for a better, worry-free home.
7. Timon was the first friend Pumbaa ever had.

Answer: True

Pumbaa confessed that Timon was the only real friend he ever had. That was a start of a beautiful friendship.
8. What does "Hakuna Matata" mean?

Answer: no worries

Hakuna Matata means no worries. Be our guest came from "Beauty and the Beast".
9. What were Timon and Pumbaa doing before they found Simba?

Answer: bowling for buzzards

Timon and Pumbaa were bowling for buzzards, they never knew they would find Simba.
10. Who does the voice of Timon?

Answer: Nathan Lane

Nathan Lane provides Timon's voice for all three Lion King movies.
Source: Author Max Goof

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 09 2023 : Guest 64: 5/10
Jan 03 2023 : Guest 136: 8/10
Dec 24 2022 : Guest 174: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 69: 5/10
Dec 11 2022 : Guest 86: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Roar: "The Lion King" Easier
2. The Lion King Average
3. Lion King Very Easy
4. Simba's "The Lion King" Easier
5. 'Lion King' Fan or Not? Average
6. Lion King Average
7. "The Lion King" Fanatics! Easier
8. The Lion King Average
9. The Lion King Average
10. Hard Core "Lion King" Tough
11. 'The Lion King', Randomly Tough
12. Who Said What? Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us