FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie Bobs
Quiz about Movie Bobs

Movie Bobs Trivia Quiz


Name the performer who played in movies dealing with characters named Bob.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the People
  8. »
  9. Name the Player

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,478
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
836
Last 3 plays: Guest 12 (3/10), Guest 173 (8/10), Guest 104 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Bill Murray played the part of Bob Wiley in the 1991 comedy "What About Bob?". Who played Bob's New York psychiatrist, Leo, who tries to go on vacation? Hint


Question 2 of 10
2. Who starred in the title role in the 1992 mockumentary "Bob Roberts"? Hint


Question 3 of 10
3. Which co-star of 1965 television series "I Spy" played the character of Bob Sanders in the 1969 Paul Mazursky directed "Bob & Carol & Ted & Alice"? Hint


Question 4 of 10
4. Which star of "American Graffiti" play Bobby in the 1975 film "Aloha, Bobby and Rose"? Hint


Question 5 of 10
5. Who played the title role of an American race car driver who falls in love with a terminally ill woman (Marthe Keller) in the 1977 drama "Bobby Deerfield"? Hint


Question 6 of 10
6. Who plays the part of Silent Bob in the 2001 comedy "Jay and Silent Bob Strike Back"? Hint


Question 7 of 10
7. Adam Sandler played the part of Bobby Boucher in the 1998 comedy "The Waterboy". What Academy Award winning actress played Bobby's mother Helen "Mama" Boucher? Hint


Question 8 of 10
8. What Canadian-born actor from "The 40-Year-Old Virgin" voiced the character B.O.B. in the 2009 animated movie "Monsters vs. Aliens"? Hint


Question 9 of 10
9. What 1970s teen idol played the part of Bob Sheldon in the 1983 Francis Ford Coppola directed movie "The Outsiders"? Hint


Question 10 of 10
10. Who played the part of Bob Woodward in the 1976 political thriller "All the President's Men"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 12: 3/10
Jul 10 2024 : Guest 173: 8/10
Jul 09 2024 : Guest 104: 7/10
Jul 09 2024 : dayunrk: 8/10
Jun 29 2024 : Guest 99: 7/10
Jun 21 2024 : Guest 24: 5/10
Jun 17 2024 : Guest 50: 4/10
Jun 16 2024 : Guest 136: 6/10
Jun 14 2024 : Guest 75: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bill Murray played the part of Bob Wiley in the 1991 comedy "What About Bob?". Who played Bob's New York psychiatrist, Leo, who tries to go on vacation?

Answer: Richard Dreyfuss

Good-natured Bob is unable to cope with the absence of his psychiatrist and follows Leo on his vacation. Tables are turned when it is Leo who cannot cope with Bob's presence in his life.
2. Who starred in the title role in the 1992 mockumentary "Bob Roberts"?

Answer: Tim Robbins

A documentary filmmaker follows a folk singer as he runs for the United States Senate. A scandal, an assassinations attempt and a journalist determined to expose Roberts as a fraud all complicate proceedings.
3. Which co-star of 1965 television series "I Spy" played the character of Bob Sanders in the 1969 Paul Mazursky directed "Bob & Carol & Ted & Alice"?

Answer: Robert Culp

Bob and his wife Carol (Natalie Wood) deal with infidelity and the possibility of a swinger lifestyle with their friends Ted and Alice (Elliot Gould and Dyan Cannon).
4. Which star of "American Graffiti" play Bobby in the 1975 film "Aloha, Bobby and Rose"?

Answer: Paul Le Mat

Mechanic Bobby and waitress Rose (Diane Hull) go on the run when a prank results in the death of a shopkeeper. Le Mat's character was very reminiscent of his John Milner character in the 1973 "American Graffiti".
5. Who played the title role of an American race car driver who falls in love with a terminally ill woman (Marthe Keller) in the 1977 drama "Bobby Deerfield"?

Answer: Al Pacino

After a teammate is killed, Deerfield begins to question the danger of his profession in the Sydney Pollack directed film based on the book "Heaven Has No Favorites" by Erich Maria Remarque.
6. Who plays the part of Silent Bob in the 2001 comedy "Jay and Silent Bob Strike Back"?

Answer: Kevin Smith

Jay (Jason Mewes) and Silent Bob find out that a movie is being made of their comic book likenesses and set out to stop the production. Cameos in the movie include Ben Affleck, Matt Damon, Will Ferrell, George Carlin, Carrie Fisher and Chris Rock among others.
7. Adam Sandler played the part of Bobby Boucher in the 1998 comedy "The Waterboy". What Academy Award winning actress played Bobby's mother Helen "Mama" Boucher?

Answer: Kathy Bates

The slow-witted water boy for a college football team becomes its star player. Bobby keeps the news from his domineering mother played by Kathy Bates.
8. What Canadian-born actor from "The 40-Year-Old Virgin" voiced the character B.O.B. in the 2009 animated movie "Monsters vs. Aliens"?

Answer: Seth Rogen

On her wedding day, Susan Murphy is struck by a meteor and becomes a giant. She joins other monsters, including B.O.B., to defend the earth from an alien invasion. B.O.B. (Benzoate Ostylezene Bicarbonate) is an indestructible if dimwitted gelatinous blob that can digest just about anything.
9. What 1970s teen idol played the part of Bob Sheldon in the 1983 Francis Ford Coppola directed movie "The Outsiders"?

Answer: Leif Garrett

Bob Sheldon's death in a confrontation with Johnny Cade (Ralph Macchio) sets the stage for the tragic consequences in the star-filled adaptation of the S.E. Hinton novel. As a child star, Garrett had recurring roles on "The Odd Couple", "Three for the Road" and "Family". He had a mildly successful career recording cover songs from the 1960s.
10. Who played the part of Bob Woodward in the 1976 political thriller "All the President's Men"?

Answer: Robert Redford

Redford is Bob Woodward and Hoffman is Carl Bernstein in the Alan J. Pakula directed adaptation of the "Washington Post" reporters' investigation into the Watergate scandal. Jason Robards won the Best Supporting Actor Oscar for portraying "Washington Post" editor Ben Bradlee.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us