FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie Titles with States Names Part 2
Quiz about Movie Titles with States Names Part 2

Movie Titles with States' Names Part 2 Quiz


Here are some more movies where the name of a U.S.A. state has cropped up in the title. Another multi-choice quiz challenges you to find out the details.

A multiple-choice quiz by Philian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Common Titles

Author
Philian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,450
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1172
Last 3 plays: okey22 (3/10), Guest 61 (1/10), Guest 68 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following genuine movie titles is about a Texan, an Indian and a Spanish nobleman on the run from jealous rivals? It starred Dean Martin and Alain Delon. Hint


Question 2 of 10
2. Which combination of stars were usually more associated with gangster movies played the leading roles in the western entitled "The Oklahoma Kid"? Hint


Question 3 of 10
3. In 1949 Joel McCrea starred with Virginia Mayo and Dorothy Malone in a Warner Brothers movie about an outlaw planning one last robbery. What was it called? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following best matches the plot of "The Nebraskan" released by Columbia in 1953? Hint


Question 5 of 10
5. An MGM western movie called "Wyoming" was released in 1940. The story is about a man from Missouri who tries to leave behind his past life and turn honest. Who were the stars? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the movie with a state in its title that was made from the early life of a character in "The Carpetbaggers" by Harold Robbins? Hint


Question 7 of 10
7. "A Connecticut Yankee in King Arthur's Court" was a musical version of the Mark Twain novel. It starred Bing Crosby but which partnership wrote the songs? Hint


Question 8 of 10
8. Which comedian starred in "Louisiana Purchase", a movie with musical sequences, and included songs by Irving Berlin? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following is the correct title of the movie which starred Fred MacMurray as a reporter sent in 1846 to cover the westward trek of some settlers? Hint


Question 10 of 10
10. Again we offer two states for one in the movie called "Carolina". It starred Janet Gaynor and Lionel Barrymore but which is the correct storyline? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : okey22: 3/10
Feb 19 2024 : Guest 61: 1/10
Feb 19 2024 : Guest 68: 4/10
Feb 18 2024 : Guest 31: 5/10
Feb 18 2024 : Guest 199: 6/10
Feb 15 2024 : chevelle11: 2/10
Feb 15 2024 : PurpleComet: 7/10
Feb 10 2024 : Guest 71: 1/10
Feb 07 2024 : Guest 207: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following genuine movie titles is about a Texan, an Indian and a Spanish nobleman on the run from jealous rivals? It starred Dean Martin and Alain Delon.

Answer: Texas Across the River

"The Texan" was one of the earliest westerns recorded for sound and was released in 1930 starring Gary Cooper. "Texas Lady" starred Claudette Colbert and "Texas Carnival" had Esther Williams, Red Skelton and Howard Keel as the leading actors. There are also at least three movies called "The Texas Rangers".
2. Which combination of stars were usually more associated with gangster movies played the leading roles in the western entitled "The Oklahoma Kid"?

Answer: James Cagney and Humphrey Bogart

The plot concerned the violent times associated with the settling of the notorious Cherokee Strip. A cowboy sets out to avenge the unjust lynching of his father. One cynic remarked that it was merely Jimmy Cagney from New York dressed up as the Robin Hood of the Old West.
3. In 1949 Joel McCrea starred with Virginia Mayo and Dorothy Malone in a Warner Brothers movie about an outlaw planning one last robbery. What was it called?

Answer: Colorado Territory

The movie was directed by Raoul Walsh and was considered by some to be a western rehash of the plot of "High Sierra". One of the best things about the film is the black and white photography of the scenes set in the mountains.
4. Which of the following best matches the plot of "The Nebraskan" released by Columbia in 1953?

Answer: An army scout proves the innocence of an Indian believed to have killed a chief.

Phil Carey, Roberta Haynes, Wallace Ford, Richard Webb and Lee Van Cleef were the leading players in this western which was shot in 3-D. Lee Van Cleef makes a big impression as the wicked white man called Reno who is busy stirring up trouble for no apparent reason.
5. An MGM western movie called "Wyoming" was released in 1940. The story is about a man from Missouri who tries to leave behind his past life and turn honest. Who were the stars?

Answer: Wallace Beery and Marjorie Main

In Great Britain this movie was give the title "Bad Man of Wyoming." Amongst the other featured actors were Leo Carrillo, Ann Rutherford and Joseph Calleia. Another movie called "Wyoming" was released by Republic in 1947. It starred Bill Elliott and Vera Ralston.
6. What was the name of the movie with a state in its title that was made from the early life of a character in "The Carpetbaggers" by Harold Robbins?

Answer: Nevada Smith

The theme of the movie was revenge. It was directed by Henry Hathaway and starred Steve McQueen, Karl Malden, Brian Keith and Suzanne Pleshette.
7. "A Connecticut Yankee in King Arthur's Court" was a musical version of the Mark Twain novel. It starred Bing Crosby but which partnership wrote the songs?

Answer: Johnny Burke and Jimmy Van Heusen

Most of the original flavour of the book was lost in a movie where songs and comedy were the main concern of the director. Today it is probably best remembered for the song "Busy Doin' Nothing". There was an earlier version called "A Connecticut Yankee" which starred Will Rogers and Maureen O'Sullivan.
8. Which comedian starred in "Louisiana Purchase", a movie with musical sequences, and included songs by Irving Berlin?

Answer: Bob Hope

The plot is about the many efforts that are made to compromise a politician. It was a success on Broadway before transferring to the screen in 1941 when it was directed for Paramount by Irving Cummings. The famous filibuster sequence included a reading of "Gone With the Wind" to Congress.
9. Which of the following is the correct title of the movie which starred Fred MacMurray as a reporter sent in 1846 to cover the westward trek of some settlers?

Answer: The Oregon Trail

All the usual ingredients of settlers in a new land were crammed into this movie. This included the confrontation with the local Indian population. Other actors in the movie included William Bishop, Nina Shipman, Gloria Talbot, Henry Hull and John Carradine.
10. Again we offer two states for one in the movie called "Carolina". It starred Janet Gaynor and Lionel Barrymore but which is the correct storyline?

Answer: A Yankee farmer's daugher falls in love with a Southern plantation owner's son..

In Great Britain this movie was called "House of Connelly" and indeed it was taken from a play called "The House of Connelly" by Paul Green. The other leading actors were Robert Young, Henrietta Crosman, Mona Barrie and Richard Cromwell. All ends happily with the plantation restored and a successful marriage.
Source: Author Philian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "American" Movies Very Easy
2. "B" Movies That Get an A Average
3. "Life" at the Movies Average
4. "Long", "Lost" & "Last" Movies Average
5. "Man", I Love a Good Movie Average
6. "Manly" Movies Average
7. "Raiders" In Movie Titles Tough
8. "The Man Who..." Average
9. "Up" and "Down" Movies Tough
10. 'American' Movies Average
11. 'Dark' Movies Average
12. 'Dirty' Movies Average

2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us