FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about North by Northwest
Quiz about North by Northwest

15 Questions about North by Northwest | Movies


Enjoy my quiz and don't forget to rate it! Thanks!

A multiple-choice quiz by mariannafunk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. North by Northwest

Author
mariannafunk
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,382
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
1453
Last 3 plays: Guest 76 (9/15), Guest 73 (13/15), Guest 66 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who plays Roger Thornhill? Hint


Question 2 of 15
2. Who plays Eve Kendall? Hint


Question 3 of 15
3. Where does Roger Thornhill meet friends for drinks before he is kidnapped? Hint


Question 4 of 15
4. At the time of the filming, what did Cary Grant charge for an autograph? Hint


Question 5 of 15
5. When Roger was put behind the wheel to drive drunk, what makes him finally stop the car? Hint


Question 6 of 15
6. What was Roger made to drink? Hint


Question 7 of 15
7. Whose Mercedes did the phoney Mrs. Townsend say he borrowed after the phoney party? Hint


Question 8 of 15
8. When the doctor at the Glen Cove police station asks Roger to stick his tongue out, what does he say? Hint


Question 9 of 15
9. When Roger asks his mother to go get the key to George Kaplan's hotel room at The Plaza, how much does he bribe her to do it? Hint


Question 10 of 15
10. When they get in George Kaplan's hotel room and Roger goes in the bathroom to look around, he comes out of the bathroom and says, "Bulletin, George Kaplan has

Answer: ((one word - something white))
Question 11 of 15
11. What does his mother say in response to what Roger finds in the bathroom? Hint


Question 12 of 15
12. What does Eve Kendall recommend Roger order in the dining car? Hint


Question 13 of 15
13. Who is George Kaplan? Hint


Question 14 of 15
14. Who plays Leonard, Vandamm's right-hand man? Hint


Question 15 of 15
15. "North By Northwest" was nominated for at least three Oscars, but didn't win any.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 76: 9/15
Apr 14 2024 : Guest 73: 13/15
Apr 05 2024 : Guest 66: 11/15
Mar 31 2024 : Guest 24: 10/15
Mar 30 2024 : Guest 193: 12/15
Mar 29 2024 : Guest 173: 9/15
Mar 18 2024 : Guest 63: 10/15
Mar 02 2024 : Guest 166: 8/15
Mar 02 2024 : Guest 99: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who plays Roger Thornhill?

Answer: Cary Grant

James Stewart was the original actor thought of for this role, but Hitch thought it would be better suited for Cary Grant. I agree.
2. Who plays Eve Kendall?

Answer: Eva Marie Saint

Eva Marie Saint was very excited about being chosen for such a sophisticated character.
3. Where does Roger Thornhill meet friends for drinks before he is kidnapped?

Answer: The Oak Bar at The Plaza

Cary Grant had a suite at The Plaza, so he was very comfortable walking around the hotel and having drinks at the Oak Bar.
4. At the time of the filming, what did Cary Grant charge for an autograph?

Answer: 15 cents

He was also known for leaving the table before the check came, so other people would pick up the check!
5. When Roger was put behind the wheel to drive drunk, what makes him finally stop the car?

Answer: A man on a bike crosses the road in front of him.

He is so drunk that he could care less or doesn't understand that a police car is chasing him. Interesting that a man on a bike would cross the road in the dark.
6. What was Roger made to drink?

Answer: Bourbon

How did they get those stains out of that pink satin couch so quickly?
7. Whose Mercedes did the phoney Mrs. Townsend say he borrowed after the phoney party?

Answer: Laura's

Laura's last name is Babson. You find this out from the police because a Mercedes had been reported as stolen.
8. When the doctor at the Glen Cove police station asks Roger to stick his tongue out, what does he say?

Answer: "You better move back."

Cary Grant at his most funny. Lots of material here. I like when he finally curls up on top of the table!
9. When Roger asks his mother to go get the key to George Kaplan's hotel room at The Plaza, how much does he bribe her to do it?

Answer: Fifty dollars

He is so ready to pay her to do this and knows she'll take the money.
10. When they get in George Kaplan's hotel room and Roger goes in the bathroom to look around, he comes out of the bathroom and says, "Bulletin, George Kaplan has

Answer: dandruff

Another great sequence for Roger and his mother.
11. What does his mother say in response to what Roger finds in the bathroom?

Answer: "In that case, I think we should leave."

Do you blame her?
12. What does Eve Kendall recommend Roger order in the dining car?

Answer: Brook Trout

She also thought it was "a little trouty".
13. Who is George Kaplan?

Answer: A phoney government agent used as a decoy.

What a lot of fuss over one guy who doesn't exist, but what fun!
14. Who plays Leonard, Vandamm's right-hand man?

Answer: Martin Landau

Leonard was in love with Vandamm supposedly.
15. "North By Northwest" was nominated for at least three Oscars, but didn't win any.

Answer: True

A shame that it didn't win any, but it was a big hit and is still so popular.
Source: Author mariannafunk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. North By Northwest Average
2. "North by Northwest" (1959) Tough
3. Woody Allen's "Manhattan" Average
4. Dean Koontz' "Phantoms" Average
5. Major Payne Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us