FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Planet of the Apes Trivia of the Apes
Quiz about Planet of the Apes Trivia of the Apes

"Planet of the Apes": Trivia of the Apes Quiz


How well do you know the "Planet of the Apes" movies?

A multiple-choice quiz by KingHoneypot. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Planet of the Apes

Author
KingHoneypot
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
293
Last 3 plays: sweetaugust (3/10), Guest 71 (0/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who played Cornelius in "Beneath the Planet of the Apes"? Hint


Question 2 of 10
2. What name did Zira and Cornelius give their new-born baby at the end of "Escape"? Hint


Question 3 of 10
3. Why did Zaius claim the astronaut Landon had been lobotomized in "Planet of the Apes" (1968)? Hint


Question 4 of 10
4. In Tim Burton's 2001 "re-imagining", why did Davidson launch Delta pod against Vasich's orders? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first human to be infected with the Simian Flu in "Rise of the Planet of the Apes"? Hint


Question 6 of 10
6. What species is Caesar's enemy Koba in "Dawn Of The Planet Of The Apes"? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following actresses played three different characters in the original "Apes" film series? Hint


Question 8 of 10
8. Why didn't Zira take the banana she had earned in the IQ test in "Escape"? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of Cornelius's pet squirrel in "Battle"? Hint


Question 10 of 10
10. What is the relationship between MacDonald in "Conquest" and MacDonald in "Battle"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : sweetaugust: 3/10
Jul 07 2024 : Guest 71: 0/10
Jul 05 2024 : Guest 174: 7/10
Jul 04 2024 : Guest 68: 1/10
Jul 02 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 99: 1/10
Jun 21 2024 : Guest 174: 4/10
Jun 18 2024 : Guest 76: 0/10
Jun 17 2024 : Guest 70: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played Cornelius in "Beneath the Planet of the Apes"?

Answer: David Watson

At the time of filming "Beneath", Roddy McDowall was unable to reprise the role as he was in the UK directing "Tam-Lin".
2. What name did Zira and Cornelius give their new-born baby at the end of "Escape"?

Answer: Milo

They named him Milo in honour of their friend and colleague who was killed by a gorilla at their zoo residence. Armando later of course re-named him Caesar.
3. Why did Zaius claim the astronaut Landon had been lobotomized in "Planet of the Apes" (1968)?

Answer: His skull had been fractured in the hunt

During the tribunal, Zaius claimed Landon had been injured and "two fine veterinary surgeons" had been able to save his life.
4. In Tim Burton's 2001 "re-imagining", why did Davidson launch Delta pod against Vasich's orders?

Answer: To rescue Pericles from an electromagnetic storm

Pericles was lost in the electromagnetic storm and eventually made his way to Ashlar.
5. Who was the first human to be infected with the Simian Flu in "Rise of the Planet of the Apes"?

Answer: Robert Franklin

Franklin was exposed to the ALZ-113 drug when his respirator was torn off by Koba. Hunsiker was infected when Franklin sneezed on him.
6. What species is Caesar's enemy Koba in "Dawn Of The Planet Of The Apes"?

Answer: Bonobo

Koba is the first intelligent simian character in the whole "Apes" franchise who's not a gorilla, orang-utan or common chimpanzee.
7. Which of the following actresses played three different characters in the original "Apes" film series?

Answer: Natalie Trundy

Natalie Trundy (Mrs Arthur P. Jacobs) appeared as the mutant Albina in "Beneath", then went on to play Dr Stevie Branton in "Escape" and chimpanzee Lisa in "Conquest" and "Battle".
8. Why didn't Zira take the banana she had earned in the IQ test in "Escape"?

Answer: "Because I loathe bananas!"

"Because I loathe bananas!" were Zira's first words to the humans in 1973 Los Angeles.
9. What was the name of Cornelius's pet squirrel in "Battle"?

Answer: Ricky

When his squirrel escaped, young Cornelius climbed out to bring him back... with disastrous consequences.
10. What is the relationship between MacDonald in "Conquest" and MacDonald in "Battle"?

Answer: They are brothers

The character MacDonald in "Battle" was originally to have been the same man from "Conquest", but actor Hari Rhodes was unable to reprise the role due to other commitments. So Austin Stoker stepped in, and MacDonald became MacDonald's brother.
Source: Author KingHoneypot

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us