FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Princess Mononoke
Quiz about Princess Mononoke

Princess Mononoke Trivia Quiz


'Princess Mononoke' is a fully animated movie. Excellent rainy day rental. I rented it for my son at first, but soon enough, everyone in the family was glued to the TV!

A multiple-choice quiz by minvc. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Princess Mononoke

Author
minvc
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,940
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2023
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), Andyboy2021 (10/10), Guest 107 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is Princess Mononoke? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the hero of the story? Hint


Question 3 of 10
3. Which god-like creature can give life OR death, if he chooses? Hint


Question 4 of 10
4. Why did Ashitaka have to leave his village? Hint


Question 5 of 10
5. Which celebrity did a voice-over for this movie? Hint


Question 6 of 10
6. Who does the voice-over for Princess Mononoke? Hint


Question 7 of 10
7. How do you kill the Forest Spirit? Hint


Question 8 of 10
8. Who rules Iron Town? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the demon that attacks Ashitaka's village in the beginning of the movie? Hint


Question 10 of 10
10. Why was this Pig God turned into a demon? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 208: 8/10
Feb 21 2024 : Andyboy2021: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 107: 8/10
Jan 29 2024 : Guest 201: 0/10
Jan 23 2024 : angostura: 10/10
Jan 05 2024 : Guest 76: 9/10
Jan 02 2024 : Guest 124: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Princess Mononoke?

Answer: the Wolf Princess

She was raised by the Wolf Gods when her parents threw her (as an infant) at the feet of the wolf god when approached.
2. Who is the hero of the story?

Answer: Ashitaka

Ahshitaka saves the day. Of course, he had the help of a FEMALE!
3. Which god-like creature can give life OR death, if he chooses?

Answer: The Forest Spirit

He can cure diseases and mend wounds, or he can take the breath right out of you if he pleases.
4. Why did Ashitaka have to leave his village?

Answer: To find a cure for his curse

He was touched by the demon-creature and cursed - bound to become a demon himself.
5. Which celebrity did a voice-over for this movie?

Answer: All of these

Gillian Anderson, 'Scully' of the X-Files, also had a voice part in this movie. She played the Wolf God, Moro.
6. Who does the voice-over for Princess Mononoke?

Answer: Claire Danes

7. How do you kill the Forest Spirit?

Answer: Cut off his head

Only by cutting off his head can you kill the Forest Spirit. BUT! If it is reattached, he can be brought back to life.
8. Who rules Iron Town?

Answer: Lady Eboshi

Good to see women as authority figures.
9. What is the name of the demon that attacks Ashitaka's village in the beginning of the movie?

Answer: Nago

Excellent animated scene. I read that this scene was completely drawn by hand - no computer animation! Amazing talent.
10. Why was this Pig God turned into a demon?

Answer: He was 'infected' by a bullet

Lady Eboshi shot him in a battle for the rights to the forest, and the iron ore found beneath it.
Source: Author minvc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us