FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Princess Mononoke
Quiz about Princess Mononoke

Take this Princess Mononoke Quiz! Average Trivia | Movies


This is a quiz about the American version of "Princess Mononoke". Enjoy!

A multiple-choice quiz by purpleyin. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Princess Mononoke

Author
purpleyin
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,271
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
969
- -
Question 1 of 15
1. Who directed Princess Mononoke? Hint


Question 2 of 15
2. On what arm(s) does Prince Ashitaka get the demon mark? Hint


Question 3 of 15
3. San considers what type of animal to be her mother? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of the town that Lady Eboshi runs? Hint


Question 5 of 15
5. The voice of Ashitaka is done by James Van Der Beek.


Question 6 of 15
6. What are the creatures called that guide Ashitaka through the forbidden forest? Hint


Question 7 of 15
7. Who is the voice of Lady Eboshi? Hint


Question 8 of 15
8. Who is the voice of San? Hint


Question 9 of 15
9. What is Jigo's profession? Hint


Question 10 of 15
10. What is the Forest Spirit called after the sun sets? Hint


Question 11 of 15
11. Who is the voice of Toki? Hint


Question 12 of 15
12. Why did everyone think Kohroku was dead? Hint


Question 13 of 15
13. Who is Lady Eboshi's righthand man?

Answer: (One word)
Question 14 of 15
14. What character does the Forest Spirit kill before he loses his head? Hint


Question 15 of 15
15. Lady Eboshi dies at the end of the film.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Andyboy2021: 15/15
Jan 23 2024 : angostura: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed Princess Mononoke?

Answer: Hayao Miyazaki

2. On what arm(s) does Prince Ashitaka get the demon mark?

Answer: right arm

Ashitaka fights with Nago to protect his village, but winds up being cursed by him.
3. San considers what type of animal to be her mother?

Answer: Wolf

When Moro, the wolf god, finds San's parents defiling her forest, they throw their baby at the wolf and run away. Moro decides to raise the baby as her daughter rather than eat her.
4. What is the name of the town that Lady Eboshi runs?

Answer: Iron Town

5. The voice of Ashitaka is done by James Van Der Beek.

Answer: False

James Van Der Beek does the voice for a character in another Miyazaki film. The voice of Ashitaka is done by Billy Crudup.
6. What are the creatures called that guide Ashitaka through the forbidden forest?

Answer: Kodama

These are the cutest things!
7. Who is the voice of Lady Eboshi?

Answer: Minnie Driver

Minnie Driver also does the voice for Jane in the Disney version of "Tarzan".
8. Who is the voice of San?

Answer: Claire Danes

9. What is Jigo's profession?

Answer: Monk

Jigo is a monk who is promised gold if he can provide the head of the Forest Spirit to the Emperor.
10. What is the Forest Spirit called after the sun sets?

Answer: Nightwalker

He changes shape at night.
11. Who is the voice of Toki?

Answer: Jada Pinkett Smith

This is the only character who gets on my nerves in the movie.
12. Why did everyone think Kohroku was dead?

Answer: He was pushed off the mountain.

Kohroku is pushed off the mountain when Moro attacks, but he doesn't die, just suffers a broken arm and leg.
13. Who is Lady Eboshi's righthand man?

Answer: Gonza

Gonza is voiced by John DiMaggio. He has done voice work for many movies, television and video games such as "Vampire Hunter D: Bloodlust", "Samurai Jack", "Futurama" and "Final Fantasy X".
14. What character does the Forest Spirit kill before he loses his head?

Answer: Okkoto

He also kills Moro, but her head bites off Lady Eboshi's arm, so I guess technically she wasn't dead yet.
15. Lady Eboshi dies at the end of the film.

Answer: False

She loses an arm to Moro, but doesn't die. Instead she decides to rebuild Iron Town but make it better. Hope you enjoyed my quiz!
Source: Author purpleyin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us