FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Princess Mononoke Japanese Version Pt 2 of 2
Quiz about Princess Mononoke Japanese Version Pt 2 of 2

"Princess Mononoke" (Japanese Version), Pt 2 of 2 Quiz


This is my favorite Hayao Miyazaki work - an epic story with complex characters, beautiful animation, and poetic dialogue that the Hollywood dubbing failed to capture. As always, good luck, and enjoy!

A multiple-choice quiz by traderider. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Princess Mononoke

Author
traderider
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,586
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
374
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Lord Asano's samurai continue to press Lady Eboshi's men, who fight a desperate rearguard action as additional provisions are brought into Irontown. At the fortress gate, three samurai emissaries are greeted quite rudely--how? Hint


Question 2 of 10
2. The monk who met Ashitaka earlier in the story arrives at Irontown and discusses the current situation with Lady Eboshi. At the end of the conversation, the monk asks her if the young man had come through Irontown. What is her response? Hint


Question 3 of 10
3. Ashitaka leaves the shelter of the wolf tribe's cave and jumps down to meet Yakul. Which of Ashitaka's possessions does he have when he and Yakul are led out of the forest? Hint


Question 4 of 10
4. Ashitaka rides to Irontown and finds it besieged by Lord Asano's forces, presaging yet another encounter with the samurai. In Ashitaka's earlier westbound journey, what injury or injuries did he inflict on the first samurai that he shot at? Hint


Question 5 of 10
5. The battleground between the men and the beast gods is a chaotic scene of burned boars and buried Irontown men. Ashitaka helps one of the Moro's pups attempting to emerge from underneath a dead boar, and one of the mercenaries attempts to stop him. What does the mercenary shoot at Ashitaka with? Hint


Question 6 of 10
6. Ashitaka has his bow and arrows in his possession during the final confrontation with the Deer God.


Question 7 of 10
7. San leads a gravely injured Lord Okkoto away from the battleground towards the pond of the Deer God. There, they meet Moro, who is husbanding her remaining strength to strike at Lady Eboshi. What does Lord Okkoto tell Moro when they meet this last time? Hint


Question 8 of 10
8. Lady Eboshi manages to shoot off the Deer God's head, bringing death to the entire forest and losing her arm in the process. What reason does Ashitaka give for saving her? Hint


Question 9 of 10
9. Many of the main characters barely avoid certain death at the "hands" of the vengeful Night Walker as it overspreads the land, seeking its missing head. Which character avoids death by wading on the bottom of a pond?

Answer: (1 word, 5 letters)
Question 10 of 10
10. With the rising of the sun, the Night Walker collapses towards the lake. A windstorm sweeps away the remnants of Irontown, and as tranquility returns, we observe life being renewed on the hillsides. What is the last scene we see in the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Andyboy2021: 10/10
Jan 23 2024 : angostura: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lord Asano's samurai continue to press Lady Eboshi's men, who fight a desperate rearguard action as additional provisions are brought into Irontown. At the fortress gate, three samurai emissaries are greeted quite rudely--how?

Answer: All of these

Lady Eboshi refuses to talk to them and closes the gate. The women of Irontown, armed with the new lighter-weight rifles, jeer at the emissaries and then fire a shot at the ground to send them away.
2. The monk who met Ashitaka earlier in the story arrives at Irontown and discusses the current situation with Lady Eboshi. At the end of the conversation, the monk asks her if the young man had come through Irontown. What is her response?

Answer: "He left."

Lady Eboshi's terse response is typical of the original Japanese dialogue - more precise, less patronizing, and much more satisfying than the English dubbing.
3. Ashitaka leaves the shelter of the wolf tribe's cave and jumps down to meet Yakul. Which of Ashitaka's possessions does he have when he and Yakul are led out of the forest?

Answer: None of these

All three of these possessions are in Irontown, and Ashitaka later recovers his bow and arrow from Koroku.
4. Ashitaka rides to Irontown and finds it besieged by Lord Asano's forces, presaging yet another encounter with the samurai. In Ashitaka's earlier westbound journey, what injury or injuries did he inflict on the first samurai that he shot at?

Answer: Two severed arms

Ashitaka shot the arrow at a samurai who was about to slay a helpless villager. The stone head of the arrow, driven by the strength of the demon curse, cleanly severed both arms. Ashitaka's second arrow severed the head of a second samurai.
5. The battleground between the men and the beast gods is a chaotic scene of burned boars and buried Irontown men. Ashitaka helps one of the Moro's pups attempting to emerge from underneath a dead boar, and one of the mercenaries attempts to stop him. What does the mercenary shoot at Ashitaka with?

Answer: Poison darts

The mercenary shoots two poison darts at Ashitaka before being overwhelmed by the Irontown men, who then aid Ashitaka in freeing the wolf.
6. Ashitaka has his bow and arrows in his possession during the final confrontation with the Deer God.

Answer: False

He tells the men of Irontown that his last arrow is broken, and leaves the bow (as well as Yakul) with them before departing with Moro's pup. He has his short sword, which he would use to momentarily delay Lady Eboshi's attack on the Deer God.
7. San leads a gravely injured Lord Okkoto away from the battleground towards the pond of the Deer God. There, they meet Moro, who is husbanding her remaining strength to strike at Lady Eboshi. What does Lord Okkoto tell Moro when they meet this last time?

Answer: "Squeal."

Lord Okkoto, about to be overtaken by demonic hatred from within, can do no more than emit a loud, blood-drenched squeal. Moro observes that the boar god can no longer speak.
8. Lady Eboshi manages to shoot off the Deer God's head, bringing death to the entire forest and losing her arm in the process. What reason does Ashitaka give for saving her?

Answer: He promised Toki he would return Lady Eboshi

Ashitaka made this promise when he stopped by Irontown, and followed through, even as his efforts are met by Lady Eboshi with some derision. His desire to see with eyes unclouded was instilled in him by the Oracle of his village. To our knowledge, Ashitaka and Lord Asano never meet.
9. Many of the main characters barely avoid certain death at the "hands" of the vengeful Night Walker as it overspreads the land, seeking its missing head. Which character avoids death by wading on the bottom of a pond?

Answer: Gonza

Gonza states that he cannot swim, so he is told to wade on the bottom of the pond.
10. With the rising of the sun, the Night Walker collapses towards the lake. A windstorm sweeps away the remnants of Irontown, and as tranquility returns, we observe life being renewed on the hillsides. What is the last scene we see in the movie?

Answer: A kodama looking at a sapling

This is a quiet and hopeful ending to this epic, as the presence of the kodama signifies the new life growing in the forest.
Source: Author traderider

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us